Noen som vet sånn ca. pris på å få noen leiet inn til å forskale en slik trappevange/trapp. Vurderer å få satt bort jobben, men det kommer litt an på pris...
Noen forskalingssnekkere som kan synse/mene litt om hva de tror en slik jobb ville komme til å koste. Tenker da bare på forskaling, altså ikke armering og betong.... (se tegninger over)
Fått også et annet tilbud. 15.000,- +mva for forskaling av trappevanger....
For noen priser....
Så har bestemt meg for å gjøre dette selv. Kan en bruke OSB plater til forskaling? Evt hvilken type plate kan en bruke til forskaling?
Tenker å sette opp plater istedet for plank på vangene og den siste lange strekket, og bruke trekantlist langsetter. Litt usikker på om det er letterer å forskale trappen først, og fylle den med bil, også heller forskale vangen på ytterkant i trinnene mot slutten.
Vanligvis brukes det forskalingsplater av finer da de er sterkest, ellers kan man bruke hva som helst bare styrken er ok.
Oki... Stikker til den lokale byggsjappa idag og kjøper noen forskalingsplater til formålet..... Tenker kanskje å lage noen kassetter ut av dette selv, ved bruk at 2"x4" som ramme og platen skrudd fast til rammen. Kan da bruke de igjen en annen gang....Kommer litt an på pris på disse platene da....
Snakker også med husleverandøren, han skulle komme et tilbud til meg på finerplater, armering og trekantlist...
Siste redigering: Tuesday, June 12, 2012 6:06:20 AM av ferale
Høres ut som mye penger, men etter at en betalte 12(?).000 for å få murt igjen et par vinduer, så er det ikkno som overrasker.
Husk å forskale skikkelig. Så kraftig som du tror holder, og så doble :)
Legg gjerne ut masse bilder av hvordan du mekker til trappa.
Signatur
Prøver å gjøre det skikkelig med en gang. Grave? Flytte masser? Komprimere? Støype? www.budsjettmaskiner.no Eidsvoll, Arendal. Noe du vil leie ut? Ta kontakt, vi har plass til flere.
Jeg fikk for noen år siden kjøpt brukte forskalingsplater av finsk combi 120x260mm 18mm av Peri i Drammen. Betalte vel ikke mer enn 1000kr for 20stk. Tror ikke at de var mye brukt heller. Så hvis det er noen firmaer som driver med slikt i nærheten av der du bor så er det verdt et forsøk
Hva du forskaler trappevangene med, går på hvilken betongoverflate du ønsker. Men finèr har jeg til gode å se brukt som forskaling for trinn. Finèr er for myk.
Jeg hadde brukt 2 stk. rette 1 1/2" eller 2" x 6" oppå hverandre, som forskaling for vangene og støpt disse først, med skjøtejern (vinkler) ut til selve plata og trinnene.... Dess breiere trapp, dess kraftigere (tykkere) materialer med tanke på gjenbruk av materialene til trinnforskalingen.
