136 196    276    76  

Drensrør med hull i

 119     Fredrikstad     3
Hei. Jeg skal legge belegningsstein, og har fått tak i drensrør (slange) som jeg skal koble på vannrennene. Det viser seg at slangen er full av huller på ene siden.
1-Hva er misjonen til disse hullene?
2-Antar hullene bør legges opp?
3-Har begynt å grave grøft, er ett fall på 1cm/meter tilstrekkelig?

Takknemlig for tips!


   #2
 1 098     Østfold     2
De hullene blir vel veldig fort tette om du ikke dekker med noe fiberduk e.l. før du graver jord over.
Hvordan skal du bruke dem?
   #3
 5 188     Østlandet     3
Perforeringen (hullene) skal vende NED, ikke opp.
Vannet blir presset inn i røret pga trykket i bakken, om du skjønner.
Signatur
   #5
 249     2
Oioi, her kan du gå på ei blemme. Dette er nogenlunde viktig, så pass på at du forstår hva og hvorfor:

Drensrør (rør med hull i) skal ligge rundt grunnmuren, hele veien, med fall 1cm per 2 meter. Legg to, så er du sikker. Du legger dem ved å ha fiberduk, grus (10cm), rør, 10cm grus over igjen (pluss rundt røret) og så bretter du fiberduken sammen over. Da får du ikke inn grums som tetter igjen hullene i røret. Det krangles om hullene skal opp, til siden eller ned. Jeg mener hullene skal ned, men argumenter for alle metoder viser fordeler og bakdeler. Ja, og toppen av røret skal være 20cm under kjellergulv.

Rør fra takrenne skal _IKKE_ være perforert. Du har fått feil rør. Det som skjer dersom du legger et slikt rør er at vannet fra taket vil bli ført rett ned i bakken ved grunnmuren din. Hadde du ikke problemer med fuktighet før, så er sjansen stor for at du får det ved å lede masse vann ned i grunnen rundt huset ditt. Alt overvann og vann fra tak skal føres vekk. Gjerne langt vekk, i alle fall til nærmeste kum, bekk eller annet som kan få vannet _bort_ fra huset ditt. Jeg har i tillegg valgt å bruke 110mm avløpsrør for vannet fra takrennene. Fordelen over rør som er fleksible er at de er glatte inni, og blader og dritt ikke tetter dem så fort.
   #6
 459     Måløy     3
Hm, jeg har lagt drensrørene med hullene opp.
Takrennene på fremsiden av huset går rett i disse. Tanken var selvsagt att vannet skulle ledes bort, hadde ikke fungert noe bra hvis hullene vendte ned. Har sil i takrennene.
Drensrørene er koblet er koblet på ett 6" glatt rør ,ved ene hushjørnet, som så leder vannet bort.
Burde jeg da hatt ett eget glatt røropplegg til vannet fra takrennene ?
Kan med stor sikkerhet si att nabohusene har samme opplegg som meg.
   #7
 1 062     Lindesnes     0
Jeg har og vært med å lagt en del meter med drensrør opp igjennom og alle plasser jeg har vært med å hjulpet med dette så har vi alltid lagt rørene med slissene opp.

Denne linken forklarer enkelt og greit hvordan drenering skal legges.

Sitat fra link over:
Den typen drensrør som brukes i dag er laget av korrugert plast med slisser eller små hull i rørenes øvre del. Åpningene sørger for at grunnvann kommer inn i drensrørene, som fører til en husdrenskum.

Her er en annen link om drenering.

Sitat fra linken over:
Drensrørene skal legges med perforeringen opp.


Hele poenget med disse slissene er å samle opp grunnvannet som befinner seg i grunnen over rørene, så skal røret føre vannet videre bort fra grunnmur og bort til en dreneringskum.
Dersom dreneringsrørene legges med slissene ned, så vil en slippe ut vannet i grunnen der en skal forsøke å drenere vannet bor fra og da er jo hele poenget med dreneringen borte Wink
Siste redigering: 9. september 2011 03:41:22 av support81
Signatur

   #8
 169     Østlandet     3
Anbefalingen er å ha separate opplegg for takrenne og drenering. Takrenne i hele rør, drenering med perforerte rør inn i hele rør, for avrenning til sandkum eller lignende.

Men, som du sier, svært mange legger bare takrenneavløpet inn i dreneringen. Er sikkert ikke like bra som separate avløp, men fungerer jo for deg, og alle de tusener av andre som har det slik.
  (trådstarter)
   #9
 119     Fredrikstad     2
Hei og takk for svar! Jeg har nok skrevet litt uklart  ;)  Jeg skal legge belegningsstein, og med vannrenner så tenkte jeg ikke på takrenner og nedløp fra disse. Jeg skal bruke drensrøret mitt til å lede vannet bort fra innkjørselen, og drensrøret skal kobles til vannrenne/dreneringsrenne. Legger ved link til liknende produkt som jeg skal koble drensrøret mitt til.
http://www.asak.no/nor/toppmeny/produkter/drenering/aco_self_euroline

Drensrøret skal kobles på denne renna, og slik at vannet forsvinner ned i skråningnen bak garasjen.
Legger inn fall på 1cm/meter, så får vi se om jeg legger hullene/slissene ned eller opp  ;D

   #10
 645     Østfold     1
Det er etter min mening hevet over en hver tvil at hullene på drenerings rør skal opp.

I TS sitt tilfelle så kunne du med fordel bare brukt tette rør siden du bare skal lede vekk vann.