3 334    42    1  

KNX: Dimming/regulering av terrassevarmere

KE
 2 937     Hordaland     0
Er det noen som har koblet opp terrassevarmere mot knx systemet sitt? Kan jo selvsagt enkelt få til en av/på funksjon men jeg tror det kunne vert en fordel å kunne regulere effekten på disse også.
Har ett tak som stikker litt ut over terrassen og tenkte å montere en varmer i taket der. Målet er å kunne regulere effekten slik at det blir behagelig varmt der (ikke syden varmt med andre ord). Effekten på terrassevarmeren jeg vurderer er 2000w. Har forresten en dobbel 0-10V dimmer som jeg kan benytte om det finnes effektdimmer med 0-10V inngang. Er terrassevarmere rene ohmske laster?

   #1
 341     Bømlo     0
Jeg tenkte det samme, men slo det litt fra meg når jeg tenkte mer over å skaffe en dimmer som takler 2000w. Det er sikkert 10 ganger billigere å kjøpe en 2000w varmer, og en på 1000w. Så heller veksle mellom de.
Signatur
   #2
 1 594     0
Vi bruker noen solid state relé, som styres vha en digital utgang på PLS, til heater på HVAC på jobb. Funker fett - prinsippet blir jo omtrent det samme. Kan det være noe? (Vet ikke om det lokale e-verket er så happy for denne type forbrukere på nettet sitt, men...)
   #3
 2 432     Hordaland     0
Solidstate-relé med PWM regulering er det beste.

Kan det være noe? (Vet ikke om det lokale e-verket er så happy for denne type forbrukere på nettet sitt, men...)

Har tenkt på det samme! Kan ikke forstå at det er tillatt med PWM regulering av vamrebatterier på 100kW... Også klager E-verkene på én-fasede elbiler...!
Signatur
KE
  (trådstarter)
   #4
 2 937     Hordaland     0
Hva slags releer tenker dere på?
KE
  (trådstarter)
   #7
 2 937     Hordaland     0
Jeg er ikke ute etter ett termostat. Jeg bygget faktisk en slik som du linket til i min læretid som fungerte fint aom termostat. Men jeg er nå ute etter en regulator. Den kan med fordel koble i nullovergangene for å hindre støy men den må da eksempelvis slippe halvparten av periodene igjennom ved 50% regulering.

   #8
 2 432     Hordaland     0
Tror ikke du forsto hva jeg mente Smile

Solidstate-releer er et elektronisk relé uten mekaniske deler, som benyttes for regulering av varmeelementer/varmebatterier. Reguleringsprinsippet er PWM basert, altså on-off hvor en regulerer pulslengden i forhold til varmepådraget.

MicroMatic sine lydløse effektregulatorer er bygget opp på samme prinsipp, og var ment kun som et eksempel på hvordan solidstate releer benyttes til varmeregulering. Nederst i PDF filen kan du se et prinsipp for PWM reguleringen.

Du må bygge dette opp selv i KNX anlegget ditt, hvor du benytter en binærutgang med PWM oppsett mot et solidstate-relé.
Signatur
KE
  (trådstarter)
   #9
 2 937     Hordaland     1
Nå avgir jo en terrassevarmer synlig lys i tillegg til varme så jeg tror ikke en løsning som slår av og på lampen med sekunders mellomrom er noe å satse på. Skal jeg regulere effekten bør det være kontinuerlig effekt men at enkelte sinusperioder slås av. Jeg vet ikke hvordan jeg skal få en binærutgang til å styre dette på denne måten. Det beste hadde jo selvsagt vert å finne en knx aktuator som kunne levere den ønskede effekten.
   #10
 2 432     Hordaland     0
PWM regulering av varmeelementer er det "normale", man benytter ikke faseavsnitt eller fasepåsnitt i forbindelse med regulering av varmeelementer, det en dyr måte å regulere varmen på - men fullt mulig ja.

Du finner en rekke KNX enheter som støtter PWM regulering med et enkelt Google-søk.
Signatur