#102
 6 691     Akershus     0
Takker! Selv har jeg hatt en nokså beskjeden rolle - først og fremst ansvarlig for elementproduksjon og litt montering Smile Pyntingen har barna og deres onkel og tante vært ansvarlige for.

Et par av balkongene ble i grenseland tunge etter flislegging med nonstop og annen utsmykning med diverse godteri. Vurderte utkraging eller søyler for å sikre bæring, men samboeren mente smeltet sukker gav tilfredsstillende effekt. Vi får se.
Signatur
   #105
 3 177     Vestlandet     0
Imponerende pepperkakehus! Mine pepperkakehus pleier aldri å bli vellykka. Uansett hvor nøye man er med utskjæringa, så er bitene FUBAR når de kommer ut av ovnen!
   #106
 6 691     Akershus     0
Kanskje bør man kjevle ut over hele brettet, streke opp formene man skal ha, steke det og bruke et pizzahjul eller liknende for å skjære når det er ferdigstekt og ganske mykt. Vi gjorde ikke det, men gikk tålig greit. Baksiden av slottet viser at det ikke var helt 100 % - men det meste løses med mye glasur og smeltet sukker Smile
Bilder fra hverdagen! -  - Vossingen
Signatur

HSt
   #108
 33 990     Lillestrøm kommune     0
Jeg pleier å si til småbarnsforeldre på jobb at det gjelder å legge listen høyt for barnebursdager så de får satt standarden for senere år, er redd kanskje cheffen har gjort det med pepperkakehuset så vi gleder oss alt til neste jul Smile

Men fint ble det. Er det arkitekttegninger, eller egentegnet ?
   #109
 3 494     0
Tja... barnebursdager...

Jeg ble voksne før jeg oppdageg at "engelsk konfekt" (type AllSorts og lignende), marsipanfigurer etc. ikke per definisjon var knallharde og fulle av støv...

I min barndom startet jula 1.søndag i advent, per definisjon.Ingenting før det, om det ikke var å lage julegaver til andre. 1.søndag i advent ble pepperkakehuset montert, med knekk som limstoff og barne-produserte marsipan-frukter og AllSorts i passe miks på taket, solid festet med knekk, det også. Rød gelatin i vinduene, med 40W lyspære innomhus til å tørke det ned til hard betong - både vegger og tak-dekorasjon.

På min fødselsdag på attendedag jul fikk barneselskapet høste juletreet for kurver med hardtørkede rosiner, nøtter som var blitt bitre ... og de fikk knuse pepperkakehuset, til stor fryd og glede. Jeg lot gjestene få ha det. Jeg visste hvordan det smakte, etter seks-sju ukers nedstøving og uttørking innenfra. Jeg visste at det bare var ekkelt i smak og konsistens. Hardt, nedstøvet g ekkelt.

Å bli voksen og oppdage at AllSorts faktisk kan være godt, og at selv små marsipankuler rullet i sukker ("appelsiner" på taket av pepperkakehuset), marsipankuler i lys sjokolade ("poteter" på taket), spisse orange marsipankjegler med grønt på den tykke enden ("gulrøtter") og grønne marsipan-skåler med en hvit kule i ("blomkål") faktisk kunne være saftige og gode og ikke ekle i det hele tatt, bare de var oppbevart i en kakeboks, istedetfor på et pepperkake-tak i stua med 40W 24/7-opptørking innenfra... Det var en åpenbaring for meg da jeg ble voksen at det kunne være godt.

Som en motreaksjon mot dette har jeg i voksent liv aldri gått med på å stille opp pepperkakehus før tredje søndag i advent. Er det ikke revet før nyttårsaften, er det siste sjans da: Da skal det knuses. Og det er forbud mot å bruke smeltet sukker, alias knekk, for å feste pynten på taket: Det som ikke ligger rolig med tykk melis-glasur, det får ikke plass på taket. Knekk er til bærende konstruksjoner, ingenting annet!

Det har ikke vært noen begrensing! Her har det vært pepperkake-PC, her har det vært klosteret på Steinvikholm - vi jobbet med å få til sylindriske vegger med kjegleformet tak, men det lyktes til slutt! - og mye annet. Og det har faktisk smakt akseptabelt godt ved rivingen.
   #110
 1 403     Oslo     2
Bilder fra hverdagen! -  - Vossingen

Det er noe rart med svenskene.

For oss som er interessert i luftfart, flyplasser, avionics og mye mer som har med flyvning å gjøre, så er Flightradaren full av underholdning. Men alle fly flyr jo ganske så rett fram og lander pent og pyntelig på den lufthavnen de skal til.
I går fløy Swedish Airlines fra Sandefjord lufthavn/Torp og hvor skulle de?
Jeg gjetter på at de kan ha mistet både lommebok og mobiltelefon og derfor måtte de lete og lete. Og når du har mistet mobilen så har du jo ikke engang tilgang til GPS.
Ja, hvordan gikk det - mon tro? Flyr de fortsatt rundt og leter?
Signatur