#51
 1,731     Trondheim     0
Og jeg har hørt om røykere som lever til de er 90 år, betyr dog ikke at røyking er sunt.....

Som sagt, hvis vedovnen er koblet til gulvvarmen så kan man ha det godt og varmt i hele huset når dere med kabler skrur ned varmen.....
Neppe at man skrur ned varmen så langt ned at det er minusgrader inni bygget uansett, da får du problemer med kondens i innervegger, neppe sunt.

MVH
Sakke

   #52
 1,445     0
Men vi har også vedovn og vil ha det godt og varmt, vi kan likevel spare mer på strømmen enn det dere kan gjøre.
Av varmekilder jeg har brukt i vinter er kun en oljeovn og litt varme på bad og vaskerom og det holdt oppe temperaturen i hele huset. det kaldeste i vinter var noe under 20 minusgrader.
Når jeg så flytter inn, vil også varme fra lamper, TV og andre ting også gi noe tillegsvarme. og ikke minst fra varmegjennivnneren.
   #53
 665     Oppland     0
jeg skal bygge med gulvvarme (vbv) fordi jeg vil ha varme i alle gulv! skal ikke borre eller noe mikkmakk, bruke kun strøm til å varme opp vann. Men den dagen det blir så billig å montere VP solfangeranlegg e.l som gjør at jeg sparer inn produktet på mindre enn 10 år slår jeg til.
   #54
 1,731     Trondheim     0
Da snakker du om epler å rosiner. Det du snakker om er mengden isolasjon og total energiforbruk i et hus. Hvis du virkelig kommer unna med så lite så er det selvsagt lite å spare. men med vedovn med vannkappe og gulvvarme så får du jevn og fin varme i HELE huset (også i hus som ikke er superisolert) . Har mann systemet så er det penger å spare i "normale" hus.
Som så mange har sagt, så må man jo ta valget FØR mann bygger basert på kalkulert energiforbruk + ev andre prioriteringer. installasjonskostnad for rør og distribueringssytem er ikke så høgt at man ikke kan forsvare det med tanke på komfort og mulighet til å velge energikilde. Du har valgt å bruke pengene på isolasjon. good for you. Men du trenger ikke å prøve "snakke ned " de åpenbare fordelene som VBV kan ha, for mange andre kan det være et fornuftig valg.

MVH
Sakke
   #55
 1,445     0
Jada, jeg ser komforten med dette, er jo behagelig med varme gulv.
Ja jeg har isolert godt, men hadde jeg startet med grunnarbeidet i dag så tror jeg at jeg ville økt mengden med isopor, nå er det kun 23 cm under platen, pluss 7 cm med glava. hadde jeg økt til 30 eller 40 cm med isopor pluss 7 eller 10 cm glava ville nok det blitt stor forskjell.
Jeg har 45 cm i tak, men det er vel ikke så stor forskjell fra det andre har, der det er vanlig med 30-40 cm i tak. i veggene har jeg bare 20 cm. glava 33 over hele huset.


Når det gjelder varme oppe så var det ikke den samme temperaturen som nede, men helt grei nok. Da lå det på 7-8 grader i soverommene oppe på de kaldeste dagene ( selv om det føltes varmere ut enn 7-8 grader, det er mulig gradestokkene ikke stemmer 100%) . og da var det mellom 20 og 30 kuldegrader ute.
Når varmegjennvinneren blir koblet til og jeg har flyttet inn får jeg teste det ut mer, og temperaturene vil også øke da.
   #56
 1,943     0


I går vart vårt VV-anlegg støypt ned i betong - i to etasjar Smile

Økonomi er berre ein faktor blant mange når vi skulle velge oppvarming. Det var ikkje ein gong den viktigaste faktoren. Her var vi villige til å velge ei løysing som truleg kostar meir enn andre løysingar. Så heile diskusjonen blir litt "beside the point" , når enkelte trur at valg av oppvarming kun dreier seg om økonomi.

Penis-forlengar greier eg meg bra utan forresten Grin , men mulig eg burde ta ein alvorsprat med mannen.


Er finanskrise og dårlige tider helt glemt i dag igjen? det er jo ikke så mange år siden at vi hadde rente opp mot 8% og at det var mange som sleit med å få det til å gå rundt.
Jeg trodde at økonomi var det absolutt viktigste når det skal bygges hus, men tydeligvis ikke.
Oppvarming handler absolutt om økonomi, å tro noe annet er ren skjær idioti. Hva hjelper det med varme føtter når pengene rekker så vidt til mat og regninger?



Atte ka sa du?  ;D
Det er hyggelig at du er bekymra på våre vegne Atlantis, men vi har sjølvsagt eit budsjett å forholde oss til, og innafor dette prioriterer vi korleis pengane skal fordelast. Og for å gi deg nattesøvnen tilbake - vi bind renta på 3 i 20 årSmile så det skal nok gå bra, men takk for omtanken!
   #57
 3,997     Oppland     0


Jeg må trykke + for åfå det varmere og - for å få det kaldere!
Litt av et vaktmesterarbeide!

