8 483    55    12  

Z-wave og garasjeport

 81     0
Jeg har en Hörmann garasjeport som jeg ønsker å koble til z-wave. Idag styres den med en fjernkontroll som medfølger.

Jeg skjønner ikke hva jeg trenger å kjøpe av z-wave utststyr? Om jeg får en bryter (Elko pluss) på veggen så jeg kan styre porten derifra også er det en bonus.

Det kan se ut som jeg trenger en impulsbryter?
Side 43 og 103 er nok det som forklarer det best i manualen: http://www.hoermann.no/fileadmin/_country/hoermann.no/dok/Garasjeportaapner_SupraMatic_E_2_-_integrert_traadloes_mottaker.pdf

Kan jeg bruke en releswitch? http://manuals.fibaro.com/relay-switch/(Har snakket med to elektrikkere som ikke hadde peiling, så jeg må nesten komme med løsningen for å få noen til å kunne installere det)


   #1
 2 413     2
Ut fra det jeg ser i manualen, så burde den funke den; du må bare konfigurere "auto off" (parameter #4) slik at releet slår seg av igjen etter en passe kort tid, slik at utgangen oppfører seg som en impulsbryter. Å koble opp en manuell impulsbryter (Elko eller annen) til denne er også problemfritt.
  (trådstarter)
   #3
 81     0
Ut ifra hørmann-manualen tidligere lenket til, side 104, bilde 11, så er det en pluss og minus? Skal det ikke vekselstrøm inn?
HSt
   #4
 27 578     Lillestrøm kommune     2
Nei!
Det er mange som visst svir av garasjeportåpneren sin ved å mate inn 230V både her og der. Du skal trolig kun ha releutgangen koblet til utgangenr og kontroller at ingen av pinnene kommer mot 230V AC. Benytter en en i manuell impulsbryter skal denne kun stå på + og - lederen.
  (trådstarter)
   #5
 81     0
Du skal trolig kun ha releutgangen koblet til utgangenr og kontroller at ingen av pinnene kommer mot 230V AC. Benytter en en i manuell impulsbryter skal denne kun stå på + og - lederen.


Jeg skjønner ikke hva du skriver (fordi jeg ikke er en elektrikker). Rele'en fra Fibaro ser ut til å bare mate ut 230V AC. Må jeg ha noe imellom? Bilde 9 på side 103 viser klart og tydelig at det ikke skal 230V inn på de punktene. Men det står ikke noe sånt på Bilde 11...
   #6
 2 413     1
Du skal KUN kortslutte mellom de to punktene, ikke koble til verken 12,24 eller 230V. (sannsynligvis har du 12 eller 24V UT fra portåpneren på et av de to punktene, som skal tilbake inn på den andre ved betjening av bryter.)

Hvis du ser på manualen for reledingsen, så kobler du porten til IN og Q, og om det (mot formodning) er koblet ferdig en lask mellom L og IN, som vist på skjemaet (som viser komplett koblingseksempel med en 230V lyspære og bryter), så må den fjernes.

Z-wave og garasjeport - Skjermbilde.PNG - Erik-F

HSt
   #7
 27 578     Lillestrøm kommune     2
Inge svarte for meg Smile Det er sikkert slik som denne bøylen/lask som gjør at flere tabber seg ut og svir av åpneren med en 230V kobling som ikke skal være der. Så pass på ikke gjør feil her.

  (trådstarter)
   #8
 81     0
Ahh! Endelig tror jeg at jeg begynner å forstå det! Grin Beklager at jeg må ha det inn med teskje, men er dette riktig?
L og N skal vel kobles til 230V AC så selve releen får strøm til å kunne bruke den trådløse funksjonen.
(I tilfelle noen andre leser dette: L skal ikke kobles til IN siden du ikke vil ha 230 V inn dersom du kanskje ville hatt om du hadde en lampe der)
IN og Q kobles til portåpneren.
Vippebryter 2 kan kobles parallelt med releen.
Kan vippe bryter 1 kobles til S1 for å få en eller annen funksjon ut av den? Og isåfall hvor skal den røde streken på tegningen under?
Har jeg forstått det rett?
Z-wave og garasjeport - Untitled2.png - Erik-F
   #9
 2 413     1
Den røde streken på vippebryter 1 skal, slik jeg tolker det, kobles til L. Virkningen på garasjeporten blir den samme med bryter 1 og 2, men om du skal kunne lese ut stillingen på bryteren (antakelig uaktuelt når den er koblet med impuls-funksjon) eller logge tidspunkter den ble aktivert osv i Z-wave systemet, så må bryteren kobles som bryter 1.

(Bryter 1 sender signal til releet om at det skal aktivere portåpneren, mens bryter 2 aktiverer åpneren direkte.)
  (trådstarter)
   #10
 81     0
For en lettelse å endelig skjønne dette! Smile Resten på tegningen var riktig?