#11
 3 412     Akershus     0

Greien nå er at jeg trenger å få på plass et "troverdig" budsjett slik at jeg får innvilget lånet. Kjøp av tomt inngår nemlig som en del av et byggelån, og jeg må raske litt på for å sikre meg den..
Men får vel ta noen kvalifiserte gjetninger og håpe på det beste:)


Nåja, hvis du ikke trenger et budsjett som har noe særlig med virkeligheten din å gjøre nå, så er det ikke særlig mye vits for oss å komme med tips heller.  Da anbefaler jeg at du heller finner noe som noen andre har tenkt gjennom, pynter på et par tall så det passer akkurat for deg, og viser fram til banken.  Det blir like godt som noe annet.  Finn stedet der det står "Kontrollpanel" oppe i høyre hjørne.  Tast inn
  budsjett nytt hus
i søkefeltet.  Velg noe av det du får fram.  En av trådene du vil finne, er http://www.byggebolig.no/byggebudsjett-anbud/husbygger-budsjett/  Der finner du gode startpunkter. 
Signatur

  (trådstarter)
   #12
 58     0
Hadde sett for meg 20' pr kvm sånn i utgangspunktet, men bankmannen kom altså fram til summen 4,2 inkludert tomt og min EK på 500'
Håper å få tomta til ca 850'
Jeg kommer til å gå for en litt røff stil med utpreget bruk av bar betong, f. eks på bad osv. Blir type gummi fabrikkgolv på våtrom. På utleieenhetene blir det helt klart enklest mulig med Ikea-kjøkken osv.
Har en god del kontakter innenfor litt forskjellig. En er jernbinder blant annet. Så mener det skal være mulig å knipe inn på en del store poster.
Kan hende det er mulig å reforhandle litt underveis når jeg kan dokumentere en verdi overfor banken..
Ser i allefall det blir en utfordring å bygge for 16500
   #13
 3 412     Akershus     0
Nå sier vel reglene at det skal være minst 15 % egenkapital ved banklån, så pass på å synliggjør nok egeninnsats til at egenkapital pluss egeninnsats blir over 15 %.

At du vil ha bar betong på bad er et overraskende valg, spesielt tatt i betraktning at du absolutt bør ha membran på endel flater på badet.  Legg inn bilder når du har det ferdig!

Siden du skriver "utleieenhetene" i flertall regner jeg med at du har sjekket opp at reguleringsplanen for området ditt tillater flere utleieleiligheter, så du slipper å legge ned arbeid i planlegging av noe som kanskje ikke går.

Siden du skal kjøpe tomt i denne omgangen, hvorfor ikke be banken om lån til tomt, og så kan du heller be om byggelån når du skal bygge?  Da slipper du å lage noe kvasi-budsjett, og du får vanlige lånebetingelser i stedet for høye byggelånsrenter.

Signatur
  (trådstarter)
   #14
 58     0
Det med bar betong har jeg plukket opp på et hotell. Så ut til å funke veldig fint der, men må selvsagt sjekke det ut litt nærmere.. Legger ved et bilde som viser litt hva jeg ser for meg.
Har vært i forhåndskonferanse med kommunen, og de eneste innvendingene var at det måtte være 1,5 parkeringsplass pr enhet.. Men det skal gå fint.
Grunnen til at tomta må innlemmes i byggelånet er at jeg i følge bankens beregningsprogram (..) ikke klarer å betjene både mitt nåværende boliglån samt et lån på tomta.
Budsjett - anslag/tipping - Stokkøyabad.jpg - superstig72
   #15
 195     Trondheim     0
1,5 plass pr enhet er vel litt i underkant, egentlig. Hvilken kommune er det du skal kjøpe i da?
  (trådstarter)
   #16
 58     0
Mulig det er i underkant, men fikk opplyst at det var kravet. I Trondheim. I praksis vil det jo si 5 plasser totalt da. En hybelboer har neppe mer enn max et kjøretøy. Og da blir det jo i prinsippet to til hver av de to andre enhetene. Det får holde:)
   #17
 195     Trondheim     0
Tomt til under en mill i trondheim? Ett godt stykke utenfor da skjønner jeg.

Når det gjelder budsjettet ditt, hvor bratt er den? F.eks må det graves og pukkes. Hvilket underlag er drt? Leire, fjell?

  (trådstarter)
   #18
 58     0
Byåsen, så rimelig sentralt synes jeg:)
Den er bare ca 550kvm da.
Ganske bratt og type leire. Må nok pukkes ja. Og definitivt graves..
   #19
 265     Lier     0
Du er nede på en m2 pris som de fleste her inne vil slite med å klare å bygge til. Da vil det naturligvis komme mange kritiske spørsmål. Alle der ute er selvfølgelig den neste byggherre i verden.

Hvis du bruker tiden vil du sikkert finne en løsning som vil fungere for deg. Men jeg tror du må bruke mange kvelder og netter på å finne den rette veien å gå. Du skal jo være smartere en de fleste her inne.

Jeg har troen på betongvegger på bad. Er sikkert løsbart med en transparng smøremembran. 
   #20
 195     Trondheim     0

Byåsen, så rimelig sentralt synes jeg:)
Den er bare ca 550kvm da.
Ganske bratt og type leire. Må nok pukkes ja. Og definitivt graves..


Ja, byåsen er jo rimelig sentralt.

Spørsmålet er jo hva det vil koste å legge til rette på tomten med utgraving, pukking o.l.. Blir det 50.000 eller 500.000 ? Om summen blir den siste, vil det jo si at du ikke kan bygge noe som helst.