1 427    33    1  

Fukt i kjellergulv etter drenering

 2     0
Vi drenert rundt huset juni 2018. Da var det saltutslag på vegg under bakkenivå. No et halvt år etter har vi fortsatt saltutslag i vegg, men det har og oppstått saltutslag som buler opp i gulvet på flere rom i huset. Dette var rom som ikke var fukt i før drenering.det blir bare verre og verre. 

Hva har skjedd?

Vi har kontaktet firma flere ganger. De sier bare dette høres normalt ut og at fukten må få komme seg ut altså tørke ut skikkelig så blir problemet fikset. Dette syns jeg høres rart ut. 

   #1
 7     0
Høres ikke bra ut.
Jeg er ingen ekspert, men syns det er rart at det er mer fukt i kjelleren etter det ble drenert. Mulig dreneringen ligger for høyt. Ville uansett hentet inn fagfolk til og vurdere dette. Av et annet firma en det du brukte.
   #2
 29     0
Marcussen, spørsmålet er ikke lett å svare på med forslag til raske løsninger.
Generelt skal dreneringens høyeste punkt ligge 20cm under ferdig betonggulv inne. Knasteplaten på kjeller yttervegg skal gå fra ca 5cm under ferdig terreng, med Kantlist montert og ned til drensrøret. Knasteplaten må festes korrekt i overkant.

Så er ditt spørsmål hvorfor kommer det fukt opp i kjellergulvet? Noe av problemet er at vann/fukt under kjelleren finner nye veier å gå. Vet du hva som er av sjikt under betonggulvet? Hvis det er saltutslag på gulvet kan det tyde på at det ikke er noen kappilærbrytende sjikt eller fuktsperre.
Å drenere utvendig løser ikke alle problemer med fukt under kjellergulvet, dessverre.
  (trådstarter)
   #3
 2     0
Takk for svar! Passe surt å bruke 200 000 på drenering som lager større problem enn tidligere.
Men, dette er et hus fra 60-tallet, så fuktsperre i gulv antar jeg at det ikke er.
Det er lite fristende å pigge opp hele underetasjen for å legge ny fuktsperre. Fins det noen andre løsninger? Takhøyden per nå er 217 cm
HSt
   #5
 20 183     Sørum     0
I Sverige er ikke passiv ventilasjon ansett å være godt nok, se Platon.SE

Jeg ville først prøvd å finne ut hva som er feil, lagde de fall på underlaget inn mot huset når de drenerte så alt vann renner inn under huset i stedenfor å følge dreneringen ?
TSt
   #6
 4 843     0
I Oslo i områder med småhus bebyggelse har de nå forbud mot underjordisk garasje hvis det ikke er naturlig, dvs med skrånende tomt der en kan legge inngang i en bakke. Det er rampe ute som de ikke vil ha siden dette er konfliktskapende i nabolag.
   #7
 29     0
I Sverige er ikke passiv ventilasjon ansett å være godt nok, se Platon.SE

Jeg ville først prøvd å finne ut hva som er feil, lagde de fall på underlaget inn mot huset når de drenerte så alt vann renner inn under huset i stedenfor å følge dreneringen ?


Jeg vet det, men man må alltid vurdere problemomfanget når det gjelder fukt i grunnen og gulvet. Ofte er det tilleggsproblemer som lukt, mugg osv som er en årsak til at man i Sverige velger mekanisk ventilerte gulv.

HSt
   #8
 20 183     Sørum     0
Forsåvidt enig med Svein her, men siden det er så nylig at gulvet ble vått så er det jo spørsmål om ikke mugg og lukt kan bli problemet med en enkel norsk løsning. Derfor jeg henviser også til den svenske løsningen
   #9
 29     0
Hvis fukten kommer opp gjennom ren betong, hvor det ikke er noe gulvbelegg eller lignende, blir ikke mugg noe problem. Når knasteplaten legges oppå, vil "klimasituasjonen" stabilisere seg i luftspalten under.
HSt
   #10
 20 183     Sørum     0
Den skjønner ikke jeg, 100% fukt i spalten gir vel mulighet for mye rart