Etter riving av vangene hadde sortert ut og rensket meget godt de rette plankene, og skråskjært de i 30-45 gr. på den ene siden, slik at de fra spiss til rygg har samme bredde som trinnhøyden du har bestemt deg for, minus 5-10 mm. Minus 5-10 mm for å lage litt fall på trinne fremover, og skråkanten fordi du skal komme helt inn til opptrinnet med pussebrettet. Jeg hadde valgt ca. 7 mm på inntrinnene som du får. Det er så uprofft å få en trapp det står vanndammer i...... Etter nøye å ha målt opp og snorslått OK (overkant) og merket av fremkant av trinnene på innsiden av vangene, hadde jeg skåret opp 2" x 4" i lengder på ca. 25 cm, for å feste på innsiden av vangene så jeg har noe å pikre trinnforskalingen til. Jeg hadde kappet disse 2" x 4" klossene 15 gr. i endene, så kan de monters litt på skrå opp fra trinnet nedenfor. Dette fordi når jeg senere skal pusse trinnene, får jeg bedre plass og oversikt. Om jeg velger å trekke opptrinnet inn litt i bunnen, som mange ønsker, er det også kjekt at de er skråkappet litt. Før jeg fester disse klossene til vangene, måler jeg trinnforskalingens tykkelse frem fra merket jeg tidligere har merket for opptrinnet. Skal jeg trekke opptrinnet inn litt i underkant, trekker jeg streken tilsvarende inn i underkant. F.eks. trekker jeg streken inn 5 mm, 10 cm under trappenesens høyde. Før jeg skrur eller plugger klossene til vangene, forborer jeg klossene. Jeg pleier å bruke 2 skruer eller 2 spennstift som festemateriell. Når jeg monterer klossene holder jeg enden på klossen inntil og paralell med den siste oppmålte streken for opptrinnet, og overkant kloss i samme høyde som ferdig trinn, og borrer og skrur/plugger et hull av gangen. Dette fordi da flytter ikke klossen seg så lett når jeg borer det andre hullet. Når jeg har festet alle klossene, spikrer jeg den skråskjærte forskalingen til enden av klossene, og jevnt med overkant kloss, som skal bli overkant trinn. Den spisse kanten på forskalingen skal ligge ned og mot opptrinnet.
Om trappen er brede, kan forskalingen for opptrinnet bule ut på midten under støp. For å unngå dette legger jeg en 2" x 4" på høykant, midt mellom vangene og oppå trinnforskalingen. Denne stempler jeg veldig godt mot underlaget på fremsiden av trappen. For hvert trinn spikrer jeg en bordstump som er skråkappet 15 gr. i endene (som klossene) til trinnforskalingen for å overføre trykkrefter til 2" x 4". Bordstumpene setter jeg vekselsvis på annenhver side av 2" x 4" så den ikke vipper over på siden under støp.
Når du skal støpe og pusse, må du nødvendigvis gå på forskalingen, så det er greit å prøvegå litt på forskalingen, for å teste ut at den tåler å bli gått på før støp. Armeringen er greiest å ta etter klossene er montert, for da ser du høydene og da er det ikke så mye forskaling i veien.
Som du skjønner er det ikke gjort i en fei å slenge opp en trappeforskaling... Kanskje derfor det også koster litt....
Vurderer å få satt bort jobben, men det kommer litt an på pris...
Noen forskalingssnekkere som kan synse/mene litt om hva de tror en slik jobb ville komme til å koste. Tenker da bare på forskaling, altså ikke armering og betong.... (se tegninger over)
Galácticos!
55,- kr for 1 stk 6 m lengde med 10 mm jern.
Forskaling av kun vanger pluss leige av forskaling. 8000,- kr
Synest prisen på selve forskalingen av kun vanger var litt drøy jeg... Da setter jeg det heller opp selv, og sparer de kronene....
Galácticos!
For noen priser....
Så har bestemt meg for å gjøre dette selv.
Kan en bruke OSB plater til forskaling? Evt hvilken type plate kan en bruke til forskaling?
Tenker å sette opp plater istedet for plank på vangene og den siste lange strekket, og bruke trekantlist langsetter.
Litt usikker på om det er letterer å forskale trappen først, og fylle den med bil, også heller forskale vangen på ytterkant i trinnene mot slutten.
Får sove litt på det.... :)
Galácticos!
Oki... Stikker til den lokale byggsjappa idag og kjøper noen forskalingsplater til formålet.....
Tenker kanskje å lage noen kassetter ut av dette selv, ved bruk at 2"x4" som ramme og platen skrudd fast til rammen.
Kan da bruke de igjen en annen gang....Kommer litt an på pris på disse platene da....
Snakker også med husleverandøren, han skulle komme et tilbud til meg på finerplater, armering og trekantlist...
Galácticos!
Dyrt eller ?
Galácticos!
Husk å forskale skikkelig. Så kraftig som du tror holder, og så doble :)
Legg gjerne ut masse bilder av hvordan du mekker til trappa.
