#31
 447     0
Et spørsmål til.
Hvis det skal være en bærende søyle fra loft til kjeller så må vel søylene stå loddrett over hverandre gjennom etasjene?


Vi har akkurat rettet opp en feil der det var 60 cm forskyvning i bæring fra tak til loft til etasjen under. Dette kombinert med 4 meter spenn på bjelkelaget førte til 3 cm sig i bjelkelag (målt med laser).
Når vi flyttet bæringa til rett sted, og fjernet den gamle, hevet bjelkelaget seg 1 cm (hørbart sukk i rommet). Resten rettet vi ved å legge inn nye I-bjelker.

  (trådstarter)
   #32
 30     0
Noen som kan forklare funksjonen til denne bjelken som strekker seg mellom 2 søyler og som er festet med spikerslag i hver undergurt. Den er forholdsvis kraftig buet (mot venstre i bildet) og jeg har målt det til drøyt 3 cm på ca 2 meter
Bøyde/skjeve taksperrer pga skjøter -  - Siphlonurus

Taket er også ganske ujevnt. Er dette normalt eller er det mer enn det man kan forvente? (bildet av taket er tatt motsatt vei av bildet over fra loftet)
Bøyde/skjeve taksperrer pga skjøter -  - Siphlonurus
HSt
   #35
 27 269     Lillestrøm kommune     0
Svaret mitt lå ikke her, bjelken har funksjon som tilsvarer kUbbing, ikke nødvendigvis like effektivt men den øker stivhet på undergurt ved å redusere svingemodi, de kan ikke lengre svinge sideveis

Dette påvirket stivhet i nedoverretning og taket vil oppleves stivere.