TSt
   #31
 7 132     0
Kan det være så kaldt under sofa at det blir dam på gulvet. ?  Det hørtes voldsomt ut.  Da er jeg redd det er derneringen ute som er problemet.  Må i allefall ikke gjøre noe kostbare tiltak før du har god kontroll på dette men veldig fornuftig å få sanert dette.  Jeg ville latt det stå åpent slik at du har kontroll med overflater  bak også. Bør ikke gjøre noe skade.  Tett taknedløp og avløp koblet på drenering slik at den vanner fasaden når det regner er en feil som er laget mange steder.
Ozon generator bør stå på koblingsur slik at den slår seg av selv og det står noen timer før en går inn igjen. Gjør det når huset er tomt siden du ikke helt kan ha kontroll med hvor det stikker inn. Hvis du først har tilgang til det så ville jeg brukt 4 timer. Det var det leverandøren anbefalte overfor lukt (innrøyket bruktbil). Har ikke testet det på dette men på brannskadet hus der forsikring ikke var iorden. Her ble det luktfritt alle steder det ikke var synlig sot. Vasket over flater på forhånd. 

Jeg kjører avfukter lavere enn 60% selv om det kan medføre at jeg avfukter Norge litt om sommeren.  Vil gjerne ha det på 50-55% men avhenger også litt av temperaturen i rommet og ikke minst temperaturen på kalde flater inne.  Laser termomenter gir deg god oversikt over det siste.  Har målt ned mot 0 grader på dårlig isolerte gulv med betong om vinteren. 

   #32
 2     0
Jeg kjører avfukter lavere enn 60% selv om det kan medføre at jeg avfukter Norge litt om sommeren. Vil gjerne ha det på 50-55% men avhenger også litt av temperaturen i rommet og ikke minst temperaturen på kalde flater inne.

jeg har også hørt at du skal kjøre luftavfukteren lavere enn 60. jeg har min på 50.
   #33
 2 408     Asker     0
Jeg ville stoppet riving. Da dette fort vekk blir en forsikringssak eller tvistesak. Men dokumenter utgifter, som tapt utleieinntekter etc. Disse vill også inngå i et evt krav mot ansvarlig part.
Signatur
  (trådstarter)
   #35
 32     Stavanger     0
Jeg ville stoppet riving. Da dette fort vekk blir en forsikringssak eller tvistesak. Men dokumenter utgifter, som tapt utleieinntekter etc. Disse vill også inngå i et evt krav mot ansvarlig part.

Det her fikk jeg til svar,
Vi viser til din henvendelse til oss i dag, og senere telefonsamtale nettopp.
Boligkjøperforsikringen du har tegnet gir deg rett til bistand med å utrede saken, samt fremsette/ forfølge krav overfor boligselgeren/ selgers eierskifteforsikring dersom det er rettslig grunnlag for dette.
Ut fra den beskrivelsen du gav i vår samtale anser jeg det dessverre som lite sannsynlig at vi vil ha grunnlag for å nå frem med krav mot selger/ selgers eierskifteforsikring i dette tilfellet.
Denne vurderingen er foretatt på bakgrunn av dine opplysninger i telefonsamtalen om at saken gjelder fuktskade som trolig skyldes sofa som har stått inntil yttervegg over tid slik at det har oppstått kondens. Det er trolig ingen sak, men mindre det er et alvorlig fuktproblem og ikke antatt årsaksforhold. Jeg vil derfor ikke anbefale deg å få tildelt advokat som bistår deg med reklamasjon per i dag, men dersom du finner store mangler bør du besvare denne eposten etter instruksen under.


Litt vanskelig og forklare per telefon hvordan det ser ut til advokaten.
Skal jeg kreve av forsikringsselskapet skal sende en takstmann og se på skadene?
Det burde ikke være noe negativt for min sak om jeg river litt for og ta en titt hvordan det ser ut på baksiden av sponplaten?
   #36
 2 408     Asker     0
For meg virker det veldig rart at en sofa forårsaker råteskader. Kanskje greit å rive noe å sjekke mer. Men her ville jeg kanskje ringt en takstmann og spurt om råd.
Signatur
oll
   #37
 125     0
Ville tatt kontakt med mitt eget forsikringsselskap. De veileder deg/hjelper deg videre ville jeg forvente

HSt
   #39
 24 956     Lillestrøm kommune     1
Det er jo boligkjøper forsikringsselskapet som skal ta denne saken mot selgers eierskifte forsikring så dagens bygnings forsikring har jo egentlig ikke noe med dette å gjøre, men kanskje er de snille og hjelper.
  (trådstarter)
   #40
 32     Stavanger     0
For meg virker det veldig rart at en sofa forårsaker råteskader. Kanskje greit å rive noe å sjekke mer. Men her ville jeg kanskje ringt en takstmann og spurt om råd.


Jeg skal sende bilde til boligskifteforsikringen så får jeg høre hva de sier da funker bedre muntlig på telefon.