#11
 1 292     Ålesund     0
Whops...skulle stå litt mere der  ;D
Det er jo tross alt mere enn feilkoblinger som kan gå galt på elektrisk da, kergulen... Skrur en til for hardt eller for svakt kan man få dårlig kontakt for å nevne en ting...

   #12
 21 487     Enebolig     0

Nei når vedkommende ikke vet hva endevender er - så er det like greit å ringe elektriker. Men har vedkommende god tid så ER det faktisk mulig å lese seg til hvordan ledningene kobles, eller?

Og, husk at det ikke er opp til deg som elektriker å ta avgjørelsen på om denne bryteren skal monteres eller ikke.


Du har utvilsomt rett Kergulen. Og dermed kan jeg også opplyse om at du kan bygge en bil av deler dersom du leser nok.

Men ballesparket fortjener du fordi du oppfordrer folk på forumet til å BRYTE loven og koble dette selv. Mens NORMENE skal følges til punkt og prikke. Er derfor jeg spør hva moralen din er.

Du er litt ute på viddene her, enig?
   #13
 437     0

Ja det er faktisk mulig å bygge en bil el. uten å være bilmekaniker. Blir den godkjent av biltilsynet kan du faktisk også bruke den på veien.

Mulig jeg har vært for provoserende med det at man kan koble ting selv etc, men jeg har aldri bevisst bedt folk bryte forskriftene. Så det blir feil å si at jeg oppfordrer folk til å bryte disse. Men når jeg setter ting på spissen, så er det faktisk mulig å legge en stikkontakt selv. Det SKAL mye til å koble dette feil med en viss min.kunnskap. Og det ER faktisk endel koblinger folk kan foreta selv, bla. montere downlights anlegg (visse forutsetninger seff) etc. Og normene er faktisk tilgjengelig for hvem som helst mot et lite gebyr på 700 kr, så dermed kan alle lese disse selv og montere deretter.

Det blir litt som å kjøre bil - kjører du i 100 km/t i 80 sonen  så er det ulovlig - og JA, du utsetter ikke bare deg selv, men også ANDRE for en økt risiko. Men hvem tar ikke sjansen på dette? Faktisk ganske mange.

Forøvrig så forventer jeg at alle elektrikere, rørleggere, snekkere følger normene - og om de ikke gjør det så MÅ de informere kunden.
   #14
 294     0
Ok.

Elektrikere som har det strengeste sjekkene i landet blir dere skremt av...
MEN rørleggere, snekkere, flisleggere som ikke har noen form for kontroll det er ok??

Kergulen: Du kan UMULIG ha vært i felten! Jeg mener selv jeg er ganske oppdatert på normen og forskriften, MEN det gjelder å bruke hodet!

Denne tråden bygger jo bare på den åpne multiboks tråden. Den personen som sier dette er farlig vet ikke hva man snakker om. Men jeg er enig i at det ikke er lov... og det bør ikke gjøres!

Signatur
RTv
   #15
 915     0
Og normene er faktisk tilgjengelig for hvem som helst mot et lite gebyr på 700 kr, så dermed kan alle lese disse selv og montere deretter.


[s]Helvete![/s] Her har eg brukt 5år av mi kostbare tid på å lære meg å bli elektrikker, men så kunne eg sluppet unna med eit lite gebyr på 700kr for ei bok med elektronormer!!

Etter 5år med fagbrev så føler eg fortsatt at eg har mykje å lære. No ødlagt du dagen min. Skulle ønsket eg kjøpte den boka  :'(!!
   #16
 21 487     Enebolig     0
Så det blir feil å si at jeg oppfordrer folk til å bryte disse.


Javel, prøve til det smeller? Ring any bells? Ja, folk flest ville klart å koble en stikk? Hva har det å si når DU mener foreskrifter skal følges 100%, men at folk gjerne kan lese seg til å koble selv.

Du nekter å innrømme at du tar feil. Dvs ikke feil, men at du har dobbeltmoral så det lukter svidd.

Det er langt farligere både for mennesker og bygninger at ufaglærte kobler enn at bakkanten på en multiboks er fjernet av praktiske årsaker! Sånn ER det!
   #17
 294     0Det er langt farligere både for mennesker og bygninger at ufaglærte kobler enn at bakkanten på en multiboks er fjernet av praktiske årsaker! Sånn ER det!


Nå glemmer du en liten ting her!  hvis man tar hull i bakkant av en boks BLIR det 6000A lysbue!

Men hvis en ufaglært kobler stikk smeller jo bare sikringen

;D ;D

Man må jo elske en slik person
Signatur

   #18
 21 487     Enebolig     0
Jeg tror jeg sier opp jobben i morra, vil ikke smelte neste gang jeg kortslutter en 16A kurs..  Wink
   #19
 437     0

Kergulen: du er en ......  som jeg ikke liker, du vet ikke hva du snakker om å kan UMULIG ha vært i felten!


Alle skjønner jo at folk som synker så dypt som du lille Svante - at du går til personangrep på meg - ikke har all verdens å fare med. Hvorfor kan du ikke bare diskutere saken - og la være å karakterisere meg i all verdens former? Og det samme gjelder deg Hoote!!

Vedr. topolt bryter som det er pålegg om å montere - men som sOPpen mener ingen elektrikere monterer fordi det ikke er behov. Er det rett å bare drite i det DSB sier??? En slik topolt bryter har jo faktisk den funksjon at når du slår av bryteren så skal begge fasene være brutt. F.eks skal man slå av bryteren når du skifter lysrør. Hvis du ikke gjør dette, og får støt, så kan det være kjekt hvis en annen kommer utenfra og ser at du ligger og spreller med elektriske kramper å kunne bryte strømbanen umiddelbart vha denne sikkerhetsbryteren. Dette er altså en sikkerhetsbarriere. Og det er ikke slik at elektrikeren selv skal vurdere om det er nødvendig eller ikke. I tilfelle vil han ikke få praktisere som elektriker.

   #20
 437     0
sOPpen: du har fremdeles ikke svart meg på hvilken Ik dere erfarer ved metallisk topolt kortslutning uten jord i et IT nett. I mitt tilfelle blir den mellom 800 til 2200 A. Eller mener du noe annet?