#21
 246     0
Rørinspeksjon/skylling kan det hende du får dekket av forsikring (med egenandel). Det gjaldt i alle fall da jeg tok det på kloakken.

T1
   #23
 782     0

Hvordan er takvann håndtert? Renner det ned langs kjellermuren, eller blir det ledet bort på noe vis?

Ligger drensledningen lavt nok? På drensledningens høyeste punkt må vanninntaket til ledningen ligge minst 200 mm lavere enn overkanten av betonggolvet.

Hvis mulig kan det være en idé å grave opp og sjekke at drensledningen faktisk er kommet lavt nok.
  (trådstarter)
   #24
 15     0
Dreneringsfirmaet tilbyr også rørinspeksjon, så det skulle bare mangle at de tar en sjekk om deres arbeid holder mål uten at jeg trenger å betale for det, men man vet jo aldri.

Takvannet er ledet bort fra husveggen, ikke tilkoblet dreneringssystemet, de sa at det var viktig å holde de to separert, forståelig nok. Har sjekket drenskummen på regndager, da kommer det masse takvann inn, men har som sagt aldri sett noe fra dreneringsrøret.

Rørene ligger visst lavt nok. Jeg hadde en samtale med dem om nettopp det, de gravde seg i hvert fall ca. 20cm lenger ned enn den gamle dreneringen og helt ned til sålen. Om et er dypt nok, kan jeg ikke si. Jeg føler at det uansett ikke er mitt bord å grave seg ned for å sjekke det, da ligger ansvaret hos entreprenøren, men igjen, man vet aldri.

Jeg tenker jo at det utførte arbeidet kun kan bedømmes ut fra ønsket resultat. Ønsket resultat var å få det tørt rundt og i huset, hvis ikke det er tilfelle så må man, som et firma, ta ansvar og tiltak slik at det blir i orden. Hva grunnen til dette er, er jo i utgangspunktet ikke min oppgave.
Dette gjelder jo for en hver tjeneste jeg betaler for, det er jo derfor det finnes såkalte fagfolk. Mulig at det er rosa sukkerspinn-tenkning...
TDJ
   #25
 1,627     Asker      0
Jeg tenker jo at det utførte arbeidet kun kan bedømmes ut fra ønsket resultat. Ønsket resultat var å få det tørt rundt og i huset, hvis ikke det er tilfelle så må man, som et firma, ta ansvar og tiltak slik at det blir i orden. Hva grunnen til dette er, er jo i utgangspunktet ikke min oppgave.
Dette gjelder jo for en hver tjeneste jeg betaler for, det er jo derfor det finnes såkalte fagfolk. Mulig at det er rosa sukkerspinn-tenkning...

Jeg oppfatter ikke dette som hverken tanke- eller som sukker-spin, men tvertimot som en korrekt og rasjonell tilnærming. Det er jo veldig "heldig" at du kan sjekke utløpet fra både tak og drenering hver for seg, du har helt konkrete fakta å presentere entreprenør.

I en vellykket (!) drenering SKAL det ikke være stående vann mot hverken grunnmur eller bankett. Det SKAL være fall fra dreneringens høyeste punkt (som altså skal ligge min 20 cm under gulv-nivå) og til ut-/av-løp både for å forhindre stående lommer/bassenger med vann i grøfta og tilstrekkelig "transport".

Spent på å høre hva entreprenøren kommer til å svare på en konkret, grunngitt forespørsel / "reklamasjon" hvor det påvises at drensledningen fra huset ikke fører vann uansett nedbørs-mengder....
(Kan den være koplet til røret for overflate-vannet ?!)
Signatur
HSt
   #26
 36,582     Lillestrøm kommune     0
En nabo i Tronheim fikk drenert rundt hus, de stappet ned korrugert slisset fleksibelt rør men det ble trolig ikke sjekket at det var ordentlig fall rundt det hele. Han fikk ikke ønsket effekt av dette. Jeg bruker derfor alltid stive rør med slisser da er det lett å legge vateret oppå og sjekke

Er de stedlige massene fylt inntil drens/isolasjonsplater så tipper jeg at vannet ikke kommer ned til bunns før det renner inn mot muren (fiberduk i kanalene i drens/isolasjonsplater går tette umiddelbart med stedlige masser inntil)
jaf
   #27
 6,305     tromsø     0
Har akkurat slike masser selv. Morene masser ? Når det regner oppstår det vanntrykk store som blyanter midt i veggen. Når en har slike masser må en spandere 50cm singel mot vegg. Drenering hjelper ikke hvis en fyller slike masser tilbake mot veggLikte bilde til Thunder. Det viser at et lite rør ikke klarer å svelge unna.

HSt
   #28
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Stedlige masser kan jo være mye verre enn morene masser også, der jeg gravde opp en gang var det leire, drensrørene under hadde nok vært tørre helt til vi åpnet opp
   #29
 820     0
Om du legger uvasket grus over drens rør, så ruller en duk over. Så vil slissene bli tette ved første regnskyll. (mao da har du ikke drenering, da vil det skje som i illustrasjonen min). Duk skal over røret først! Så grus 8/16, så ny duk. så helst mer grus.

Jeg vil tro det meste av dette IKKE er iht til hvordan det skal utføres.

Hadde vært kjekt å se flere bilder?
Signatur
HSt
   #30
 36,582     Lillestrøm kommune     1
Det er feil hvis du legger duk rett oppå drensrør hvis det er det du beskriver. Ellers skal en være litt forsiktig ved valg av duk, de tykke variantene kan faktisk bremse vanngjennomgang betydelig. Men ja rene singelmasser er bra. Jeg lar lagt rør i singel for så p fylke med løs leca når en kommer høyere opp. singel ligger stødig så er bedre rundt røret enn løs leca.