(trådstarter)
   #21
 8,022     Bærum     0
Jeg har tenkt å ofre 5cm av takhøyden i kjelleren for å isolere på oversiden. Men hovedisolasjonen bør skje på undersiden av betongsålen mot krypkjeller.

Dersom man fyller opp med lecakuler vil jo luftrommet under huset minskes betraktelig, og lecakulene vil gjøre at det dannes mange små luftrom, som jo er det som skjer i hvilken som helst isolasjon ; Det er jo luften som isolerer - ikke selve fibrene i glava f.eks. Så selv om lecakulene ikke vil nå helt opp til taket i krypkjelleren vil iaf luftrommet minskes betraktelig.  Optimalt sett bør det selvsagt limes (?) ispopor på undersiden av betongsålen også.

  (trådstarter)
   #22
 8,022     Bærum     0
Kaldt for tiden. Målte litt temperaturer rundt omkring i går. Ute : -14 grader. På kaldloftet ; -3 grader. Men i krypkjelleren..... +6.5 grader....

Det sier vel det meste ; all varmen vi pøser på med går med på å varme opp "hullet" under huset. Fytterakkern for en jalla konstruksjon. :-[
   #25
 211     Ålesund     0


Så vidt jeg vet anbefales Leca til gjennfylling av krypkjeller. Dette ordnes lett med blåsebil.

Er ikke dette for å holde evt. fukt nede, og ikke for isolering?

Gjorde det i en fuktig krypkjeller under ei hytte. La et 20-30 cm lag med lecakuler, og dekket til med plast. Ble anbefalt av sakkyndig for å unngå at fukt fra bakken trakk opp i hytta.


Kan også bruke fiberduk og singel, men plast rett på jord blir ikke så moro etterhvert når soppartene som danner seg under sammen med råtnende fuktig jord gjør at det lukter kompost i og rundt huset..
Har kald krypkjeller på hytta og kunne godt vært foruten  Wink
   #26
 16     Sandefjord     2
Edderkopper er rovdyr, så de holder skadedyr unna, så ikke kvitt dere med de. De er viktige Smile Krypkjeller må ikke tettes/lukker, da får dere kondens med en gang og skader i etasjeskillet over kjelleren. Grunnen til at det er plussgrader i en krypkjeller er grunnen. Grunnvarme og fjellvarme kommer opp og det er mest sannsynlig den varmen du har målt. Varme går som kjent oppover, så det skal mye til for at du varmer opp krypkjelleren ovenfra. Du har kanskje vannrør og avløpsrør i kjelleren? Da er det godt å ha noen plusgrader der Smile Bare la krypkjeller være krypkjeller, legg gjerne på dampsperre eller plast på gulvet for å holde fukten nede i bakken. Men så lenge det er godt ventilert (2 eller fler ventiler) så skal det gå helt fint :)

Mvh Calle
  (trådstarter)
   #27
 8,022     Bærum     1
Det går avløpsrør og hovedvanninntak neddi der ja...

Så hvis jeg skrur av all varme i kjelleren så mener du at jordvarmen fortsatt vil bidra til å holde plussgrader neddi edderkoppkjelleren?

Det er tørt og luftig nedi der, flere ventiler. Uansett er det møkkakaldt på gulvet i kjellern, så det må isoleres og legges gulvvarme der nede for å få det brukandes til oppholdsrom..

   #28
 195     0
Dersom krypkjelleren i utgangspunktet er tørr og fin har du jo en super bod under huset. Legg plast og støp en tynn gulvplate, så stenger du ventilene og hiver inn en avfukter.
Uten gjennomtrekk tenker jeg temperaturen stiger der nede, og sammen med litt isolasjon under kjellergulvet får du både varm kjeller og en diger temperert bod.

Her er en nyttig tråd om krypgrunnsavfukter:
http://www.byggebolig.no/index.php?topic=15287.0
   #29
 16     Sandefjord     1
Kaldt er det nok, men ikke minusgrader. 1m ned i bakken er det som regel telefritt, altså plussgrader. Hvor langt ned er kjelleren din i terrenget? Har du grunnfjell opp i kjelleren?

Jeg ville ha forsøkt å skru av varmen og sett hva tempen blir da. Jeg har halvkjeller (ene veggen er under bakken, andre mot luft i dagen, med grunnfjell som gulv. Her er det 5-10 grader uten oppvarming. Går helt fint, og har ikke isolert kaldtvannsrørene som går opp i 1.etg. Men her blåser det ikke når det er under 10 minusgrader. Så lufta står veldig stille. Kan hende hos deg at hvis det blåser inn iskald luft at den vil kondensere seg, og du får fuktproblem. En avfukter er kjekt å ha uansett, så det ville jeg ha satt opp Komemr alltid noe vann med sprekker i fjellet.

Skal du gjøre noe der nede ville jeg ha på sommeren tetta ventilene. Målt radongass i en måned. Det får du subsidiert gjennom kommunen din. Så vet du om du må gjøre noen tiltak mot oppsig av gass. Så isolere og legge gulvvarme og støpe. Men støpen blir fort tykk, så sørg for å ha god takhøyde før du begynner. Minimum 1,9m for å få godkjent målbart areal når gulvet er ferdig. Grunnfjellet kan du bore 30mm hull og sprenge med Trollkraft. Fungerer kjempefint, men tidkrevende Smile
  (trådstarter)
   #30
 8,022     Bærum     0
Mye interessante forslag her - jeg har nok ikke vært god nok på å tenke utenfor boksen  ;)

Huset er lagt slik i terrenget at kjelleretasjen på den ene siden har ca 1/3 vegghøyde over bakken. På kortsidene er det skrånende terreng, og på nedsiden er hele kjelleretasjen over bakken. Dette står på en betongsåle med krypkjeller under. Jeg har ikke samlet meg nok til å vandre rundt nedi der, men det virker å være rundt 2 meter krypkjeller ved nedgangen (luke i gulvet) .Nedgangen til krypkjeller ligger på den siden av huset hvor 1/2 veggen er under bakken, så her er gulvet i krypkjelleren iaf 2.5m-3m meter under bakkenivå.  Her er det hardstampet jordgulv så vidt jeg kan se (må psyke meg opp litt mer før jeg går helt nedi der...Er så mange eddiser  Shocked )

Dersom jeg tetter igjen ventilene, støper gulv osv som ble foreslått må jeg vel kanskje ha en avfukter som står på konstant der nede?