#11
 278     Sandefjord/Larvik     0
Tror dere ikke at folk flest vet om sine egne begrensninger?


   #12
 1 431     Oslo     0

Folkens,

Ingen grunn til å henge med nebbet! hvis dere tar dere tid til å lese innlegget til QC en gang til så ser dere at dette ikke er en oppfordring til å begå ulovligheter.


Å oppfordre til ulovligheter er helt greit her inne, men å bemerke at folk ikke har lov til å gjøre det selv er bare å glemme...


Nei 523iA dette er ikke tilfelle, og det vet du godt. Ingen har oppfordret andre til å begå ulovligheter i denne tråden.

Dere kan lese mer om ByggeBolig.no sitt forhold til lover, regler, forskrifter og myndigheter i denne tråden.

Jeg gjentar gjerne meg selv:

Elektro.
Selv om absolutt alle elektriske installasjoner skal utføres av kvalifisert personell, er det selvfølgelig full anledning til å diskutere hvordan slikt arbeide best utføres. Dette kan forsvares i opplæringsøyemed, ønske om å følge opp egen elektriker og en generell interesse for temaet elektro.

Det er ikke akseptabelt å svare: "Ring elektriker" når noen søker bistand. Dette tilfører ikke forumet noen verdi eller informasjon. Hvis man som fagperson ønsker å fraråde noen å gå videre med sitt arbeide må man begrunne hvorfor. Beskriv også gjerne hvordan du selv ville løst utfordringen.


Derfor:
Alle innlegg som KUN er en kort statement ala "Ring elektriker" eller "Dette klarer du sikkert fint din amatør" vil bli slettet uten forvarsel.

Hvert døgn slettes det ca 100 innlegg på dette forumet. Stort sett er dette SPAM fra østeuropeiske kjeltringer, folk som oppfordrer til ulovligheter på elektrisk anlegg og diverse ulovlig aktivitet. Vi sletter innleg svært raskt, så dette vil de færreste oppleve som et problem.

Svært sjelden slettes det andre innlegg. Det kan gå litt fort i svingene noen ganger, og det beklager vi selvølgelig  ;)

Det blir litt trist hvis ALLE elektro-tråder skal dreie inn på "Ring elektriker". Stort sett sporer trådene av og ender i en diskusjon av typen "Hva han man lov til å utføre på det elektriske anlegget selv".

Alle butikker som selger elektromateriell er pålagt å merke materiell og butikken med info om at "Installasjon SKAL utføres av autorisert fagmann". Derfor er det ingen grunn til at denne diskusjonen skal tas om og om igjen på dette forumet. Vi har en egen tråd for den type diskusjon - bruk den!

Elektroinstallasjon: Hva har man lov til å utføre selv?
Signatur
   #13
 1 431     Oslo     0

Men for å ta sakens kjerne her. Skal mine saklige innlegg slettes fordi jeg fraråder folk å sette igang noe de åpenbart ikke har greie på (fordi det er farlig) så får deres innlegg også slettes.


Som sagt,

Det slettes hver dag ca 10-15 innlegg hvor det direkte oppfordres til ulovligheter ifm. arbeider på elektriske anlegg. Dette skjer så raskt at de fleste ikke får dette med seg.

Ingen av dine saklige innlegg slettes sOPp - kun de hvor du skriver "Ring elektriker"  ;)
Beklager hvis en moderator har slettet litt feil, sorry.
Signatur
   #14
 802     Akershus     0
ikke er en grunn til og spille med andres liv eller er det det.


Kan ikke dy meg.
Det er den type hysterisk elektrikerpropaganda som får folk til å miste en hver respekt for bransjen.
Elektrikere og deres bransjeorganisasjon benytter enhver anledning til å skremme/true med liv og helse for å befeste sitt "monopol".
Hvor farlig kan det være å legge oppe en riktig dimensjonert ledning til en alminnelig stikk ?!.

(Må imidlerdit berømme "sOpp" som er et hederlig unntak for bransjen, han opplyser folk på en ryddig måte uten å drive propaganda  :))

   #15
 2 174     Oslo     0

Skal du utføre dette selv? Har du lov ( altså er du elektrikker gr.L) og hvis ikke hvofor velger du og gjøre dette selv? og forventer en bedre grunn annet enn økonomi da det ikke er en grunn til og spille med andres liv eller er det det.


Jeg kan ikke se at "silentbob" selv ønsker å gjøre dette selv- hvorfor så "på hugget" ?

Selv har jeg ikke komptanse til å svare på spørsmålet, men jeg følger med tråden fordi jeg av en eller merkelig grunn synes det er interessant å se om det er noen tommelfingerregel på hvor lang en 2,5mm kabel på en 16A kurs kan være.

Silentbob - håper du får et godt svar.
   #16
 2 174     Oslo     0


utfra det han skriver i sine innlegg er det ikke mulig  (for meg i allefall) og lese at han skal ha en som kan dette til og utføre dette.


Det er jeg helt enig i. Han gir faktisk ingen signaler om at han har tenkt til å få noe slik utført i det hele tatt. Problemstillingen er fremmet som en tenkt problemstilling....og som sopp og hans 9001 skriver så trenger man måledata på anlegget før de kan svare selv da spør han etter regelen, og det kan bare opfattes som en ting, tukling.


Svaret fra Hans9001 er konstruktivt. Han informerer om at det er nødvendig med mer info for å kunne uttale seg.
   #17
 802     Akershus     0

Hyby, jeg er ikke en elektrikker. grunnen er at jeg er grådig lei av folk som skal ha svar på ting for og utføre selv


har vi en wannabe moderator her mon tro  ;)

;D Nå skjønner jeg hvorfor du lurte på hvor mange moderatorer det var på forumet.  ;D