HSt
   #21
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Hvis det er trygt å kle et vått betong basseng med plast hvorfor bruker svenskene da Platon med sug under knotteplast ? Min tanke er at det går an å trekke konklusjonen om at betong tåler fukt for langt.

I forbindelse med et Radon prosjekt så la en bekjent et slikt svensk type gulv med avsug under

TDJ
   #22
 1,627     Asker      0
Min tanke er:
Hos TS er områdene rundt gulvet drenert. Det vil da ikke bli stående vann i gulvet eller vanntrykk mot betongen. Eventuell fukt i gulvet vil være kapilært oppsug fra grunnen under. Jeg kjenner ikke til at man legger betong-gulv i bolighus uten å ha fuktsperre et eller annet sted mot undergrunnen, enten over eller under betongen. Med dette som utgangspunkt og TS's begrensninger ser jeg ikke at å legge en fuktsperre i form av plast over betong er feil.

(Pigging av gulvet, drenering/sikring av underlag med kapilær-brytende sjikt osv og ny påstøp, gjerne med varme ilagt, er den gode tilnærmingen, men dette virker ikke aktuelt for TS.)

PS; bruk av radonduk her var ikke pga radon-gass (TS nevner ikke dette), men kun basert på egen erfaring hvor mye sterkere en slik duk er i forhold til byggplast. 
Signatur
   #23
 392     Rogaland     0
Hvis det er trygt å kle et vått betong basseng med plast hvorfor bruker svenskene da Platon med sug under knotteplast ? Min tanke er at det går an å trekke konklusjonen om at betong tåler fukt for langt.

I forbindelse med et Radon prosjekt så la en bekjent et slikt svensk type gulv med avsug under

Avsug vil jo fjerne evt. radongass i tillegg til at man fjerner risiko for at vanndamp fra gulvet trenger inn i veggkonstruksjonen. Jeg kan ikke huske å ha lest at betong tar stor skade av å være våt.
  (trådstarter)
   #24
 6     0
Det største problemet ifjor var egentlig kondens i rommet. Man kunne nesten dra hånda over gulvet under senga, så dryppet det fra hånda. Dynene og klærne var fuktige. Dette var da med elendig og gammel drenering (jord RETT mot mur) og uten denne VL-50 miniventilasjonen jeg tenker. Hovedproblemet var altså ALT for høy luftfuktighet i rommet. Derfor tenker jeg at nå med helt ny drenering med isolasjon på yttervegg, fuktsperre->PERGO underlag også laminat over der igjen, og installasjon av VL-50, burde det være godt nok for konsensproblemet. Det eneste som kan «slå tilbake er vel at det ennå kanskje er en del kaldt i gulvet, som gjør at det legger seg kondens lettere (men forhåpentligvis tar VL-50 jobben her). Om dette ikke skulle vise seg å fungere optimalt, kan man gjøre et nytt tiltak og legge DEPRON (xps) og varmefolie i tillegg.
HSt
   #25
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Bare husk som vi minner om også andre tråder at Depron er ikke å regne som isolasjon det er kun 6mm distanse og dermed alt for tynt til å gi noe stort bidrag til isolasjon

Med 4-5cm isolasjon beregnet jeg varmetap i en kjellerstue til å være 64% gjennom gulv
TDJ
   #26
 1,627     Asker      0
Etter mitt syn er du på "rett vei", men ser ikke at VL-50 vil gjøre noen stor forskjell her (bortsett fra redusere eventuelle støv og luktplager i rommet). Redusering av vanndamp fra gulvet må (dersom dette er hovedkilden til fuktigheten i lufta) være poenget. VL-50 blåser inn ute-luft som er oppvarmet til ca 70 - 85 % av luften den blåser ut (avhengig av viftehastighet). På varme og fuktige dager vil man muligens kunne få økt kondensering på gulvet dersom dette forblir like kaldt som i dag.

Enhver isolasjon under gulvet, også Depron 6 mm, vil kunne avhjelpe noe av problemet, men jeg ville heller valgt å legge 12 mm Litex (eller annen diffusjonstett plate), tape overganger med damptett tett skjøtebånd og så lagt Pergo'en direkte oppå denne.. Avhengig av Pergo-laminatet som velges kan dette bygge så lite som 20 mm totalt og du får et minimum av isolasjon og helt damptett sperre mot gulvet.

Dersom det er vanlige lufteventiler i rommet ville jeg ventet med VL-50 og heller fortsatt med en avfukter inntil rommet virker skikkelig "opptørket". Ville også investert i et hygrometer og begynt å måle hva % rhd virkelig er.
Signatur