40,569    77    1  

NUF selskap - Seriøst eller Useriøst?

 17     Moss     0


Administrator:
Denne tråden er splittet ut fra den opprinnelige tråden som handlet om "jabarek" sin dårlige erfaring med firmaet Terrassebygg NUF.  "Vikingboy" har altså ikke startet denne nye tråden, men han satt i gang en spennende debatt om NUF foretak.

---------------------------------------

Dette setter nå heller ikke disse NUF selskapene i et bedre lys en tidligere. Når det gjelder NUF-selskaper så er jeg generelt skeptisk, men det finnes selvfølgelig seiøse selskaper av disse også så man skal ikke slå alle over samme kam.

   #1
 22,342     Akershus     0
LTD NUFene er de som de man ihvertfall skal passe seg for. De koster bare et par tusenlapper å opprette og vedkommende som har opprettet det har intet ansvar.
   #2
 2,172     Oslo     0

...men det finnes selvfølgelig seiøse selskaper av disse også ...


Gjør det det? Finnes det seriøse selskaper som registerer seg som LTD?
Jeg er skeptisk.

Skal SVÆRT mye til for at jeg inngår avtaler med et LTD firma.
I så tilfelle skal ALT være skriftlig, ALT betales på etterskudd og teknisk utførelse skal kontrolleres av meg før ting "lukkes inne" bak membraner, plater etc..
   #3
 813     Østfold     0
Ikke alle som har et NUF/LTD er useriøse....det finnes over 30 000 nuf selskaper i norge,men de få som er totalt useriøse har gjort at den selskapsformen har blitt et fy ord i norge.
Jeg har et NUF, ikke er jeg useriøs, ikke har jeg hatt noen klager og jeg tar heller ikke betalt på forskudd. Har riktignok bare drevet det i 1 år,men jeg har da hatt en del jobber.
Men jeg vil tro(uten at jeg har sjekket det noe særlig) at NUFèt mitt hører til de store unntakene, 150 000 i aksjekapital, all gjeld i selskapet er bare til eieren (meg) og jeg er gjeldsfri. (skal bygge hus nå i år,så blir jo gjeld der,men det vil jeg si at er ganske normal gjeld og ha)
Signatur
   #4
 1,019     Rogaland     0
Forskjellen på useriøse aktører med AS og dem med NUF/ltd er vel bare prisen dem har betalt for å registrere eit useriøst selskap. Det handler om personen ikke om selskapsformen.
Signatur
   #5
 813     Østfold     0
Frodor : VELDIG klokt og godt sagt  Smile
Signatur
   #6
 22,342     Akershus     0
LTD gjør det meget billig å fraskrive seg ansvar, nesten gratis. Dette tiltrekker seg dessverre en del uønskede elementer.

Det er måter å få AS konkusjer gratis også, men det krever mer.
   #7
 5,725     0
Å påstå at AS er mere seriøst enn NUF er jo i beste fall reint vås.

Nå er i praksis blitt like lett å etablere små AS som NUF da revisorplikt er fjernet for AS og aksjekapital satt ned til er minimum 30 0000.

Dei må følge det samme loverket, samme regnskapregler og har samme innsendingsplikter til Brønnøysund, kun krav til aksjekapitatal & revisorplikt har vært forskjellig.
(eg har begge deler..)

Forsikringsselskapet IF er jo NUF, blir dei meir useriøs av det?


   #8
 2,172     Oslo     1

Oblygre,

Kan ikke du være snill og forklare hvorfor det skal være nødvendig å registrere ett NUF, fremfor å velge en norsk registrering? Hva er de gode argumentene?

Skattemessig er det ingen fordeler, gitt at du følger lover og forskrifter.
Ja, du må stille med 100.000 i egenkapital når du stifter AS, men det er ikke en kostnad - kun regnskapsmessig. Dvs. at en gravemaskinfører kan la selve gravemaskinen utgjøre egenkapitalen hvis han stifter AS.

Revisorplikten er borte (for de fleste) og kravene til regnskapsførsel er identiske.

Å trekke frem IF... blir bare snålt...
IF...er faktisk en NORSK avdeling av UTENLANDSK FORETAK - NUF.

De selskapene du snakker om er Norsk Avdeling av utenlandsk POSTBOKS!
Disse NUF firmaene holder til i en postboks i UK som de deler med 50-60.000 andre firmaer.

Kan du forklare hvorfor f.eks. er lite byggmesterfirma bør registrere seg på med et limited selskap i UK?

Alt jeg sier er:

Skal SVÆRT mye til for at jeg inngår avtaler med et LTD firma.
- ALT være skriftlig
- ALT betales på etterskudd og teknisk utførelse skal kontrolleres av meg før ting "lukkes inne" bak membraner, plater etc..

Jeg synes at det er helt i orden at folk driver NUF, men de jobber altså ikke på oppdrag fra meg.

Hos meg kom totalregningen på grunnarbeider på nesten 1 MNOK.
ALDRI i verden om jeg hadde satt den jobben bort til et selskap som var registrert ved NUF, men postboks på Maldinvene, Kypros eller Surrey i UK. No way!

Videre ville jeg aldri inngått avtale med et selskap/person som ikke klarer å stille 100.000 som "garantisum" overfor eget selskap. Det er et absolutt minstekrav fra min side.

NB: Dette innebærer altså ikke at jeg beskylder ALLE nuf-selskap for å være kriminelle.
   #9
 267     vestlandet     0
jeg ønsker ikke å generalisere fra terrasseopplevelsen, men krysset i svarteboka kan nok fort farge over på ltd/nuf. vi får se...
Signatur
   #10
 1,043     Akershus     0
Kirdef: Som om jeg skulle sagt det selv!

Jeg kunne vurdert å klippe meg hos en frisør med et NUF. Kanskje få plena klippet eller snøen ryddet til og med. Men bygge hus eller noe annet som er dyrt og vanskelig? No way!

Har de ikke 100 000 (snart 30 000) til aksjekapital, så er det ikke veldig interessant.