39 765    138    76  

Vrang nabo med svinn på skogen

 535     Horten     0
Artig start på naboforhold der vi skal bygge.

var å besiktiget tomta vi skal bygge på med graveren her om dagen, hvorpå den ene naboen kom løpende ut døra og inn på tomta hvor vi sto og utbrøt:

Nabo: skal du bygge her?

Jeg: Ja Lurte på det da, mitt navn er..... hyggelig å hilse på deg

Nabo: Å hvor i H..... har du tenkt å ha innkjørsel-jeg eier over halvparten av grensa mot veien her

Jeg: det var da voldsomt, men vi finner sikkert en løsning sammen, tror du ikke det da?

Nabo: Hva da vi? jeg trenger ingen løsning bare du holder deg unna min tomt og bygger lavt hus slik at du ikke tar sola mi.

Jeg: nå bør vi vel roe oss litt ned eller?, om du skal være så aggresiv har vi ikke noe å snakke om, og jeg finner sikkert noe å ta deg på om det er det som må til.Kan nevnes at reguleringsplan sier bygg i maks høyde 7meter, garasje makx 49m2 kan oppsettes 1 meter fra tomtegrense.


Så til det morsomme her:

litt sur og hevngjerrig kikket jeg litt på kartet over området og til min stor begeistring fant jeg at "tarmen" som er denne naboen sin innkjørsel er tegnet inn med en bredde på 321cm bredde langs grensa.

av disse 321cm ligger ca. 120cm inne på min tomt.
Det vil si at han vil ha 201cm innkjørsel om jeg krever gjerde i nabogrense.


etter en rask samtala med geo-data hos kommunen ser det ut til at også gjerde til denne naboen ligger over 1 meter inne på min tomt.

mine forslag jeg tenkte å legge frem er som følger:

gjerde fjernes/flyttes til tomtegrense

min innkjørsel skal jeg kunne legge slik at jeg krysser de 2 ytterste meter av hans "tarm", mot at han får beholde full bredde på innkjørsel, men vedkjenner seg at denne ligger på min tomt, og at dette respekteres.

Det som ikke er diskuterbart er min plassering av garasje, den blir 1 meter fra grenser øverst til høyre i bildet, litt for jeg kan, og litt for han er en klovn.
Vrang nabo med svinn på skogen -  - Knoff


hva syns folk?

   #1
 164     Bergen     1
Det ser jo ut som om du har god plass til innkjørsel på din egen tomt. Så da hadde jeg aldri forsøkt å få til noen avtale med han. Å diskutere med sånne folk er bare selvplageri. Min første tanke var at jeg hadde tatt en rød merkespray og markert tomtegrensen oppe i innkjørselen hans. Men det er ikke verdt bryet å gjøre noe angrep heller. Bare ignorer han så mye som mulig. Men gjerdet må vekk selvsagt. Jeg hadde bare gitt han beskjed om at jeg kom til å fjerne det siden det var på min eiendom. Du trenger ikke være redd for å fornærme han. Han blir ikke greiere selv om du er grei med han. Men jo mindre du har med han å gjøre jo mindre plager du deg selv.
   #2
 23 626     Akershus     0
Nja, en bør forsøke å unngå nabokrangel hvis mulig. Tenk selv. Her har vedkommende hatt utmark som nærmeste nabo siden 1990 og er redd for at det kommer opp et Neuschwanstein som tar sol og utsikt.

Hva med et lite makeskifte: grensa justeres etter innkjørselen hans og du får en snipp av ham langs grenselinja mellom dere?

Du skal bygge det du har behov for, men ikke bruke hevnmotiv som begrunnelse for dine valg. Kanskje kan du også trekke ditt hus litt lenger inn, eller grave ut litt dypere til beste for naboen også?
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 535     Horten     0
Du har selvsagt rett. Optimalt er at alle blir glade, og plasseringer og høyder gjøres ikke med hevn som motiv.

Må uansett si jeg blir overasket, over hvor aggresiv man kan fremstå, når man ikke har rent mel i posen.

Dialog vil bli forsøkt, men uansett godt å vite at man har sitt på det tørre, og således har et godt forhandlingskort.
   #4
 23 626     Akershus     1
Det er klart, lettere å være litt raus når en selv står trygt.
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 535     Horten     0
Når det er sagt. Jeg kom utfor å legge ved feil bilde. Noen tips til hvordan jeg bytter??
  (trådstarter)
   #6
 535     Horten     0
Når det er sagt. Jeg kom utfor å legge ved feil bilde. Noen tips til hvordan jeg bytter??

  (trådstarter)
   #9
 535     Horten     0
Men tilbake til det juridiske.
hva kan man kreve i en slik situasjon, og er ikke en god byttehandel at han får ha innkjørsel på min tomt mot at jeg får ha på hans? er forsåvidt et jevnt bytte rent m2
   #10
 225     0
En start, god eller ikke, er vel å påkoste oppmåling og påvisning av tomtemerker. Koster en del, men da har du uomtvistelige merker å gå ut fra. Og er han misfornøyd så er det bare å henvise han til kommunen for å klage på deres jobb med oppmåling, så slipper du den støyten.

Ellers er ditt forslag til plassering av garasje det mest logiske. Alternativet er vel langs tomtegrensa nederst, men er da normalt å ønske garasje i nordlig kant.

Og funkishus med nært flatt tak og kanskje takterasse er jo svært så populært om du var i det lunet. Bare hold deg unna dispensasjonssøknader så er det bare et dårlig naboskap naboen kan gjøre...