#391
 32     Vestfold     0
Hei !
Om myndighetene våre tillater det så kan vi jo hoppe lett over passivhus og starte produksjon av PLUSSENERGI HUS (produserer med energi en det forbrukes!!!) direkte men da må det jo åpnes opp for salg av energi for privatpersoner.
Tenk om en da eier et treningssenter med bare spinningsykkler, da kan en få betalt  to ganger for energien. Dette er vel vinn vinn situasjon slanke menesker som lever lenge, og deres energitap selger man til direkte Strøm poolen. Dette blir det penger av slik at restskatten enkelt kan betales og man har penger igjen!!

   #392
 441     Sandnes     0

Vi kan bygge risikofylte thoriumkraftverk med farlig avfall som resultat.


Norge har en av verdens største forekomster av thorium, alt samlet på et lite område i Telemark. Det er latterlig at ikke regjeringen bevilger penger til forskning på dette. Den tilgjengelige energimengden i Norges thoriumforekomst er større enn energien i all olje og gass Norge har produsert og noen gang kommer til å produsere. Energi uten forurensning. Thoriumprosessen er meget sikker og kan skrus av i en nu uten fare for løpsk reaktor som i Tjernobyl. Avfallet kan lett senkes ned noen km i jordskorpen.

Bort sett fra det er det selvfølgelig fornuftig å spare på energi, så ideen om passivhus er grei nok den.

Hvis man får langvarig strømbrudd i et passivhus om vinteren; hva skjer da når ventilasjonen stopper opp?
Signatur
   #393
 2 987     Akershus     0
Man åpner et vindu og kaster en kubbe i ovnen?

Langt verre med mitt og andres dårlige isolerte hus hvis noe sånt skulle skje.
   #394
 441     Sandnes     0

Det største problemet er regjeringen som går ut og sier at dette er greit og at man ikke trenger å følge føre var prinsippet og arbeider for mere biodrivstoff i vanlig diesel.

Dessuten har de ødelagt for norsk biodrivstoff ved vinglete tullepolitikk.


Bruk av dyrkbar mark til å produsere biodrivstoff er en skandale. Store deler av verdens befolkning sulter og matvereprisene bare stiger og stiger. Biodrivstoff burde vært forbudt!
Signatur
   #395
 2 987     Akershus     0
Så enkelt er det ikke. Store områder som er dyrkbar mark ligger brakk pga. politikk. Masse mark brukes til husdyrdrift som er uøkonomisk i energi i matsammenheng. Masse mat blir kastet fordi man skal holde kunstige priser så og så høyt.

Biobrennstoff kunne godt vært produsert i mindre egnede land og landsdeler der matproduksjon er vanskelig. Nord i Norge så får du ikke produsert allverden av grønnsaker og korn så det er forbeholdt husdyrhold. Ingenting i veien for at skoger og lignende kunne vært brukt til bioetanol. Det er for enkelt å bare si at bioetanol er ondskap uten å se på forutsetningene for at det lages.

Edit: wow. Dette er virkelig den store catch-all tråden. Biodrivstoff nå. Smile
   #396
 22 342     Akershus     0
Kanskje vi flytter biodrivstoff og merkevaremerke til nye tråder i off topic seksjonen?
   #397
 624     Bergen     0
Heh. Jeg kom til å tenke på et program om fremtidens miljøbiler, jeg så en gang for lenge siden.. Der ble det vist en dansk bil som gikk på solsikkeolje. -Det var skikkelig scifi den gang.

-Da ble jeg sittende å tenke etterpå..."hvor mye diesel  kan man egentlig få ut av en  solsikke? :D

   #399
 441     Sandnes     0

Man åpner et vindu og kaster en kubbe i ovnen?

Langt verre med mitt og andres dårlige isolerte hus hvis noe sånt skulle skje.


Man har vel ikke vedovn i passivhus? Uansett tenker jeg mer på fuktighet osv...

Seriøst; den største ulempen med "passiv"-hus er at man er avhengig av avanserte tekniske innretninger som ventilasjonsannlegg osv. Som tidligere nevnt er nok folk flest ikke særlig interessert i å bruke tid og ressurser på å kjøre jevnlig service på tekniske inretninger: folk vil ha det enkelt.
Signatur
   #400
 684     Engavågen -Meløy     0
Ventilasjonsanlegg er vell den eneste tekniske løsningen du må ha i et passivhus.

Det er heller ikke et spesiellt krav for passivhus men et krav for alle nye boliger i dag.

Tror heller ikke det er mange som innstallerer vedovn i passivhus.
Signatur