#131
 752     0

For noen år siden døde en dame i Oslo som følge av at hun hadde dårlig jording i huset sitt
(..)
så jeg trenger ikke forsvare denne yrkesgruppen med skremsels propaganda (..)


Var innstallasjonen utført av hennes ufaglærte mann? Av tidligere ufaglært eier? Eller kanskje av faglært elektriker? Du sier du ikke vil drive med skremselspropaganda, men du bruker en tradedie til å lage et poeng, og det kan faktisk tolkes som skremselspropaganda. Hvor mange dødsfall har vi i året på grunn av ufaglært endring av det elektriske? Hvor mange branner? Tidligere i denne tråden kommer Mister Mint og Hyby med noen tall, god lesning.

Ellers jeg er enig i mye av det du sier, at de fleste av oss vil ikke ta inn en amatør fra gaten til å endre opplegget i eget hus. Vi skal jo tross alt sove der..

   #132
 21 487     Enebolig     0
Uansett får Carmacom frem et viktig poeng. En ti cm stubb med kabel KAN utgjøre forskjellen på liv og død. En stubb ingen andre enn faglærte hadde tenkt på (tør jeg påstå)

Årsaken til dette spesifikke dødsfallet trenger ikke ha noe med elektrikeren å gjøre. Det kan feks være de som skiftet røret til plast.
   #133
 123     0
Mange klarer seg sikkert greit uten å ha elektriker på besøk innimellom, men når jeg er ute hos kunder, tilbyr jeg alltid å se over hele installasjonen, og jeg har ikke telling på hvor mange (potensielt) farlige forhold jeg har anbefalt kunden å rette opp i. Ofte er dette ting som tar 10 minutter, og ikke gjør merkbart utslag på regninga.
Men det finnes ingen tall på hvor mange branner og personskader elektrikere forhindrer.

Opplever at kundene setter pris på en slik tjeneste, og at de da syntes det er greit å betale regninga når den kommer.

I Sverige har de en ordning nå hvor private kan trekke fra store deler av regninga fra håndverkere etc. direkte på skatten. Dette er for å oppfordre til hvitt arbeid, og gjør det enklere for folk å benytte fagfolk. Kanskje noe for Norge også?

Ved en tilnærming av EU-regelverk får vi kanskje en "EU-kontroll" på el-installasjoner også... Så spørs det om folk blir fornøyd med pålegg om kontroll og utbedringer annethvert år.
   #134
 311     0Ved en tilnærming av EU-regelverk får vi kanskje en "EU-kontroll" på el-installasjoner også... Så spørs det om folk blir fornøyd med pålegg om kontroll og utbedringer annethvert år.


En slik lovgivning ville ganske sikkert utløse en lovendring mht. hva man har lov å gjøre selv. Ergo ville dette være ekstremt gode nyheter for gjørdetselverne: Man kan gjøre alt selv, og elektrikerne er pålagt å godkjenne dette dersom det er godt nok. Deilig ;D
   #135
 224     0
Jah,

Dette var jo mye god lesing siden jeg er Elektrikker ;) 

* Så generelt over i denne tråden ser jeg at vi tenker på dere det må jo være bra.

* Det blir også spurt om Statestikk om tuklig = brann. Jeg kan med hånden på hjerte si at alle elektrikkere har sett tuklig i løpet av karieren. Har ikke sett statestikk på dette.

* Samsvarserklæringen har jo blitt nevt. Det er et veldig kjekt papir å ha skal uhelet være ute. Jeg regner med at flere å flere forsikringselskp vil spørre om Samsvarserklæringen?. Det er jo ditt besvis på lovlig utført arbeid. Man stiller sterkere ved reklamasjon og ved skade på eindom.