HSt
   #21
 27 668     Lillestrøm kommune     0
Mener jeg så bryteren som opsjon når vi koblet opp Hőrmannport/Åpner hos foreldre. Husk at det er en potensial fri bryter, ikke noe 230V AC.

   #22
 2 415     0
Det er ganske normalt at de har et opplegg for kablet bryter (enten innendørs eller med sylinderlås utendørs), i tillegg til fjernkontrollen, ja. Enkelte (f.eks. eksemplet under) har ("dessverre") gjort det "enklere" med å bruke trådløs kommunikasjon til veggmontert bryter/panel også. Sad

http://www.byggmakker.no/produkter/dor-og-vindu/garasjeporter/garasjeportaapner-eurodoor-800
   #23
 3     0
Funka som bare det!

Jeg har Hörmann ProMatic, som ser litt annerledes ut innvendig, men den bruker samme prinsipp.

Nå mangler jeg bare en sensor så jeg vet om den er åpen eller lukket.
  (trådstarter)
   #24
 81     1
Er det nesten en standard på garasjeportåpnere at de har to tilkoblinger som man kan kortslutte og så tar garasjeportåpneren og tolker det som at man ønsker åpning/lukking?

Ja, det ville jeg tro. Det er jo den enkleste måten å få en bryter på veggen for å lukke åpne døren. Bare synd at det er bare et signal for lukke, åpne og stoppe porten. Så da blir det flere trykkinger om man vil avbryte.

Nå mangler jeg bare en sensor så jeg vet om den er åpen eller lukket.

Si ifra hva du kommer over. Jeg har ikke rukket å se på det, men jeg vurderer en magnetsensor. Jeg har ingen fotocelle eller alarm. Det hadde kanskje vært lurt, men jeg har kamera så jeg kan følge med der de gangene det er nødvendig å fjernstyre den.

TSt
   #28
 8 841     0
Den gangen du lukker porten mens det står / kjører en bil i åpningen vil nok perudo ikke være helt fornøyd med at den stopper på minste motstand. Da har du allerede en skadet bil. Et barn i portåpningen som får porten i hodet tror jeg heller ikke vil synes at sikkerheten er optimal. Dvs kun fjernkontroll der en ser porten hvis en ikke har mere sikkerhet. Maske bort fjernkontroll inngangen hvis fotocelle er brutt er en enkel funksjon. Noen har dette som standard når en kobler til leverandørens app. Da kan porten bare åpnes hvis fotocelle ikke er montert.
  (trådstarter)
   #29
 81     0
Fjernkontrollen som fulgte med har samme problem/utfordring. Så det endrer seg ikke om man benytter den eller z-wave. Forøvrig er fotocelle en god ide. Må finne ut hvordan det settes opp på porten min.
   #30
 456     0
Interessant tråd, håper på flere innspill her.
Litt skummelt med smarthus-løsninger, kommer stadig nye produkter.

Jeg har en Hørmann Supramatic (ny) som jeg gjerne vil styre med Telllstick Znet (Z-wave) fra mobiltelefon + trådløs bryter (gjerne Nexa eller Z-wave, i allefall noe som passer inn i Elko kombinasjonsramme

Hva fungerer greit for folk her? Tror jeg dropper Hørmann sitt eget Bisecur-system.

Jeg vil ha noe som er forholdsvis enkelt - de på automasjonsforumet har løsninger som overgår min smarthus-kompetanse.

Også lurer jeg på, hvordan er mulighetene for å styre Supramatic med 2 stk vanlige kablede Elko impulsbrytere?
Kan jeg få opp/ned eller vil impulsbryteren bare være "motor på" den veien den går?