#31
 1,177     Rogaland     0
Skjønner du ikke? skulle man hatt en bro i betong så hadde man jo laget et kvadratisk monster i kun ren betong + pukk. - dette kunne stått i 400år.

Fordi det er lite praktisk, så benytter en seg av jern og betong i søyleform OSV.. Men da det i tankene at de vil falle ned, ikke så mange år siden den fatale broen falt ned heller.

Poenget til Mike er kun det, at det vil ikke vare lenge og ideelt sett burde det aldri vært rebar i betong.

Leste en NTNU avhandling nettopp om rustfri armering i betong, det var visst en reaksjon der også.

Så ja de lærde strides enda.

Syns ikke mr mike forklarer problemet særlig bra og viser bare til at betong er bedre uten armering/stål. Og der er jeg uenig. Og jeg syns ikke engang det virker som om han forstår virkemåten til stål men baserer sine lærevideor på egenerfaring. Sikkert flink murer men hvordan stål virker i betong kommer bedre frem her https://youtu.be/cZINeaDjisY for korrosjon og slikt så er det mye stoff om man søker på karbonatisering og betong


Da tror jeg du mistolker han, forresten når skal pussnett brukes i puss?
Signatur

   #32
 1,177     Rogaland     0
I broen på video , så ser det ut som overdekning er knapt 35mm. Så om overdekning hadde vært 120mm, så hadde det sikkert vært billigere og mer holdbart. Hvis en regner kostnad fordelt på levetid. Kostnaden hadde vært 5-10% mer betong ? Jeg likte ikke å se på de broene. Likte ikke de runde steinene heller. Sikkert noe plast støpt betong ( lett dårligere kvalitet) og kanskje også for varmt i været + manglende vibrering. + mye salting, også om sommeren. For å binde veistøv.

Tror det er et pengespørsmål til syvende og sist, se på galven til f.eks autovern. De holder vel i 70 år så fremst ingen har skrapet i dem.

Og man får god galvet rebar også her i landet, men de fleste velger jo det billigste uheldigvis.

https://www.byggmakker.no/trelast-og-byggevare/armering/armeringsjern-o8x2000-mm-galv
Signatur
HSt
   #33
 36,582     Lillestrøm kommune     3
Jeg har vedlikehold på 55 år gammelt hus der er det utendørs trappeløp, uten tak, med to forskjellige armeringsløsninger pga at det ene trappeløpet henger i støttemur. Ingen tegn til problem her så vil overraske meg om den ikke står i 50 nye år uten problemer. Så gjøres ting rett så holder det.

  (trådstarter)
   #34
 389     Bergen     0
Jeg får ikke betongen til å henge på der jeg fikser under balkongen. Burde jeg prime dette på nytt, altså den nye betongen også, før jeg klæsjer på et nytt lag? Se vedlegg. Ser for meg at om neste blanding holder litt bedre, så skal det være siste lag før eventuell betongmaling.

Armering svikter i balkongen - IMG_20230906_181632.jpg - pupopa
  (trådstarter)
   #35
 389     Bergen     0
Herregud, svare kan jeg. Prøvde først å starte en ny tråd spesifikt om priming av den nye betongen her, men fikk ikke lov. :S
HSt
   #36
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Soørsmål hva du bruker av produkter Heydi har mange produkter

Stor muring var en veldig klebende masse små muring er et annet produkt evt fiberpuss.
   #37
 627     Bærum     1
Kanskje flink på old-school muring men ville væry skeptisk til å ta råd fra denne når det gjelder moderne byggeteknikk i betong. Noe av det han sier er også direkte feil.



Han never også fort og slott som har stått i 300år uten armering, hinter du at han er for gammel til å vite hva han snakker om?

Si hva han sier som er direkte feil.

Som jeg ser det så har han 100% rett, stål i betong vil ikke vare.

Jeg har sett en del av filmene hans. Han kan mye om stein og muring, men mye av det han sier om betong er feil eller upresist. Han fremstiller det som at man ikke egentlig vet så mye om hvordan man skal gjøre det, og at det er mye gjetning. Og at til slutt så vil stålet uansett ruste og sprenge ut betongen. Og når du ser amerikanske youtube-filmer hvor det støpes (ja, jeg har sett mange ...) så bruker de generelt lite armering sammenlignet med hva vi gjør her. Spesielt gjelder det svinnarmering.
Det er ingen tvil om at det er laget mye dårlig betong gjennom årene, men dagens standarder gir helt annen trygghet. Levetid til betong dimensjoneres blant annet gjennom valg av bestandighetsklasser og overdekning. Det er ikke noe problem å lage en sterk betong som motstå nedbrytning raskere enn en annen. Det er et praktisk (og kostnadsmessig) valg.
Det er et sett av kvalitetskriterier som ligger til grunn for valg av betongkvaliteter. Det handler om eksponering mot nedbrytende forhold (salter og syrer), styrke/fasthet, motstand mot frost, bestandighet m.m. Disse er også koblet til behov for armering, man må jo betrakte armert betong som et kompositt-materiale hvor armeringen og betong utfyller ulike behov i konstruksjonen.

   #38
 4,623     Sørlandet     0
Herregud, svare kan jeg. Prøvde først å starte en ny tråd spesifikt om priming av den nye betongen her, men fikk ikke lov. :S

Bruk reperasjonsmørtel og betonglim. F.eks mapi redirep og mapepoxy lr.

Husk å blande lenge:)