#31
 1     3

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

UÆÆÆÆÆ! - Jeg får aldri lov til å krabbe dit jeg vil når vi er her ute - og her som det er så mye spennende! Jeg forsøker å vri meg ut av mammas fang så godt jeg kan, og av og til kommer jeg meg ned, men det er en kortvarig lykke. Hvis jeg ikke blir løftet opp med en gang, ender det med at mamma må plukke flis i både hender, knær og tær - det liker jeg i hvertfall ikke!
Noen ganger får jeg lov til å stå ved gjerdet å se etter marihøner i busken, men mamma står alltid ved siden av og passer på. Hadde jeg bare fått stå her litt alene kunne jeg kanskje forsøke å smake litt på noen av de små krypene. Og så kunne jeg snu meg rundt, og øve meg på å gå helt selv! Det hadde vært noe det...

Vi ønsker oss en terrasse uten flis, fallgruver og oppstikkende skruer/spikere, og så kunne det være fint med lik høyde på hele flaten (men litt høydeforskjell klarer nå krabaten vår å håndtere, det er verre med de små stikkende "&%$#.....Smile). Tidligere i dag så jeg i desperasjon på grønt filtgress hos Europris, for slik som terrassen vår er nå blir det ingen idyllisk første sommer for ettåringen. Det hadde imidlertig vært fint med en litt mer varig trygg og estetisk løsning!

Drømmen er å ha råd til trapp ned i hagen og markterrasse sånn at barna(hvis det blir noen flere enn ettåringen:-)) kan løpe ut og inn på terrassen, oppspilte og dryppende våte etter en sprint gjennom sprederen (da er det jeg som roper UÆÆÆÆ - for jeg ligger paddeflat på magen med en god bok når luringene finner ut at også jeg skal få en smak av sprederen...). Men en oppgradering av det vi har fra før må nok prioriteres først, uansett om det blir filten fra Europris eller Møre Royal.

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo


Før vi kommer så langt må vi oppgradere til noe vedlikeholds- og flisefritt på den eksisterende delen. Det er her krabaten vil krabbe og gå rundt denne sommeren, og her haster det! De første skrittene ble tatt 16.mai, så vi må bare henge i.

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - JafoVinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

  (trådstarter)
   #33
 5 411     Langhus     0
...
Skjønner ikke hvorfor bildet under denne teksten kommer med, og jeg får ikke slettet det
Det skyldes at bildet er lagt inn vha "Last opp Bilder/Vedlegg" (nederst under Svarknappen) fremfor "Sett inn bilde" (rett under tekst-boksen) som de andre bildene. Så bildet ligger som et vedlegg. En bøgg (som blir rettet snart) gjør at det ikke er mulig å gjøre noe med det, hverken for deg eller oss.
Signatur
  (trådstarter)
   #34
 5 411     Langhus     1
Når begynner avstemmingen?
Den starter NÅ Smile

Stem på dine kandidater nå! Du kan stemme på så mange kandidater som du vil.

Det er også mulig å bruke "Anbefal", slik at du kan gi 2 stemmer til hver kandidat

Signatur
  (trådstarter)
   #35
 5 411     Langhus     0
Tar med denne som jeg antar er et bidrag til konkurransen, postet i konkurranse-forumet som egen tråd.
1. Vi skal planlegge ny terasse. Når vi ikke lengre bor i en hytte i skogen, har fått pusset opp et helt rekkehus fra 1986, har massevis av tid (med to små barn, en tenåring og to voksne i full jobb etter permisjon). Ja, også har kommet oss inn da, i det nye huset.

2. Vi har kjøpt drømmerekkehuset. Eller, vi har kjøpt et hus, som ligger akkurat der vi vil. Også skal vi gjøre det kjempe fint. Etterhvert med en stor drømmehveranda som voksn gå ut til fra hovedetasjen, som en slags forlengelse av innemiljøet. Gjerne en stor veranda med terassefarget gulv, og ikke rødmalte planker som den lille balkongen som er der nå, har.
Vi er ikke så gode på verandabygging selv, men vi finner nok ut av det, og hadde vi vunnet materialene hadde vi kunnet komme igang så mye fortere. Det hadde vært så kjekt! Og målet er et sted vi kan bruke så mye som mulig hele sommeren. Våren og litt om høsten.

3. Åpen dør ut, sånn at man kan høre barnelatteren inn der man står å lager salat som tilbehør til grillmaten som man skal ut å legge på grillen, det ute hvor de søte små koser seg i sola.


Stem på dine kandidater nå! Du kan stemme på så mange kandidater som du vil.

