#41
 7     0
Det jeg har forstått av dette med priser er; Bygg og bolig har et oppsett for hvordan man regner ut prisen. Byggesett *2 + tomt, grunnarbeider(kjeller, leca etc..ol)og kommunaletilknyttinger.

Her er det mye om og men tror jeg...

Elin

   #42
 346     0
Byggesett x 2 kan godt stemme, men det kan også være alt for mye. Noen som har erfart at det er for lite forresten?? Havner selv langt under byggesett x2, heldigvis.
   #43
 9     0
Når dere sier byggesett.. mener dere da et komplett byggesett uten elektriker, rørlegger osv? Henger ikke helt med i svingene ennå..

Vi har snust litt på et hus fra Drammenshus hvor komplett byggesett koster ca 500.000 uten innredning av andre etasje.. med innredning ca 650.000
Vi har gratis tomt og skal grave selv (har traktor med graver i familien) Har forøvrig også elektriker og rørlegger i familien. Så mye kan vel gjøres billig tenker jeg. Vi ønsker egentlig ikke å stige over 1,5 mill. Men.... ::)
   #44
 346     0
Byggesett er vel kanskje litt forvirrende, det jeg mener er malingsklart hus, uten murarbeider og grunnarbeid, men med snekker, rørlegger, el, ferdig lagt tak osv.
   #45
 925     0
Hypp på mer info om denne Alvsbyhus. 1,3 for ett ferdig hus er jo litt for godt til å være sant. Hører ofte at folk legger inn ekstra lyspunkt eller stikk eller hva de nå kaller det. Hvor mange bør man ha på ett hus på ca 130kvm?

Her oppe på bøgda ligger tomtene på 400 000,- Smile
Signatur
   #46
 1     0
Hei,

Kjæresten min og jeg vurderer å få satt opp ett ferdighus. Vi er i starten av tjue-årene, så dette kan virke litt tidlig(?). Jeg har uansett sittet og tenkt litt og jeg har kommet fram til at det må være lurt å begynne å nedbetale ett huslån før man får barn. Hvorfor sitte å betale husleie, når du heller kan betale ned på noe som er ditt eget, og i tillegg er i den alderen der du har råd til å betale litt mer..?

Uansett.. Jeg har mange spørsmål ang. det å kjøpe seg ett ferdighus. Vi vil jo såklart ha noe som ikke er så alt for dyrt og heller ikke så alt for stort, og jeg har falt veldig for Mesterhus Nordvåg. Det står at det koster ca 1.160 000 m/kjeller. Dette er den prisklassen jeg gjerne vil være i, men hva med alt det andre?

Tomt har vi fått gratis, og etter det jeg har lest her inne skjønner jeg at det sparer vi utrolig mye penger på. Derimot må jo tomten graves ut, og det må ordnes ett stykke med veg. Hva koster slikt?

Jeg ønsker egen brønn, og spørsmålet er igjen; Hva koster det å grave brønn, fikse kloakk og legge opp rør?

Ikke minst alt det elektriske?

Grunnmur osv..?

I korte trekk lurer jeg altså på hva det generelt koster å kjøpe ett ferdighus pluss alt det andre som må til for å gjøre det levelig?

Dette ble mye, men jeg håper at noen kan hjelpe meg litt med tankene mine. Jeg føler at jeg er ute på svært utrygg grunn og at jeg kanskje kaster meg ut i noe jeg kommer til å angre på og jeg setter pris på alle svar jeg kan få :)

Ferdighus, Utgraving, Elektrisk.. Gode råd? - nordvaag_hoved.jpg - kess
   #47
 116     0
Var mange høye priser her, måda vær en fantastisk standard og null egeninnsats i mange tillfeller.. Boligpartner hus til 1660000,- for huset oppsatt, eksl. mur, innvendig egeninnsats, rørlegger utenfor huset, elektrisk, tomt, graving. Inkl. alt det der med litt egeninnsats (noe graving, støping av ringmur/plate, innvendig arbeid utenom flislegging, isolering) med totalpris på rett i underkant av 2,9mill.. Da kostet tomten 390000,- Det er vel litt i underkant av 2x katlogpris totalt med alt. Retter sagt nøyaktig 1,5x katalogpris + tomt. Da er det med norema kjøkken til ca 120000,- , ca 70 downlights(fikk gunstig pris på el. arbeid), 2xflislagde bad, boblebad..  Wink