Grave? Flytte masser? Komprimere? Støype? www.budsjettmaskiner.no Eidsvoll, Arendal. Noe du vil leie ut? Ta kontakt, vi har plass til flere.
av Peri i Drammen. Betalte vel ikke mer enn 1000kr for 20stk. Tror ikke at de var mye brukt heller. Så hvis det er noen firmaer som driver med slikt i nærheten av der du bor så er det verdt et forsøk
Men finèr har jeg til gode å se brukt som forskaling for trinn. Finèr er for myk.
Jeg hadde brukt 2 stk. rette 1 1/2" eller 2" x 6" oppå hverandre, som forskaling for vangene og støpt disse først, med skjøtejern (vinkler) ut til selve plata og trinnene....
Dess breiere trapp, dess kraftigere (tykkere) materialer med tanke på gjenbruk av materialene til trinnforskalingen.
Etter riving av vangene hadde sortert ut og rensket meget godt de rette plankene, og skråskjært de i 30-45 gr. på den ene siden, slik at de fra spiss til rygg har samme bredde som trinnhøyden du har bestemt deg for, minus 5-10 mm. Minus 5-10 mm for å lage litt fall på trinne fremover, og skråkanten fordi du skal komme helt inn til opptrinnet med pussebrettet. Jeg hadde valgt ca. 7 mm på inntrinnene som du får. Det er så uprofft å få en trapp det står vanndammer i......
Etter nøye å ha målt opp og snorslått OK (overkant) og merket av fremkant av trinnene på innsiden av vangene, hadde jeg skåret opp 2" x 4" i lengder på ca. 25 cm, for å feste på innsiden av vangene så jeg har noe å pikre trinnforskalingen til. Jeg hadde kappet disse 2" x 4" klossene 15 gr. i endene, så kan de monters litt på skrå opp fra trinnet nedenfor. Dette fordi når jeg senere skal pusse trinnene, får jeg bedre plass og oversikt. Om jeg velger å trekke opptrinnet inn litt i bunnen, som mange ønsker, er det også kjekt at de er skråkappet litt.
Før jeg fester disse klossene til vangene, måler jeg trinnforskalingens tykkelse frem fra merket jeg tidligere har merket for opptrinnet. Skal jeg trekke opptrinnet inn litt i underkant, trekker jeg streken tilsvarende inn i underkant. F.eks. trekker jeg streken inn 5 mm, 10 cm under trappenesens høyde.
Før jeg skrur eller plugger klossene til vangene, forborer jeg klossene. Jeg pleier å bruke 2 skruer eller 2 spennstift som festemateriell.
Når jeg monterer klossene holder jeg enden på klossen inntil og paralell med den siste oppmålte streken for opptrinnet, og overkant kloss i samme høyde som ferdig trinn, og borrer og skrur/plugger et hull av gangen. Dette fordi da flytter ikke klossen seg så lett når jeg borer det andre hullet.
Når jeg har festet alle klossene, spikrer jeg den skråskjærte forskalingen til enden av klossene, og jevnt med overkant kloss, som skal bli overkant trinn. Den spisse kanten på forskalingen skal ligge ned og mot opptrinnet.
Om trappen er brede, kan forskalingen for opptrinnet bule ut på midten under støp. For å unngå dette legger jeg en 2" x 4" på høykant, midt mellom vangene og oppå trinnforskalingen. Denne stempler jeg veldig godt mot underlaget på fremsiden av trappen. For hvert trinn spikrer jeg en bordstump som er skråkappet 15 gr. i endene (som klossene) til trinnforskalingen for å overføre trykkrefter til 2" x 4". Bordstumpene setter jeg vekselsvis på annenhver side av 2" x 4" så den ikke vipper over på siden under støp.
Når du skal støpe og pusse, må du nødvendigvis gå på forskalingen, så det er greit å prøvegå litt på forskalingen, for å teste ut at den tåler å bli gått på før støp.
Armeringen er greiest å ta etter klossene er montert, for da ser du høydene og da er det ikke så mye forskaling i veien.
Som du skjønner er det ikke gjort i en fei å slenge opp en trappeforskaling...
Kanskje derfor det også koster litt....