#131
 6 696     Akershus     2
Kappet en gammel bjelke for et par dager siden. Her er snittflaten lagt oppå snittflaten til en bjelke anno 2019. Forholdsvis stor forskjell hva angår tettheten på årringene.

Bilder fra hverdagen! -  - Vossingen
Signatur

   #132
 6 696     Akershus     0
Åpnet opp en vegg for å komme til en gammel bod i helgen. Der inne fant jeg en liten beholder av tre. "Forsiktig syre" står det på den.

Bilder fra hverdagen! -  - Vossingen

Inni beholderen lå det en slags ampull av glass, full av en væske som jeg selvsagt antar er nettopp syre av ett eller annet slag. Den er helt tett og kan ikke åpnes.

Noen som har vært borti slikt før og vet hva slags bruk denne ampullen/syren kan ha hatt?

Bilder fra hverdagen! -  - Vossingen
Signatur
   #134
 6 696     Akershus     0
Nyttig! Historien om huset vårt er etter sigende at tyskerne brukte det som tilholdssted under krigen. Har sendt bildene til brannvesenet også.

Men ser ut til at væsken på bildet er mye mørkere enn den jeg har.
Signatur
   #135
 3 554     1
Fascinerende teknologi!

Det blir vel til at el-bilene blir utstyrt med en syrefylt "reservetank" som kan helles ned i et tilsvarende batteri for å gi kjørestrøm fram til neste ladepunkt Smile
   #136
 6 696     Akershus     0
Da har brannvesen, politi og Forsvaret sett på bildene og gjort sine analyser i tur og orden Grin

Konklusjonen er at det høyst sannsynlig er en del av en detoneringsmekanisme til en sjømine, slik hakostra var inne på.

I så fall er det batterisyre i ampullen.
Signatur

   #138
 3 554     0
Nå rusker det såpass ute at jeg må varme meg på minnene om prydepletreet mitt, midt i juni i år. Det er sjelden det er fantatisk blomstring! Nå er det på vei inn i årets andre "blomstring" - de kirsebær-store eplene begynner å bli knallrøde.

Eplene er så beske på smak at de er helt uspiselige. I år skal jeg likevel prøve å gjøre meg litt nytte av dem: Jeg har har hatt for vane, når eplemost-produsentene selger ut restlageret av most for å gjøre plass for årets avling, å kjøpe 15-20 liter billig, sette til vingjær og litt ekstra sukker, og lage min egen sider. Men den blir for tam! For søt og snill! Så i år prøver jeg å presse litt saft av beske prydepler for å tilsette til søtlig most, for å komme litt nærmere min irske favoritt-sider (Magners, som koster en formue!).

Bildene er forøvig første utprøving av min nye telezoom, 300 mm i FourThirds-format, tilsvarende 600 mm fullformat. Den svært begrensede dybdeskarpheten bidrar til en dybdefølelse som jeg liker!


Bilder fra hverdagen! -  - Vossingen

Bilder fra hverdagen! -  - Vossingen