128    0    0  

Fjerning av betongsåle i kjeller

 49     Nordhordland     0
Hei!
Er ikke ofte jeg skriver her inne, men finner stadig veien hit igjen da dette tilsynelatende er det beste stedet å gå når man trenger skikkelige svar på noe Smile

Jeg har et rødlandshus med grunnflate på ca 100kvm. På grunn av fuktskade så er hele kjellergulvet fuktig, og når takstmann lå ned Protimeter gikk det rett til topps, så her er det fuktig!

Mens jeg venter på forsikringssak og et oppgjør som jeg håper blir avklart om ikke så alt for lenge så ønsker jeg å planlegge så godt jeg kan slik at når startskuddet går så er det bare å gi gass!

Boligen er bygget i 1974 og har 2 etasjer og kaldloft. Grunnmur er av Leca, og gulv i kjeller er ca 10cm betong, med 2cm isopor som isolasjon under, og en tynn plastduk som fuktsperr.
Ved boring i gulv har jeg ikke støtt på noe armering, verken med tilfeldig boring med 10mm bor eller mer kjernebor på 54mm.
Kjerneboring viser spor etter hønsenetting noe jeg har blitt fortalt var vanlig å bruke på 70-tallet.
Grunnflate er ca 13m x 7m. Det er også en bærevegg i senter i kjeller av Leca i husets lengderetning.

Takstmann sier at for å bli helt kvitt problemene må betongsåle fjernes, og det må legges ned drenerende masser samt ny fuktsperr.
I tillegg kommer jeg til å drenere rundt huset og legge ned rør for takvann.

Spørsmålet mitt er hvordan jeg bør gå frem for å fjerne gulvet. Bør det graves opp rundt hus for å unngå marktrykk mot bakre langside som er under bakkenivå?
Kan jeg fjerne alt gulv samtidig, eller er det lurt å ta dette etappevis?
Hvordan blir det å "tette" mot grunnmur og bærevegg i senter av bolig?

Legger ved bilde av en veldig uferdig skisse av ny plantegning. Her ser man også bærevegg i senter. Halv vegg mellom stue og kjøkken er ikke en del av bærende konstruksjon, men en vegg jeg planlegger å sette opp.
Legger også ved bilde av terreng på husets bakside.
Fjerning av betongsåle i kjeller - 201711142144301000.jpg - aleksanderk
Fjerning av betongsåle i kjeller - IMG_4718.JPG - aleksanderk