#71
 3 055     Vestlandet     0
Hvis du har tatt ut pæra og satt den inn igjen, og det ikke lyser, hjelper det nok ikke med fett. Det er mer preventivt. Se etter om det er koblet ledninger til den lampa som ikke fungerer. Deretter kan du evt se i kontakten på hengeren, om den pin'en er koblet til. Hvis det fortsatt ikke er lys, må du sjekke om det er spenning på den pin'en i bilkontakten.


Skjema:
https://webshop.nts.no/Tilhenger/Tilhengerutstyr/Elektrisk/Koblingsskjema-13-pin/g.800.548a157

  (trådstarter)
   #72
 6 690     Akershus     0
Har ikke tatt ut pæra, sjekket bare at trådene var hele og at det var kontakt mellom sokkelen og koblingspunktene. Eller hva de nå kalles Smile

Jeg er altså ikke noen racer på ledninger og sånt, men kan jo ta en titt dersom det ikke er for mye knot å komme til.
Signatur
  (trådstarter)
   #74
 6 690     Akershus     0
Det må jeg se nærmere på.

Verkstedet som byttet kontakten slo to fluer i én smekk da de hadde bilen inne. De skulle nemlig også ordne med en henger. Så for å teste både kontakten min og lysene på hengeren, koblet de hengeren på min bil. Alt funket bra, visstnok. Så bilen bør være OK så sant det ikke har skjedd noe rart på fire dager Smile

Når kjørelyset tennes skal også skiltlyset tennes, men det er også helt dødt på den samme siden.
Signatur
   #75
 5 111     Sørnorge     0
Har opplevd at ledning i ny hengerkontakt klarte å dra seg løs på første turen, så ingen grunn til å ikke teste henger på annen bil. Alternativt sjekk med voltmeter på pinnene i bilkontakta at det faktisk virker her.
  (trådstarter)
   #76
 6 690     Akershus     0
Ser den.

Leste de første innleggene i tråden nettopp. Det var det snakk om litt av hvert - blant annet inntrykte pinner i støpselet.

Da kom jeg plutselig på at den ene pinnen i støpselet på hengeren er vesentlig kortere enn de andre. Det virker jo litt underlig?
Signatur
  (trådstarter)
   #77
 6 690     Akershus     0
Her ser man pinnen som er kortere enn de andre. Hvordan fikses sånt? Eller er støpselet rett og slett ikke brukandes lenger?

Problemer med tilhengerkontakt - 20190510_230218.jpg - cheffen
Signatur

   #78
 5 111     Sørnorge     0
Kjenner ikke til de nye kontaktene. På gamle kontakter skjer det stadig at pinner trykkes inn om man må bruke makt for å sette inn kontakta. Det er som oftest bare å åpne kontakta, dytte pinnen tilbake i sporet sitt, og lukke igjen.
   #79
 151     0
Den inntrykte pinnen er til venstre markerings/kjøre- og nummerskiltlys. iallefall ifølge pinouten jeg fant.

sånn i tilfelle det er disse lysene som ikke virker hos deg
  (trådstarter)
   #80
 6 690     Akershus     0
Får se på det i morgen.

I henhold til skjema og illustrasjon delt av både Tovas og Hirobofly ser det i alle fall ut til at den inntrykte pinnen korresponderer med pol 7 - som styrer de lysene jeg har problemer med.

Ser clubzoda kom med samme konklusjon mens jeg skrev Smile
Signatur