#32
 22 342     Akershus     0
I Norge tviler jeg på at noe slikt selges. Her varmes alt vann opp med strøm så det er ingen besparelse ved slike maskiner da de er dyrere å produsere. I Norge har politikerene (Ap) arbeidet imot "alternativ"energi under oppbyggingen av vannkraften så det har aldri vært aktuelt å varme vann på andre måter. 
T2T
   #33
 156     0
Men med dagens strømpriser, spesielt her i midt-norge med kraftmangel, er det absolutt en grunn til å titte på dette.

Må jeg til Sverige for å hente så er vel det OK så lenge den er godkjent der?
   #34
 36     0
De maskinene som er beregnet for varmtvannstilkobling har to inntak.


Feil, hvis du laster ned en bruksanvisning for Miele vil du se at maskinene har kun et inntak. Her står det videre: – Oppvaskmaskinen kan kobles til
kaldt- eller varmtvann maks. 60 °C.
Ved energiøkonomisk
varmtvannstilberedning anbefaler vi
varmtvannstilkobling. Det sparer
strøm og tid, og det blir skylt med
varmt vann i alle programmene.


mick
Signatur
   #35
 22 342     Akershus     0

Ved energiøkonomisk
varmtvannstilberedning anbefaler vi
varmtvannstilkobling.
Hvis "energiøkonomisk
varmtvannstilberedning" = gratis (og uten miljøbelastning) så er det greit utifra enøkperspektiv. For norske forhold vil det si at du må bruke solvarme. Om det er greit å skylle alt i varmt vann er en annen sak.

   #36
 36     0
Et annet alternativ er å montere ALFA MIX på vanninntaket.

mick
Signatur
T2T
   #37
 156     0
Et viktig poeng her var å ikke sløse med vannet heller. Å skylle i varmvann, eller for den saks skyld, vaske bomull med 60 graders vann, er ikke effektivt.

Skuffende at det ikke er mange slike løsninger på markedet. En dag må de jo komme..

  (trådstarter)
   #38
 1 421     Bærum     0
Utfordringen er jo at det går med like mye energi til å varme vannet enten du gjør det i varmtvannsberederen eller i vaskemaskinen. Å betale ekstra for å flytte oppvarmingen fra oppvaskmaskinen til varmtvannsberederen er jo ikke noe poeng. Da må man som hans9001 skriver bruke f.eks. solvarme. Min oppvaskmaskin skal visst bruke 1,03Kw/t per vask, så med solvarme eller varmepumpe kan jeg vel spare inn et par-tre tusen over ti år. Vi synes imidlertid resultatet ble bedre etter at vi koblet om til kaldtvann på inntaket, og det er viktigere for oss enn et par hundre spenn spart i året.
Signatur
T2T
   #39
 156     0
Jeg er ikke mye i tvil om at perioden med rimelig strøm i Norge er. Etterhvert vil solvarme og luft/vann varmepumper for å varme vann bli veldig vanlig, og da gjelder det å maksimere det man kan ta ut fra den investeringen som alt er gjort.

Jeg er ikke tvil om at dette vil komme, spørsmålet er bare når. Merkelig at dette ikke er mer utbredt i land som Østerrike hvor solvarme er vanlig.
   #40
 22 342     Akershus     0

Jeg er ikke tvil om at dette vil komme, spørsmålet er bare når. Merkelig at dette ikke er mer utbredt i land som Østerrike hvor solvarme er vanlig.
Vaskemaskiner med varmt og kaldtvanninntak har jeg sett på Kontinentet og i Australia, de er ikke uvanlige der, det er bare at det norske markedet ikke etterspør disse maskinene da det er ytterst få som har vp eller solpanel som varmer vann.