Når er det greit å begynne type støyende aktiviteter på en vanlig søndag (ikke helligdag etc)?

  • Fra og med kl 10
  • Fra og med kl 11
  • Fra og med kl 12
  • Støyende aktiviteter kan ikke bedrives på søndager

   #11
 6 009     Finnmark     0
Programmes forresten robotklippere så de ikke gjør noe på søndager?
Signatur

   #12
 486     0
Det kan du gjøre, min er ute å koser seg i hagen idag. Forøvrig er jeg en fan av å gjøre hva man vil sålenge man ikke plager andre på søndager og alle andre dager. Har f.eks stått midt på natta og saget terrassebord i hagen. Plaget ingen det, naboene var borte.
Når er det greit å begynne med "bråk" på en vanlig søndag? - Capture_0_20150712_204935_605.jpg - NickStrong
   #13
 186     Viken     0
Men de kan losse konteinere på havna her kl. 8-9 på søndagsmorgen? Da er det vel ikke så farlig å snekre litt etter 12..
   #14
 3 233     Vestfold     2
I grunn litt deilig med en dag med mindre støy. Så jeg legger ikke bråkete aktiviteter til den dagen. På den andre siden sitter jeg ikke å irriterer meg over andre som gjør det, så lenge det er innen rimelighetens grenser.
   #15
 836     Østfold     0
Interessant å lese hva folk mener.
Selv ønsker jeg ikke å tråkke noen på tærne,  men problemet er at lørdag og søndag er de to dagene i uken hvor det faktisk er tid til å få gjort ting. Hverdagene er fyllt opp av jobb og unger.

Så du har ikke unger i helgene...hehe. En på 1 år, og en på 3,5 år, og jeg tar meg HELE tiden i å tro at jeg skal få gjort mer enn jeg ender opp med å få gjort.
Til topic, jeg venter til etter 12 på søndager, og avslutter vel også tidligere. Og begrenser meg vel også langt mer på denne dagen. En del naboer langt oppi åra, tar hensyn til det. At de muligens ser på dagen som mer "hellig" enn meg mener jeg.
Signatur
   #16
 1 323     Østlandet     0
Må innrømme at jeg fyret opp gravemaskinen ved 13 tiden i dag. Hadde et lite snev av dårlig samvittighet, men de nærmeste naboene var borte. Vi bor midt i et landbruksområde og gårdbrukerne kjører traktor og skurtresker når været tillater det uavhengig av hvilken dag det er, så dette er vi litt vant med. Men jeg har lært å vente til gudstjenesten er over.
HSt
   #17
 35 466     Lillestrøm kommune     0
Jeg bryr meg ikke så mye om hva naboer velger å gjøre, men velforening hos oss sender jevnlig ut info om oppfordring til å følge regelverket (og det sier ingen motorklipper på søndag). Måtte smile litt når en nabo et par hus ovenfor mine foreldre startet pigging av fjell under kommende garasje 2. juledag under middagen (han hadde vel bommet på høydene). Den samme naboen hadde vært på besøk når min far kappet noen stokker med motorsag en normal torsdag kl 14 (det støyet for mye) så kanskje gjelder ikke regler for alle. Bor man spredt som Sandhaug er det lettere å holde kontroll på ulempen for naboer. Ellers er det jo mulig å hoppe over gresklipping også en ukedag hvis du ser naboen har satt seg ut i hagen. Jobber en med helt spesielle ting (som ikke er dagligdags) så synes jeg dette må tolereres litt mer, så jeg ville prøvd å forsvare han som holdt på med drenering rundt huset etter kl 13. (Må jo ikke ta markedsgrunnlaget bort for FrodeS. heller Smile (Utleie av minigraver for de som ikke kjenner han her på BB)

   #18
 5 336     Tromsø     3
Det samme går for gressklipping, det finnes intet menneske i kongeriket som er så opptatt at de ikke kan klippe plenen på kveldstid ellers i uken, i så fall er kanskje robotklipper løsningen.

Det er ganske mange i Norge som bor på steder der det regner så mye, at dersom man i det hele tatt skal få klippet gresset, så må man ta det den dagen det er tørt. Det kan lett skje at søndag er eneste tørre dag i løpet av en toukersperiode.
Signatur
   #19
 611     Øvre Eiker     0
Hvis naboen bråker med høy musikk til langt på natt på lørdag, må det vel være greit om jeg starter opp motorsaga litt på søndag morgen...

Og nå som det er under 50% som tror på Gud i Norge, burde vi vel ha fjernet alle lover som kun har basis i religion. Vi har jo andre lover som setter støygrenser med decibelverdier for dag og natt.
   #20
 70     Hordaland     1
Jeg klipper gjerne gresset en søndag med solskinn. Ofte jeg må gjøre det når gresset er tørt. Jeg bruker også støyende maskiner hvis jeg må (ikke skjedd hittil på de 2 årene vi har bodd her). Nå har jeg havnet på en plass i hordaland med en del kristent innslag. Dette er jeg blitt fortalt av naboer. Så jeg prøver å vise hensyn, men ikke av respekt for hviledager osv. men normal folkeskikk.

Med unger, jobb og trening er det ofte bare tid til slikt i helgene. (I hverdagen er det ofte jobb og familie fra 07-19:30, dårlig buissiness å begynne med noe etter det).

Jeg tror også på god kommunikasjon med de nærmeste naboene er veien å gå..
Signatur