7,646    61    23  

Hva gjør en med naboer som kjører som tullinger i nabolaget?

 8,022     Bærum     0
Vi bor i en blindvei i et villastrøk, og alle i gata vet hvem alle er - hvem som har små barn som kan finne på å være ute og leke i gata osv. Alikevel kjører noen alt for fort, og det er spesielt én som  utmerker seg. Det interessante er at vedkommende har 3 barneskolebarn selv. Alikevel presterer han å ligge i 50 km/t mellom fartshumpene nedi gata - med barna sine ombord. Mesteparten av den hårreisende kjøringen skjer på ettermiddagstid da han driver og kjører alle barna til og fra ymse aktiviteter.  Det virker ikke som han har noen formening om reaksjonstid og stopplengde - og det i en vei hvor det er masse småunger som leker.

Jeg har vært på vei bort flere ganger for å ta en prat med fyren, men har feiget ut hver gang i visshet om at jeg neppe er så veldig rasjonell når sinnet koker etter at han har spolt rundt svingen så grusspruten står.

Hva er beste måten å håndtere denslags på?

   #1
 104     0
Der jeg bodde tidligere fikk jeg god erfaring med å gå bort til vedkommende når han drev å fjernet ugress i gårdsrommet sitt.

Vi snakket to min om vind og vær før jeg tok opp hvordan han kjørte. Det gikk veldig fint hos oss!

Lykke til!
Signatur
   #2
 598     2
Ja, prøv å spørr på en hyggelig måte å si at du synes det er uhyggelig med for høy fart i veien. Fleste tar det til seg. Fortsettern så venter du bak et hjørne å hiver en dukke forran bilen neste gang.
   #4
 197     Sandnes     1
Alt annet en normal dialog er en fryktelig dårlig start. Om det ikke funker, får man se på andre alternativer. Har hatt samme sak, med både en nabo og postmannen. Dialog har løst dette i begge tilfeller
   #5
 24,701     Akershus     0
Gjør deg litt "liten"?
Dvs unger kan være uberegnelige og lynraske. Du er redd ungene dine kan komme ut for noe...
Signatur
   #7
 1,459     Trondheim     0
Stilte meg midt i veien ved 2 anledninger. En fjortiss på moped og en kjærring på 75+. De tok vel ikke poenget, den ene dum og den andre senil, men fikk uttrykt min mening...
Signatur

KE
   #8
 3,673     Hordaland     0
Det kan være greit å ha i bakhode at folk har forskjellig oppfatning av hva som er fornuftig fart. Fornuftig fart for en 18 åring, en 40 åring og en 70 åring kan være helt forskjellig og de tror alle de har fasiten.
Nå skal ikke jeg forsvare noen som kjører for fort men det er lett å miste respekten for fartsgrensene slik som veiskilt stadig byttes ut med lavere fartsgrense, til tross for at veien er som før. Vi skal ikke lengre enn til Danmark før man opplever at folk bruker alle pedalene aktivt, ikke som her som man skal kjøre ecomode når man akselrerer, helst slippe gassen 1km før avkjørsel og gjerne trille inn i lavere fartsgrenser uten å bruke bremsen.
Danskene har en fin måte å få bukt med høy fart i tettbebygde strøk, like før bebyggelsen er gjerne fartsgrensen 90 eller mer, deretter 50. Da bygger de gjerne en trafikkøy på begge sidene inntil kantstripen slik at det føles smalt, man senker farten automatisk. Kanskje det kunne vært noe i gaten din, laget en hindring på hver side av gaten litt forskjøvet fra hverandre slik at bilene blir tvunget til å styre sikk-sakk. Bare en ide, er nok at man parkerer på ene siden av gaten ett stykke og på andre siden neste stykke for eksempel.

En kan jo også "miste" ett akebrett ned bakken i passende øyeblikk og beklage for sjåføren at man var klomsete som mistet det, sjåføren vil nok huske episoden en stund og kanskje sjekke litt ekstra akkurat på det stedet neste gang.
   #9
 3,588     0
Da jeg selv var småbarnspappa og malte opp "Flyver'n" med hvitmaling rett på asfalten midt i gata, hadde ungene (egne og venner) klar beskjed om at betingelsen for at de fikk lov til å hoppe paradis der var at de satte ut de orange plastkjeglene noen meter foran og bak paradisen. (Og at de gikk og flyttet dem til side så bilene kunne passere, uten at sjåføren måtte gå ut for å flytte kjeglene - dessuten ville neppe sjåførene satt dem tilbake på plass i veibanen etter å ha passert!)

Dette løste et litt annet problem enn det TS peker på, men målet er jo det samme: At unger skal kunne leike i boliggatene uten fare.
   #10
 677     Norge     0
Dersom vedkommende bryter fartsgrensen, noe man kan anta dersom det er fartshumper og han kjører i 50km/t, så er det selvfølgelig ikke greit.

Som andre har nevnt, bør man nok aller først snakke høflig med vedkommende om det ikke er mulig å redusere farten noe.

Dersom ikke det hjelper, er ofte politiet enkelte steder villige til å holde fartskontroller dersom man spør, og det hjelper svært godt på høyrefoten til de fleste av oss å få en bot.
Nå er ikke jeg spesielt begeistret for trafikkontroller selv, men dette ville i det minste være en korrekt og lovlig fremgangsmåte.

Dersom fartsgrensen blir fulgt, er det vel lite man både kan og bør gjøre.

Å hive ting ut i veien, stille seg midt i veien, sperre veien med kjegler og den slags, er vel forholdsvis langt i andre enden av skalaen, og jeg antar at det i de fleste tilfeller er minst like ulovlig å sperre veien eller deler av veien med kjegler, som det er å kjøre noen kilometer for fort.