Hva er best, gassgrill, kølgrill eller elektrisk?

  • Gassgrill
  • Kølgrill
  • Elektrogrill

   #111
 364     Rælingen     0
Kommer sikkert en butikk av et eller annet slaget etterhvert tenker jeg. Dette med grilling har vel tatt litt av her i landet også, og mange kjøper dyre gassgriller.

Har ikke leste hele tråden her, var så lang at jeg gadd ikke. Har selv grillet med kull i mange år, og digger smaken. Har fått servert grillet mat fra gass og,.... digget den også. Gikk derfor til innkjøp av en gassgril fra Broil King på hagemessen på Lillestrøm for noen uker siden. Har ikke prøvd den ennå, men maten blir nok god :)

På hytta derimot, der er det kull som gjelder......ennå.

   #112
 120     Oslo     0


Det burde vel være rom for en butikk i Norge (Oslo) som spesialiserte seg på grilling og kunne by på et stort sortiment innen faget?

Kjenner at jeg fint kunne kjøpt en pose med kull tilpasset hva jeg skulle grille osv.




Jeg kunne også tenkt meg å handle i en slik butikk. Men vi er nok for få. Ola vil ha flintsteika si badet i oversaltet marinade eller slenge på Grillos-pølser og ferdige burgere.
Signatur
  (trådstarter)
   #114
 5,188     Østlandet     0
Min favoritt: Baby back ribs  :D

http://www.youtube.com/watch?v=tC6keui55e8
Signatur
   #116
 65     UHDBY     0
Med kullgrill er man prisgitt kvaliteten på grillkullet.

På verstinglisten står følgende:
1. Billig grillkull laget av utrangerte, kreosotbehandlede indiske jernbanesviller.
2. Grillbriketter laget av sagflis og store mengder limstoff.
3. Grillkull laget av nåletrær i stedet for løvtrær. (det gir små smell når harpiksen eksploderer og griser til kjøttet med grått kullstøv)
4. Grillkull laget av mega store biter der du aner konturen av en dårlig 2"4.
5. Grillkull der ingen biter er større enn sukkerbiter.

Så toppes dette med billigste sort dårlig tennvæske, og start gjerne grillingen etter 10 minutter. da er grillen akkurat passe når man er ferdig med å grille det siste stykket.

I USA gjorde Good Housekeeping Magazine en blindtest der de grillet hamburgere og skinnfrie kyllinfillè både på gass og på kull. Ikke en eneste ii panelet klarte å fortelle hvilket kjøttstykke som var grillet på gass og hvilket som var grillet på kull.

Nå var dette et panel med gjennomsnittsamerikanere. Gjennomsnitts-Ola klarer derimot fint å kjenne forskjellen. Spesielt hvis grillkullet er av type 2 i oversikten over forskjellige typer grillkull.

   #119
 914     Østfold     0

Noen anbefalinger til en ordentlig kullgrill? Har kikket en del på lokomotivgrillen til Jula og liker den godt pga muligheten for inndirekte røyking/grilling, som er veldig populært i andre deler av verden (USA).

http://www.jula.no/lokomotivgrill-761017

Noen anbefalinger?


Jeg har en grill/smoker som er laget på samme prinsippet som lokomotivgrillen til Jula. Men den jeg har er noe mer "heavy duty" enn Jula sin. Jeg har en Tejas Smokers 1628 http://www.tejassmokers.com/products/1628cc.htm. Tror den veier rundt 180 kilo.

Det man bør merke seg når man skal drive med "ekte" bbq eller smoking er at det tar lang tid. Slagordet er "Slow and low" som betyr at man bruker lang tid på lav temepratur. Skal man holde på med dette må man like å lage mat vel så mye som å spise den. Når jeg holder på som værst har jeg klargjort maten (helst fra slakteren) med krydder/marinade 1-2 dager i forveien og grillen tennes gjerne opp klokken 0700 om morgenen og maten legges på ved 0800-0830 tiden. Men jeg er langt fra noen ekspert, jeg bare synes det er innmari gøy å drive med slikt.

I tillegg til å ha en egnet grill så er også kvaliteten på kull viktig, tennveske fy fy og man bør helst eksprementere med røkeved.
   #120
 2,265     0

Tror du man klarer å fyre så hardt at aluminiumen tar fyr? Må nok ha hjelp av en løvblåser e.l.
Hørest ut som noe for mythbusters...


Jeg slet en gang med å få fyr på en enganggrill på stranda. (Ja, jeg har slutta med engangsgrill nå).
Til slutt fant vi en haug drivved og la under grillen for å få fyr på kullet. Drivveden var knusktørr og brant som besatt.
Når infernoet roet seg fikk vil grilla. Til slutt lå det bare igjen et par grillbriketter og rista på toppen av grillen. Aluminiumet hadde brent bort/smelta, men brikettene lå der som nye...

Denne grillen hadde ligget bak i bilen min i ca ett år, med hull i plasten, så det var ikke noe tennvæske igjen i den.