45 444    76    1  

Overlast på henger

 323     Rett utenfor Oslo     0
Hei.

Har en Brenderup med 945kg nyttelast (http://bit.ly/oCWE6I).  Hvor mye overlast (singel) hadde dere turt å ha på denne dersom dere skulle kjøre ca en mil på asfalt og ikke trenger å kjøre fortere enn 50/60km/t? :-)


/r

  (trådstarter)
   #2
 323     Rett utenfor Oslo     0
Det var forsåvidt ikke det politisk korrekte svaret jeg var ute etter, men takk for tipset om hvordan man lett sjekker bilens tillatte hengervekt.


/r
   #3
 1 019     Rogaland     0
ville holdt godt øye med hengeren imens den lastes litt og litt og gitt generelt faen i vekt.
Signatur
   #4
 813     Østfold     0
Gi deg med en gang den begynner å "knele" har sett fryktelig mange som står med havarert henger 500m nedafor pukkverket,hjul som bukker under for vekta,knekte aksler, ja har sett det meste  ::) Er det en hønngammal henger,så bør du spare deg for bryet,den kommer nok til å bukke under for vekten av lovelig nyttelast...
Skal du kun ha litt singel til å putte i en blomsterpotte eller lignende,så skjønner jeg at man gjør dette, men skal du ha større mengder skal du ha noe så fryktelig dårlig betalt på jobben din om det skal lønne seg å kjøre skytteltrafikk til pukkverket.
Signatur
   #6
 830     Østfold     0
Gufs fra fortiden dette her... Har selv overlasset en henger med panel for 8-9 år siden. Hengeren tok kontroll over bilen selv om jeg kun kjørte i 30-40 km/t. Det endte med at den leide hengeren ble totalvraket, bilens hengerfeste ble ødelagt og det oppsto en svær bulk i bildøra etter at bilen smalt inn i hengeren sidelengs.
   #7
 56     akershus     0
Så lenge hengeren lastes "korrekt" klarer den nok litt mer enn tillatt last men erfaringsmessig er ikke den enkelt å få til når de laster den med hjullaster på pukkverket.
Har kjørt 1.5 tonn med en Gaupen 825UFT (nyttelast 995kg) med resultat i skeiv ramme (ble noen cm lavere i ene hjørnet bak) så det anbefales ikke.

  (trådstarter)
   #8
 323     Rett utenfor Oslo     0
Takk for svar.

Har beregnet at jeg trenger rundt 1150 kg til arealet mitt, ser ut som om jeg drister meg til å fylle litt ekstra./r