Trua?

  • Nei, men kjør på.
  • Nei, håpløst prosjekt.
  • Ja, det bør gå fint.

  (trådstarter)
   #21
 10,486     Akershus     0
Jejejejejejeeeee.

Ta grisepratet deres et annet sted Grin


En tanke. Hva om veksler og tank kan omfavne hverandre litt skikkelig? Nærmest som en litt heftig romanse? Om jeg løfter litt på dyna, og lar veksleren få... vel... hudkontakt??? med tanken. Da holder den seg jo god og varm, uten at det sirkulerer vann gjennom? El. ku... kolbe.. skal jo alltid sørge for å holde temperaturen oppe? Da blir det nada responstid, og ikke behov for noen flowswitch for å starte sirkulasjonen når det tappes vann.


Sånn midt oppi det her grisepratet. Da Utsikten var og hjalp meg med å isolere tanken, begynte vi med en matte øverst, og litt ned på siden. Deretter fortsatte vi med de rundt. Det gjorde at den ble litt videre øverst, før den bikket inn på toppen. Bettumen var innom en tur med noe småtteri like etter, og syntes det liknet en enorm <sensurert at moderator> Smile
Signatur

   #22
 8,022     Bærum     0
Trodde problemet var at Bettum var gått under jorden, og dermed ikke kunne levere deg noen varmeveksler? Hvis han plutselig befinner seg hjemme hos deg er det vel en bedre løsning å få han til å ta med greiene han hadde lovet fremfor å finne opp hjulet på nytt?
  (trådstarter)
   #24
 10,486     Akershus     0
Detta var på vårparten en gang, tror jeg.
Signatur
   #26
 785     Vestfold     0
http://www.ebay.co.uk/itm/G1-2-Flow-Switch-Water-Heater-Flowmeter-Counter-ON-OFF-Switch-Valve-20mm-/231679428212?hash=item35f12b8674:g:JLsAAOSw0JpV7So-

Noen av disse burde kanskje kunne brukes å slå PID/pumpe av på:

http://www.ebay.com/itm/1-2-PT-Male-Thread-90W-Power-Electric-Pressure-Flow-Switch-for-Water-Pump-/321280606251?hash=item4acdd1002b:g:zFgAAOSwHnFVlYoe

Vil ikke en justerbar blandeventil koblet mellom inngang av kaldvann og utgang av varmtvann funke som sikkerjet mot skålding?
I prinsippet det samme som balndeventil på VV tank.
  (trådstarter)
   #27
 10,486     Akershus     0
Takker. Ja, en flowbryter må muligens til. Jeg får prøve å sette sammen noe og teste med.

Jeg prøver å finne ut hva slags sensor som følger med den PID'n jeg handlet. Kineserne er ikke så gode på å skjønne alt man spør om, men de greide i det minste å bekrefte at den IKKE kan monteres inne i trykkvann. Derved trenger jeg en annen sensor som kan stikkes direkte inn i vannet for rask respons.

En blandeventil etter veksleren blir nok uansett montert for å hindre at veldig varmt vann kan komme ut.
Signatur

   #28
 785     Vestfold     0
Ut ifra beskrivelsen kinamannen har lagt på Ebay så er det K type termokors (K type thermocouple). Det er en av de vanligste og billigste temperatursenorene du kan finne.
Prøv å google; "K type temperature sensor" å se om du finner temp sensor som kan bygges inn. Hvis ikke kjøper du en følerlomme, skrur inn i t-rør, fyller med varmeledningspasta og stikker et termokors inni dette. Har du sjekka om det er følerlomme på varmeveksler du har tenkt å bruke?

Kineserne er latterlig dårlig på brukerdokumentasjon og engelsk. Når de 2 tingene kombineres, blir det krise
  (trådstarter)
   #29
 10,486     Akershus     0
Veksleren har ingen ting sånt, men jeg bygger på det jeg vil. 

Hva med denne?

http://www.ebay.co.uk/ulk/itm/251632746902 
Signatur