#11
 40     0
Jo det kan skje mye, men forutsetningen for passive gulv er at de er rengjort på skikkelig måte. Alt organisk fjernes, gulvet støvsuges, evt "desinfiseres" med Klorin oppløsning.
Jeg snakker da ikke om gulv som er forurenset av et eller annet. Luftspalten kommuniserer med romluften og det som kommer fra luftspalten er ganske ubetydelig luft og fukt. Dessuten skal rommet som det hele installeres i, ha tilstrekkelig ventilasjon for den aktiviteten som utføres i rommet.

HSt
   #12
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Gulvene er jo gamle og ukjente derfor jeg mener at forutsetningene er umulig garantert å oppfylle
   #13
 40     0
Det er jo Marcussen som er trådstarter, så han vet vel best om hvordan tilstanden er?
HSt
   #14
 36,582     Lillestrøm kommune     1
Ja selvfølgelig, men her på BB er det mange lesere så det er viktig å prøve å balansere svarene slik at ingen tror det er for enkelt. Derfor spør jeg når jeg lurer på svarene jeg ser så får TS vurdere om spørsmål/evt motforestillinger er til nytte eller ikke for han. Jeg vil tro gulvet er gammelt når det dreneres på nytt.
   #15
 359     ØSTLANDET     0
Kan vel likevel være at dreneringen er lagt feil?
Er det noe billeddokumentasjon på at dreneringen er lagt dypt nok?
   #16
 204     Oslo - Landsdekkende     0
Dessverre løser nødvendigvis ikke graving/ny drenering alle fuktproblemer i en kjeller.

Sitat fra
BYGGFORSK: sitat fra nyhetsbrev august 2018

Fuktopptrekk er ofte umulig å drenere seg bort fra. Selv etter omfattende tiltak (oppgraving, ny drenering, isolering osv.) vil man ikke nødvendigvis eliminere problemet, og man blir nødt til å håndtere fukten på annet vis.

Les hele nyhetsbrevet her

Les også diverse rapporter på samme side.
Signatur
   #17
 156     0
Hei,

spørsmål til dere ang noe tilsvarende. Bakgrunnen for spørsmålet er rehabilitering av kjeller i et hus fra 1947. Det har tidligere vært innredet rom der (for mange år siden, men gulv ble fjernet grunnet fukt), men er nå kun brukt som lagringsplass. Nå er planen å sette dette tilbake til varig oppholdsrom.

Jeg leser beskrivelser der de sier det både anbefales Platon (eller tilsvarende) og løsninger der man legger ut diffusjonssperre rett på betongen. Hvis man går for løsningen med diffusjonssperre rett på betongen, hva skjer med all fukten som samler seg mellom betong og plast? Er dette en holdbar løsning?

Hvor galt kan det være, med hensyn på fukt i betongdekke, før det Platon (eller tilsvarende) ikke får tenkt effekt?

Sliter med en RF i kjelleren som ligger på rundt 65% nå på vinteren (Oslo), drenering er ikke utført enda.

   #18
 40     0
Ved å legge ut en fuktsperre på betongen, 0,20mm folie, vil du bare forskyve problemet ut mot veggene. vanndamptrykket i betongen vil da være høyt også i randsonen av gulvet og det sammen med kapillærsuging i veggen nederst mot gulvet vil resulterer i fuktvandring oppover.
En løsning med knasteplate vil redusere vanndamptrykket ut mot randsonen av gulvet i tilstrekkelig grad, slik at fuktvandring oppover ikke vil skje.
men om du ikke har løst veggproblemene, må tiltak også gjennomføres her. System Platon er også en løsning der.
   #19
 156     0
Takker for tilbakemelding.

Planen er å drenere rundt hele huset til våren/sommeren. Jeg planlegger også å steinlegge rundt hele huset, fra husveggen og ca to meter ut for å holde vannet unna. Taknedløp er allerede ivaretatt.

TSt
   #20
 14,509     1
Isolere utvendig er lurt.  Er du usikker på om det er fukt opptrekk i vegg bør denne være diffusjonsåpen. Den er i så fall mye dyrere enn vanlig XPS.  Isolasjon først og grunnmurplasst utenpå er det de anbefaler i dag.  Gå for 10cm iallefall under bakken.  På belegningsstein går noe vann igjennom, videre spruter det opp på vegg.  Viktigste er fall ut fra veggen. Kan godt bruke f.eks. natursingel helt inne ved veggen.