#101
 194     0
Jeg har sanipex fra inntaket til kjøkkenet så tror jeg vil gå for Sanipex og legge dette. Tenkte da at jeg trenger overgang fra 3/4 kobber til 20 mm sanipex som skal gå fra reduksjonsventilen der inntaket er og 5 meter bort til vaskerom med sluk. Tenkte å ha et fordelerskap med 5 uttak som går til bad 1.etg, bad 2 etg, hybelkjøkken, kjøkken 2.etg. Noen som kan hjelpe meg litt med hva jeg trenger av koblinger? Hvilken kobling fra 3/4 kobber til 20mm sanipex rør? Også hvilke koblinger som skal presses på fordelerne og ut til endepunktene?

TSt
   #102
 9 058     0
Tippunion 3/4#x20mm og så 20 mm rør med union inn på fordeler som du bygger opp slik du trenger med de atall og størrelse du trenger osv. En trenger alltid verktøy koffert for å kunne koble Sanipex. Men du må nok studere ting selv slik at du både forstår og får med deg alle delene du trenger. En avslutter med veggboks tilpasset rørdimensjonen fleksibel armaturslange. Det følger med rør koblingen med f.eks. vegguttak. Har en presset på feil kan den rebrukes på nytt rør ved å varme opp med varmluftspistol men greit å ha noen koblinger løse i ekstra også.
   #103
 194     0
Takk for hjelpen Smile Ja, har lyst å lese men hvor anbefaler du at jeg leser? Har du en link til brukermanual eller lignende?
En av grunnene til at jeg også spør her er at jeg ikke glemmer detaljer når jeg skal gå igang. Jeg har tenkt å kjøpe kofferten for å legge sanipex.

Men Tippunion 3/4x20mm trenger vel en mutter som går inn på kobberrøret etter jeg har kutta 3/4 røret så jeg får festa Tippunionen til kobberrøret?

EDIT:

Fant brukermanual her:

https://www.armaturjonsson.no/media/6151/skjemaer-tilknyttet-installasjon-jrg-sanipex.pdf
TSt
   #104
 9 058     0
Du har vel kobling i dag ut fra reduksjonsventilen.  Er det feil kjønn ordner en en overgang. Kommer du fra kobberrør velger en kobling som passer til dette men da burde en heller fjerne kobberrøret og koble seg inn på koblingen foran dette. Samlestokken kan settes sammen av flere størrelser hvis du trenger det. Store skap gir plass til stengekran også på hver kurs.  Skapet med 4 uttak er litt trangt til dette men standard fester på samlestokk. Som mimimum bør du ha kran inn på samlestokkene så er det enkelt å stenge av.  Vi setter også på hvert RiR, delekost blir jo litt men når en gjør det selv så blir totalen lav allikevel.  

Du må nok beregne å få litt i overskudd av rør men det får forsøkes selges på finn.no eller at en sparer til senere bruk. 
   #105
 194     0
Skjønner. Ja litt overskudd gjør ikke noe på rør. Er det en god løsning og koble 20mm rir direkte fra reduksjonsventilen og til fordelerskapet? Det er denne jeg har:

https://www.vvskupp.no/produkter/r%C3%B8r-og-r%C3%B8rdeler/trykkr%C3%B8r-og-deler/diverse/reduksjonsventil/honeywell-trykkreduksjonsventil-d06f-3-4-u-manometer-5627263-p0000050348
TSt
   #106
 9 058     0
Jeg har benyttet dette og synes det er OK. Det er også mulig å koble åpent rør med annet system. Men siden Sanipex RiR er uten støttehylser gir det masse vann på 20mm iallefall. Det er heller ikke på rullene med rør pengene forsvinner. 
   #107
 1 480     0
Jeg har benyttet dette og synes det er OK. Det er også mulig å koble åpent rør med annet system. Men siden Sanipex RiR er uten støttehylser gir det masse vann på 20mm iallefall. Det er heller ikke på rullene med rør pengene forsvinner.

Hei,
Det er en myte at støttehylser bremser vannet.

HSt
   #108
 28 055     Lillestrøm kommune     0
Det er tversnitt på rør som gir max flow, så selv om Sanipex sikkert bruker dette som litt reklame så har de rett at det å holde tverrsnittet oppe er en måte å unngå trykkfall, så støttehylser og dårlig tversnitt på koblingsstykker kan umulig bidra positivt til levert vannmengde.
TSt
   #109
 9 058     0
Når det brukes på hovedinntaket blir det også flere støttehylser på veien inn hvis en først har system som krever dette. I sum har nok derfor Sanipex litt rett, selv om det kanskje ikke utgjør så mye. Noen er også plaget av lyder ved innsnevringer. Det ble mye mindre "rør" lyd i huset med RiR iallefall.