Om noe skjer så er det bare å tilkalle rørleggeren, et VBV-system er rimelig simple greier og stort sett alt er likt fra produsent til produsent.



Nåja, om renta er skyhøy og det er dårlig med penger så har boligeiere valgmuligheter til å spare hardt på strømmen, det kan ikke dere som har vannrør i gulvet, for da fryser det og det blir vannskader.
Vi andre har bare noen få rom å tenke på når det gjelder oppvarming mens vbveiere må varme opp hele huset for å ikke få frostsader.

En historie jeg hørte var om en som hadde investert i vbv, strømregninga gikk ikke ned, den var like høy eller større som fra tidligere av.


Jeg har flere rom jeg ikke har hatt på gulvvarmen i vinter jeg, det har ikke fryst her.
Det var riktignok -29 i noen dager og da var det bare 2 grader i disse rommene, så det var like før jeg satte på gulvvarme her og,men så ble det mildere igjen ;)

Når det ligger 25cm isolasjon i ytterveggene og bare 0-10cm i innerveggene så er det mye varme som går fra varme rom til de kalde slik at det blir ikke minusgrader her heller.
Ingen grunn til å krisemaksimere når man ikke vet hva man snakker om.

Om strømmen kryper opp i 3kr/kWh, jeg og kona mister jobben og alt ser svart ut så har jeg mye ved å fyre med, slik at jeg kan ha det godt å varmt i alle rom uten problemer!
Her varmer peisen vannet i gulvene, herlig konsept! Wink

   #58
 5,730     0
Nokon som har Tek10 hus med gulvvarme i heile huset? Kva temp. får ein på overflaten når det nokre plussgrader ute?
Når eit hus er så godt isolert er det jo tilnærma null effekt ein treng tilføra gulvet for å halda temperaturen oppe i romma store delar av året. Sjølv i mitt gamle hus (1920 modell etterisolert med 10cm) er kun gjennom vinteren ein kjenner noko særlig til gulvvarmen. På kalde overflater (flis/laminat) er det naturligvis betre, men på 28mm heiltre som eg har mest av er lite forskjell med og utan gulvvarme iallefall halvparten av året.
Så kor mykje komfort får ein av gulvvarmen i eit moderne hus?
Med utetempkompensering kan ein sikra seg minimumstemp. på gulvet så det ikkje vert kaldt, men noko særlig varmare enn romtemp. kan det jo ikkje vera om ikkje romma skal bli for varme.
   #59
 251     0
Og hva er egentlig prisforskjellen på varmekabler og vannbåren varme dersom du skal få proffene til å gjøre jobben? Prisforskjellen er ikke stor dersom du skal ha varme i gulv på et hus på noen kvadratmeter. Husker jeg rett fikk jeg en pris på 400-500 kroner per kvm for rør i plate mens prisen for varmekablene var 600-700 kroner. Begge prisene var kun for legging i gulv/spon. VBV får ekstrakostnad for koblingsskap, styringssystem og varmtvannstank med kolbe. Varmekablenes ekstrakostnad er kobling til strøm og termostater (!). Forutsetter man at ekstrakostnad med vannbåren varme utenom legging er 30.000 kroner, ser man at krysningspunktet for når vannbåren varme er billigere enn varmekabler på 30.000 / 200 = 150 kvm. Disse prisene er tatt på husken og kan sikkert variere fra plass til plass.

Når så levetiden på varmekabler 25-30 år mens mens pexrørene har en levetid på 80-100 år samt økt fleksibilitet med tanke på energikilde så var valget enkelt for meg. Dette uansett om varmtvannsberederen har en levetid på "kun" 20-25 år. Og ja, du kan få billigere elektriske varmekabler på Biltema og gjøre jobben selv på samme måte som du kan gjøre jobben selv og kjøpe deler til vbv fra Danmark.

Den "særnorske" frykten for alt fremmed og "nytt" skinner igjennom i denne tråden. Vannbåren varme er jo ikke akkurat noen heksekunst, i Europa er dette rimelig standard. Velger du en dyktig rørlegger gjør han/hun innreguleringen av gulvet én gang, deretter er det tut og kjør.

Dersom man ikke er så følsom for kalde gulv så kan man godt få ett mye billigere regnestykke med ved, panelovner og raggsokker. Og økonomi kan jo også spille inn. Korrigerer meg gjerne, men jeg tror at på selv nye hus så vil man merke at gulvene er kaldere enn i et hus med vbv eller varmekabler. Og jeg kjenner godt forskjell på rom med parkett; vi har et rom med og ett uten vbv, begge med parkett. Jeg kjenner godt forskjell på de 2 rommene. Det med vbv er lunere og mer behagelig når det er kaldt. Nå har vi riktignok ikke et TEK 10 hus.

   #60
 266     Sørlandet     0
Syns du har fått en drøy pris for varmekablene dine.. Vi betalte under 300kr ink mva pr kvadrat, og det var inkludert alt arbeid, og termostat med gulv eller romføler. Altså det er prisen ferdig til bruk. Så selv med elkolbe er VBV dyrere hvis du ikke legger den selv, i alle fall med prisene her nede.