818    32    0  

AMS rettsaken

 2 870     Vestlandet     0
Jeg satt og så litt på den rettsaken der noen kunder har saksøkt Elvia, fordi de blir tvunget til å ha AMS-måler (hvis ikke kutter Elvia strømmen). Disse kundene er redd for at ams-måleren gir dem helseskader, men den diskusjonen tar vi ikke her. 

Er det noe i veien for at disse kundene kunne fått montert både ny måler og antenne utendørs, til og med et stykke unna huset? 

HSt
   #1
 30 438     Lillestrøm kommune     0
Vet ikke, det som er sikkert er at dette kun er en innbilt effekt. Som kuriositet kan jeg nevne at det er lurt å bo nær en mobilmast for strålingen er størst fra mobilen og den forhandler ned senderstyrken når avstanden er kort.
   #3
 22 142     Akershus     0
En bør ikke harselere over disse. Ingen vet med absolutt sikkerhet om de tar feil eller ikke.
Uansett, de plages av sine egne tanker. De er få. Kanskje strømselskapene burde vært litt mer hjelpsomme? De har jo i årtier levd med selvavleste målere, de har et ferdigutviklet system. Kan ikke disse få få fortsette med det?
Signatur
HSt
   #4
 30 438     Lillestrøm kommune     0
Foreningene til disse burde ikke kaste så mye bensin på bålet, har hørt om tilfeller der de besøkende tror at alle har lagt igjen mobilene et annet sted og fått takk for at kvelden var så fin siden alle hadde gjort dette, men så hadde flere allikevel ikke fulgt oppfordringen.

Og så må også foreldre ikke dytte problem på barna og pressen må beskytte barn mot eksponering, ref en unge som ble eksponert i A magasinet for noen år siden.
  (trådstarter)
   #5
 2 870     Vestlandet     0
Noen som vet noe om plassering av måler utendørs?
   #6
 4 737     OSLO     0
vil jo tro at så lenge man oppretter måler-skap ute, dvs flytter måler og alt ut, så kan det vel ikke være noen fare??
sørge for at skapet ute blir montert langt vekk fra soverom/stue?
   #7
 22 142     Akershus     0
Kjenner til 4 AMS, alle montert i eldre utendørs målerskap på hytter. Sikker mange hundre i området. Nå må en vel lnger bort enn til utsiden av en bindingsverksvegg?
Signatur

HSt
   #8
 30 438     Lillestrøm kommune     0
Jeg bruker innfelt målerskap i yttervegg men det hadde hverken elektriker eller e-verk fyren sett før på den siste hytten jeg gjorde dette på, så ofte er inntak/målerskapene helt separate utenfor yttervegg. På den første hytta så satte de opp en ute antenne i plast, men dette var før målerne offisielt ble tatt i bruk så kanskje gjorde de det som en sikkerhet
  (trådstarter)
   #9
 2 870     Vestlandet     0
Leste litt om inntaksskap nå, og det ser ut som måler blir montert i skap ute som standard ved nyetablering, de siste par årene. Da burde det absolutt være en mulighet for saksøkerne og andre som protesterer, fremfor å bruke pengene sine på rettssak.
   #10
 22 142     Akershus     0
Det er vanlig med utvendige skap på nybygg nå ja. Ved rehabilitering er det litt bob-bob om de krever endring til utvendig skap. Jeg har inntrykk av at skapet kreves montert ved huset. 

Skapet er ment felles for el og telekom (telefon, coax, fiber..) Skal tro hvor mange steder dette blir gjort.
Signatur