2,940    128    18  

Mer dyr strøm.


   #1
 5,725     0
Så lenge du kjøper norsk straum så går iallefall aukinga tilbake til Norge, sjølv om dei havnar i eit sluken kommunekasse eller i Statkraft.
   #2
 3,576     2
I "gamle dager" kjøpte vi strøm fra det lokale kraftverket, uten noen alternativer. (For lenge siden var det dels teknisk betinget: Samkjøringen var ikke tilstrekkelig utbygget til at f.eks. en kraftprodusent i Hallingdal kunne shippe elektroner til Trøndelag.) Men publikum skrek etter Konkurranse! - og det fikk vi. You asked for it - you got it! Du kan ikke skifte hest og vente å kun få med deg de gode sidene ved skiftet. De dårlige sidene følger med på lasset.

Du får snakke med din heilnorske kraftleverandør og spørre om du kan få kjøpt strøm direkte fra ham. Når han da svarer: På NorPool får jeg betalt ganske godt nå for tiden, siden kronekursen er så lav, og du kan få det til den prisen... Men det er akkurat hva du får, slik det er i et fritt marked. Slik vi ba om, og fikk.

Fri konkurranse betyr ikke bare at kunden kan velge å kjøpe der prisene er lavest. Det betyr også at selger kan velge å selge der prisene er høyest. Such is life. And it is getting sucher and sucher...
   #3
 5,111     Sørnorge     0
Det begynner å haste å få i stand egenproduksjon av energi. Både av hensyn til prisen og personvernet taler for at man må koble seg fra ledningsnettet. Snart kommer det samme til å gjelde vannforsyningen.
   #4
 4,193     0
Det begynner å haste å få i stand egenproduksjon av energi. Både av hensyn til prisen og personvernet taler for at man må koble seg fra ledningsnettet. Snart kommer det samme til å gjelde vannforsyningen.


Personvernet kan du i stor grad sikre vha et batteri som jevner ut forbrukstoppene. Kanskje i kombinasjon med solceller av "ukjent" størrelse Wink
   #6
 5,111     Sørnorge     0
Du oppdager hvordan ams og personvern henger sammen når du oppdager hvilke ressurser som settes inn for å tvinge deg til taushet når du har oppdaget at bl.a. ledende ansatte i politiet driver med korrupsjon. (Den avslørte gruppen underslår anslagsvis 40 milliarder årlig.)

   #8
 5,111     Sørnorge     0
De kan bruke ams-data til å finne ut når du er hjemme, eller på hytta, og da kommer de på ekstremt lite hyggelige besøk. Min samboer og barn ble f.eks kidnappet av uniformert politi - klarte å rømme etter et par uker. Andre som også har snakket høyt om dette har blitt vekket med pistol mot hode i egen seng, av politi i uniform og sivil, midt på natta - også barna deres ble vekket med pistol mot hodet. Og de har opplevd dette gjentatte ganger. Politibetjentene som sendes ut på slike oppdrag får vite at de må rykke ut til husbråk. Sist vi slo på mobiltelefoner (ikke hjemme) hadde vi politihelikopter sirklende over oss en halvtime etter. Loggen for politihelikopteret er blank denne dagen. Det er altså noen med makt til å manipulere politiets logger som har medvirket i dette.
Samtlige stortingsrepresentanter har fått personlig brev om dette. Ingen har svart. Nå snakker EU om de skal begynne å pågripe norske offentlige ansatte som reiser til et EU-land og stille dem for retten i EU. Gjør de alvor av dette, kanskje vi kan få en slutt på dette. Journalister som prøver å skrive om dette blir truet med at de vil oppleve det samme mot sin egen familie.
   #9
 3,210     Vestlandet     0
Hvis man først vil finne ut om noen er hjemme, er det jo mange måter å gjøre det på. Så jeg er ikke så bekymra akkurat for strømmåleren.
   #10
 3,576     0
Strømmåleren forteller at du fra midnatt til 01:00 brukte 1 kWt, det samme fra 01:00 til 02:00 ... og fra 06:00 til 07:00 gikk det opp til 2,5 kWt, fra 07:00 til 08:00 brukte du 4 kWt - og så videre. Men ingen kan ut fra det slutte om det var en termostat som slo seg inn, eller om det var programmert nattesenking, eller hvem som eventuelt tok en dusj i sjutida, eller ... Ingen kan vite om strømmen har gått til å lade bilen, varme badstua eller se pornofilm på storskjermen.

Det er usedvanlig tynt med reell informasjon i 24 kWt-tall i døgnet, som følger samme mønster som "alle andre", og som dessuten leveres inntil 24 timer forsinket. Stort sett er avvikene fra dag til dag ganske uvesentlige og tilfeldige, styrt av klokker og automatikk (inkludert termostater) og variasjoner i hvor mange du har på besøk, eller er på besøk til så du ikke er hjemme.

Er du redd for sporing er mobilen det aller første du må kvitte deg med! Den er knyttet til din person - det er ikke AMS. Myndighetene kan spore deg umiddelbart, de kan vite hvor du er i øyeblikket - AMS har opptil 24 timers forsinkelse. Mobilen angir din posisjon "hvorsomhelst", i bystrøk med få meters nøyaktghet - AMS har ingen mulighet for å røpe noe om hva du gjør utenfor huset.

Det neste å kvitte seg med: Bilen. Særlig om du bor i bystrøk der du stadig passerer bommer. Du blir bare sporet når du passerer en bom, men i storbyene kan det være ganske ofte. Bilen er ikke absolutt knyttet til deg som person, men det er ikke så langt i fra. Hvis du beholder bilen, holder stadig fotoboksene øye med deg, om du ikke er pinlig nøye på å alltid kjøre 100% lovlydig.

Så må du slutte å betale med plastkort - både for betalingens del og rabatt/medlemskort - eller mobil, om du ikke har kvittet deg med den. Elektronisk betaling røper både hvor du befinner deg og forbruksmønsteret ditt.

Du bør absolutt slutte å bruke Internett også. Din Internett-leverandør kan formidle til myndighetene liste over alle nettsteder du har hatt kontakt med, og hvem du utveksler epost med. (Epost kan delvis maskeres for din nettverk-leverandør om du har epost-tjenester hos en annen, men da kan epost-leverandøren røpe det!) I særdeleshet bør du ikke bruke trådløst internett - det røper ditt bevegelsesmønster, hvor du befinner deg i øyeblikket.

Når du kutter ut Internett faller en håndfull trusler bort, men om du beholder nettet: Kutt ut alle former for striming. Det ikke bare røper hvor du er, men også din personlige smak, preferanser og interesser. For all del: Ikke ha konto på noen "sosiale media" - det er vel tidenes største personvern-lekkasjehull! Ikke bruk nettbutikker - de avsløerer også smak og interesser og forbruksmønster, og til dels hvor du befinner deg. Ikke skriv noe som helst i kommentarspalter og debattfora på nettet; det kan bli samlet og sortert og analysert for å profilere deg. Ikke logg inn på noe nettsted - om du det, så logg ut så raskt som mulig, steng ned nettleseren og start den opp på nytt før du går til noe annet nettsted.

Dette er bare starten på lista, rett nok de mest vesentlige truslene. Uansett: AMS-data ligger minst hundre plasser lavere på lista. Når du har ryddet opp i alt som står høyere opp, da har du for lenge siden totalt isolert deg fra all kontakt med verden.