Det er også mulig å bruke "Anbefal", slik at du kan gi 2 stemmer til hver kandidat.
Signatur
TVN
   #36
 1     1
Da var det min tur til å komme med mitt bidrag til konkuransen.
Vi overtok i starten av året et atriumrekkehus som vi har satt vårt personlige preg på.
Her følger det med en hage på 72 kvm med bod det er en liten platting her nå, men det er ikke koselig og det er alt for masse blomster og andre buskevekster i hagen vår. Dette gjør faktisk at hagen virker mye mindre enn den er, naboen sin hage virker MYE større selv om den er like stor. hagen er full i liv nå, men om vinteren er det bare en brun haug her.Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - JafoVinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

jeg hadde i utgangspunktet ikke tenkt å gjøre så mye med uteplassen i år, men sommeren har latt vente på seg så da er det vel egentlig bare å kjøre på når det er dårlig vær.

planen var å ha vanlig impregnert terrassebord på gulvet og male det i husets farge,
men etter å ha lest litt så slo jeg fort i fra meg det. Planen utviklet seg til at gulvet skulle oljes for å få den fine brunfargen, så fant jeg CAMO skrumal og da var jo valget enkelt. Så oppdaget jeg Møre royal og det var jo akkurat slik jeg hadde sett for meg at det skulle være.

planen er som følger, boden skal utvides til at den blir ca 15 kvadrat, den er to meter fra husvegg nå, dette blir krympet inn med 1 meter og jeg kommer til å utvide den ca 1,2 meter. Vi har en kanin som også skal få seg en plass ute så den får kost seg litt. her snakker vi penthouse med en liten gressplen. Jacuzzi må vi ha med tiden også, det blir ikke en mega stor en, men en det er plass til ca 4 personer eller veldig god plass til meg og madamen.
Jeg så et bilde for en stund siden som ga meg skikkelig inspirasjon til å ta tak i terrassen i år.Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo
En slik lounge skal også bygges, jeg har allerede sett på stoff og puter og ordnet med syerske (venninne av fruen, vi har ikke spurt henne enda, men hun ble tent på idên når vi viste henne bildet Tongue )

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo
her er tenkt plassering av de forskjellige elementene.
hagen er forøvrig ca 12 x 6 meter.

på fremsiden av huset kommer vi til å kjøre samme stil og blir nok der vi prioriterer først.
her blir det veldig enkelt med en platting som går ca 2 meter ut fra veggen og dekker ekisterende "trapp/platting". Her skal frokosten nytes når morgensolen titter frem.

Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo

naboen har hvit grus på sin tomt og vi kommer til å gjøre det vi også, dette blir lagt direkte oppå de grusomme Betong"flisene" fra 80 tallet.
Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo
Jeg har sett litt på andre løsninger men, jeg fant liksom ikke noe som traff meg skikkelig, jeg har sett på utendørsfliser og skifer og vurdert platting hele veien, men vi bruker plassen til parkeringsplass også så det var en ide jeg la fra meg kjapt.en perfekt stund på terrassen er vel egentlig bare full sol, kun shorts på, ligge og sole seg med litt lav musikk på mens drømmer seg vekk og lukter at naboen griller, for å så kave seg bort til grillen og lage litt mat før gjestene kommer og bli sittende ute og snakke om løst og fast til solen går ned.

  (trådstarter)
   #37
 5 411     Langhus     0
På avstemningen leder nå mckaos86 - Atriumrekkehus med personlig preg med 13 svar
Rett bak ligger Dæljern - Helrenovert '63-modell med 12 svar
På tredje plass ligger smrf - nytt gammelt hus i Egersund med 8 svar.

På anbefalinger derimot har mckaos 4 og Dæljern 6 slik at det er Dæljeren som totalt leder med ett poeng.

Tett i teten med andre ord, vi trenger flere stemmer og anbefalinger for å avgjøre denne konkurransen!
Signatur

  (trådstarter)
   #38
 5 411     Langhus     0
Da har "aabr - Terrasse på en holme" gjort et byks på avstemningen og leder klart foran Dæljern og mckaos.
Dæleren har fremdeles flest anbefalinger, men klarer ikke å ta igjen aabr sammanlagt.

Kom igjen folkens, stem frem din kandidat Smile

Husk også at det er også mulig å bruke "Anbefal", slik at du kan gi 2 stemmer til hver kandidat.

For ordens skyld: Vi kommer til å sjekke at alle stemmer og anbefalinger er reelle før en vinner kåres.
Signatur
  (trådstarter)
   #39
 5 411     Langhus     0
aabr ligger fremdeles i tet Smile

Det er lov å dele prosjektet sitt på Facebook og andre sosiale medier.
Enkleste måte å dele på er å klikke på deleiconene øverst på siden:Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo
Husk samtidig at det er lov å trykke "Like" på vår Facebook side også Smile
https://www.facebook.com/byggebolig.no
Signatur
  (trådstarter)
   #40
 5 411     Langhus     0
aabr ligger fremdeles i tet Smile

Det er lov å dele prosjektet sitt på Facebook og andre sosiale medier.
Enkleste måte å dele på er å klikke på deleiconene øverst på siden:Vinnere kåret: Det beste terrasseprosjektet 2015 - - Jafo
Husk samtidig at det er lov å trykke "Like" på vår Facebook side også Smile
https://www.facebook.com/byggebolig.no

aabr har snart dobbelt så mange stemmer som neste på lista, Er vinneren allerede kåret?

Kom igjen folkens, stem frem det beste prosjektet!
Signatur