#11
 221     tja     0
hehe ;D

Siden jeg sendte siste innlegg har jeg i mellomtiden funnet nettopp Alsitop (Alsecco), og joda er en mye bedre løsning det. Også betryggende med deres erfaring mot nettopp porebetong. Men i følge deres anvisninger skal en benytte armeringsnett også for dette produktet. Men kan kanskje være lurt å få pris på tyske murere (som jobber daglig med dette) til å ta denne jobben i Norge siden tørketiden er så lav? Kan jo tilby noen ferieuker med leil, naust og båt som motytelse jeg da hehe

Men serøst så burde vel alle her på siden som tenker å bygge i porebetong lage seg en slags forening, både med tanke på utveksling av erfaring og også kanskje med tanke på forhandling av priser mot leverandør?

http://www.rebygg.no/pdf/alsitop1.pdf

   #12
 311     Hedmark     0
Ja vel, Jeg brukte armeringsnett på muren under bakken samtidig som jeg brukte flere lag med et svart stoff utenpå (murtett). Jeg vil nok ikke anbefale porebetong under bakken. På huset forøvrig har ejg brukt primer under pussen og pusset to lag - det siste med fargestoff i.  Jeg kjenner flere som har bygd i porebetong og de har ikke brukt armeringsnett over bakken. Hjørneforsterkninger derimot, det har jeg brukt rundt vinduer, dører og i ytterhjørnene.
Dersom du sender meg din emailadresse via PM så kan du få noen bilder fra prosjektet.
   #13
 221     tja     0
Hei

Nei er enig i at porebetong under bakkenivå er risikosport, ihvertfall for oss nordmenn der det fremdeles er bygget for lite kompetanse i landet på dette materialet, men det gjøres i utlandet. Men jeg skal bygge rett på såle uten kjeller så det problemet trenger jeg ikke tenke på.

Men har vært på nett og kikket på resulater fra pussing av porebetong i Tyskland, både utvendig og innvendig. Med utrolig bra resultat. Så jeg vil seriøst vurdere å benytte erfarne tyskere til dette. Arbeidsledigheten der nede bør gjøre det fullt mulig til en grei penge. Og med tyskernes årelange erfaring går nok jobben også unna langt fortere enn med norske som må ta denne pussejobben nærmest som egen "opplæring". Også mener jeg det er bedre de får gjøre sine erfaringer/feil/tabber på andres bygg enn mitt hehe :P

Eneste problemet med å bruke tyskere er konflikten en får med slissing av el.anlegg og div. innvendig. Mener da at de får et unødig opphold i arbeidet. Ikke greit det når "hjem" er nede i Tyskland hmmm..
   #15
 221     tja     0
Hei sylle

Fine greier da er vi allerede 2 medlemmer, blir vi 5 får vi enda bedre priser (om vi klarer å enes om leverandør da hehe, her har jeg allerede bestemt meg for Xella), og blir vi 10 eller flere tror jeg til og med rørlegger og el-kjedene må senke prisene sine kraftig;)

Men kanskje lurt å lage en egen "medlemstråd"?
   #16
 221     tja     0
Har et spørsmål om porebetong jeg lenge har lurt på og det er hvorfor en ikke fuger de vertikale fugene på blokkene, men bare de horisoontale. Hva er forklaringen på det? Teknisk virker det litt rart, for å si det mildt...
   #17
 311     Hedmark     0
Det er ikke rart i det hele tatt.  Porebetong limes horisontalt og limet legges på med en øse som har riller i forkant. Det sikrer jevn fordeling av limet og en horisontal jevnhet på muren. Dersom det hadde vært not og fjør ville det vært vanskelig å få påført limet i en jevn tykkelse.

   #18
 221     tja     0
Tror du har misforstått spørsmålet mitt Patus. Det jeg mener er at det fuges oppå blokkene der neste blokk legges oppå og det er ok. Problemet som jeg ikke skjønner er hvorfor det ikke fuges i den vertikale eller "stående" fugen. Vil jo bli en åpen fuge her fra inne til ute på veggen, og som jeg ser det (i mitt hode) er ikke det optimalt mtp isolering. Men hva vet jeg ???
HSt
   #19
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Jeg ser ar de spesifiserer at loddrette fuger må limes ved bruk som brannmur.  Jeg vil tro at god blokktoleranse gør at fugene blir veldig små (og at puss ute og inne gjør disse lufttette).  Men henger meg gjerne på spørsmålet hva som gjør dette godt nok.  (Nå fuger vel heller ikke Leca sine loddrette fuger i vegger og der er det større avvik på blokkdimensjonene så vidt jeg forstår).
   #20
 84     Svelvik     0
energy+ blokken kommer neste år til Norge. Pussen er ikke mer et problem idag. det beste er utvendig å bruke en sementbasert underpuss med styrodurkuler (LUP 72 por) den har lav e-modul og er meget fleksibel. trenges ikke armeringsnett. Fiberpuss med armeringsnett er også o.k men ikke det beste. På underpussen kan du påføre gjennomfarget silikatpuss. innvendig er det egentlig bare gipspuss som er best.
se www.proffpuss.com
sto er egentlig o.k men svindyrt.