(trådstarter)
   #41
 5 411     Langhus     0
...
Hvis det står på internett så må det jo være sant.
...

Akkurat en miljøvernside tar jeg med en klype salt når det gjelder slike "effekter", hehe.
Derfor syntes jeg det var på plass med en kritisk kommentar til kilden Smile
Signatur

   #42
 5 485     0

Neida Bettum, jeg sier ikke at jeg foretrekker vakuumfangere framfor platesolfangere montert på tak, du skal nok fortsatt få diskusjoner i den anledning i fremtiden også  ;D


Konstruktive diskusjoner bidra jo alltid til meir kunnskap, så det må være positivt for alle partar. Kan ikkje sleppa selgarar heilt laust på dette forumet heller ;)

Hvis eg hadde bygt nytt ville eg nok gått for intergrerte platesolfangere i taket, men for påbygging på eksisterende bygg vert det mykje det same kva ein vel slik eg ser det, det vert ei vurdering i kvart enkelt tilfelle.
Eg hellar mot vakum i dag da ein får litt meir effekt i forhold til plassen ein brukar, og mindre effekttap om vinteren.
Snø oppå vert heller ikkje tema for meg da dei skal stå bratt på ein vegg (ialle fall om vinteren), og det er masse plass framfor til snø.... kanskje eg må kjøpa snøkanon også???
   #43
 1 015     Revetal     0
På tide å svare litt her omsider ser jeg :)

Britax:
Vi kommer sikkert til å diskutere flere runder ja;) Flatt på taket med masse snø er alle solfangere like ubrukelige. Fordelen med rørene er at de lettere kan vinkles litt opp for å unngå snøen uten å få stort vindfang. Vel og merke at det ikke brukes reflektor bak rørene, men best effekt er uansett flere og mer tettsittende rør fremfor reflektor. Platesolfangere på sørvendt vegg har jeg faktisk litt mer tro på siden de får nettopp så god refleksjon fra bakken på vinteren, og ikke får det samme varmetapet som når de opererer som et takvindu. De kan også overdimensjoneres nokså kraftig pga av mye skjev innstråling og tap på sommeren. Økonomien ift kwt/år vs kjøpspris mener jeg fortsatt blir langt dårligere, men tror det kan være unntak å finne i nye bygg som ligger riktig plassert. Stilig arkitektur kan det hvertfall garantert bli også :)

Oblygre:
Etter årets snømengder skulle snøkanon være overflødig, men vi burde kanskje stappe fryseren full så vi har til neste år også :D


Frode:
Denne modellen med 25 rør kostet tidligere ca 8000 i pakketilbud med tank og styring, men selges nå etter prisoppgang for ca 9000,-

Boligbyggerne:
Jeg tør ikke påstå hvor mye takflaten har å si på indirekte stråling, men snø har vært helt utrolig. Blir vel endel forskjell på iskrystaller og andre overflater så hadde heller fokusert på optimal plassering fremfor taktekkingen.
Signatur