#111
 6 691     Akershus     1
Jeg pleier å si til småbarnsforeldre på jobb at det gjelder å legge listen høyt for barnebursdager så de får satt standarden for senere år, er redd kanskje cheffen har gjort det med pepperkakehuset så vi gleder oss alt til neste jul Smile

Men fint ble det. Er det arkitekttegninger, eller egentegnet ?

Det er arkitekttegnet, om man kan si det sånn. Hentet fra en bok om pepperkaker. Det var slettes ikke vanskelig å bygge. Består av 6 kuber á 10*10 cm. og 2 kuber á 10*5. Pluss 5 balkonger á 10*5 cm. Kubene monteres først sammen med smeltet sukker, deretter stables de oppå hverandre.

Hva det blir neste år, er vanskelig å si Smile Men trolig noe mindre da det er litt vanskelig å finne et plass å sette det. Kanskje en laftet hytte.

keal - enig i at et et pepperkakehus som har stått en måned (knuses på nyttårsaften) ikke er et kulinarisk høydepunkt. Men å sparke igang advent med å bygge pepperkakehus har blitt en tradisjon - og slikt tuller man ikke med! Smile
Signatur

   #112
 7 685     Bærum     0
Har du fulgt TEK-10 og gjeldende HMS-reglement? Jeg tror ikke konstruksjonen vil bestå noen tetthetsprøve. På den annen side er dette kanskje å betrakte som en midlertidig konstruksjon.
   #113
 3 494     1
Har du fulgt TEK-10 og gjeldende HMS-reglement?

Spiselige byggverk reguleres av en egen norm, se
https://www.sintef.no/contentassets/d1c81c13fabf4c56bb98b75a1e6849d8/spiselige-byggverk-pepperkakehus-2012.pdf

Ihvertfall i Firefox blir PDFen umiddelbart lastet ned; den blir ikke vist i nettleseren.

Seksjon 12 regulerer konstrusjonssikkerhet.
Seksjon 13 regulerer HMS-aspekter.
Seksjon 16 behandler energieffektivitet, herunder tetthet.

   #115
 6 691     Akershus     0
Har du fulgt TEK-10 og gjeldende HMS-reglement? Jeg tror ikke konstruksjonen vil bestå noen tetthetsprøve. På den annen side er dette kanskje å betrakte som en midlertidig konstruksjon.

HMS ble først og fremst ivaretatt ved å holde barna unna smeltet sukker. I år var det ingen voksne som fikk det på hendene heller - det er første gangen på noen år!

Når det gjelder bygningstekniske krav for pepperkakehus har jeg kun en regel: overdimenensjoner innfesting/sammenføyninger. Angående tetthet - viktig å få det så utett som mulig slik at mulig forråtnelse og andre uhumskheter får god anledning til å luftes ut i løpet av den nesten måneden.
Signatur
HSt
   #116
 33 990     Lillestrøm kommune     0
Modul prinsippet gir deg innvendige bærevegger, det minsker jo belastningen på de ytre sammenføyningene, tror det er en god ide når byggverket blir så stort (og fint).
   #117
 3 494     2
Arkitektavdelingen ved NTNU pleide å ha årlige konkurranser i pepperkakehus-konstruksjoner (det er lenge siden jeg har hørt noe om det nå, så antagelig er det historie), og det var mange dristige - og flotte - design. Det pleide å være et hovedtema hvert år, og et år var temaet "gjenbruk". Vinner-huset var ett som var så dristig at det raste sammen nesten umiddelbart, og i begrunnelsen for førsteprisen ble det sagt at dette bidraget hadde tatt temaet på kornet - det var umiddelbart klart til gjenbruk (dvs. som julegodt) ...

   #119
 6 691     Akershus     0
Teglstein fra riving av brannmur - totalvekt på rundt 1,1 tonn. Det overrasker meg ikke om alt det andre avfallet fra rivingen veier like mye. Forferdelige greier å bakse med.

Bilder fra hverdagen! -  - Vossingen
Signatur
   #120
 463     4
Endelig ferdig her med trappeprosjektet mitt.

Brukt spikerpistol og lim for å montere laminat i trappetrinn. Gulvlist i samme farge er brukt som trappenese.

Bilder fra hverdagen! -  - VossingenBilder fra hverdagen! -  - VossingenBilder fra hverdagen! -  - VossingenBilder fra hverdagen! -  - Vossingen