25 409    70    31  

Bildekk lekker - kan det fikses?

 5 111     Sørnorge     0
Et venstrehjul på begge bilene har lagt seg til en vane å slippe ut luft. De kan holde på lufta i flere uker, og plutselig over natta kan lufttrykket halvere seg. At de kan holde på lufta i flere uker, betyr ikke at de kan finne på å slippe ut lufta to netter på rad. Det virker altså litt tilfeldig når det skjer. Jeg misstenker at de lekker hvis de parkeres med trykk på "rett" sted. Etter en sommer i garasjen hadde begge hjulene tømt seg så mye at jeg kunne trykke inn dekksidene med en finger.

Det er altså en lekkasje av type liten. Er dette noe som kan fikses på et vis, eller må jeg trå til med to nye dekk pr bil?

   #2
 705     0
Det kan være flere ting som forårsaker dette.

Hull i dekket
Rust på felgen så skjøyten mellom dekk og felg ikke holder tett
Ventilen lekker

Siden dekket slipper luften så sporadisk, er det ikke sikkert at det slipper nok luft til at det lager bobler i vannet.

Alle disse tingene bør kunne fikses uten nevneverdige problemer, men du må vel uansett til et dekkverksted. De burde kunne hjelpe deg temmelig greit. Må du bytte dekk, må du bytte to pr bil, hvis det ikke kan oppdrives like som du alleede har, da det er ulovlig å kjøre med forskjellige dekk på samme aksel. Tvilsomt at det blir oppdaget før eu-kontroll, men likevel..
   #3
 1 060     Jevnaker     1
Er det alufelger? Hvis ja, er det "billige" alufelger? Er en kjent sak at billige kinafelger har dårlig aluminium og lite klarlakk som blir spist opp av salt på vinteren.
Signatur
   #4
 1 060     Jevnaker     1
AMå du bytte dekk, må du bytte to pr bil, hvis det ikke kan oppdrives like som du alleede har, da det er ulovlig å kjøre med forskjellige dekk på samme aksel. Tvilsomt at det blir oppdaget før eu-kontroll, men likevel...


Var sånn før, men det har dem gått bort fra. Nå må kun samme typa være likt.

§ 13-3.Hjul, dekk på bil:
2. På bil med tillatt totalvekt ikke over 3 500 kg skal alle dekk være av samme type (diagonaldekk, radialdekk, sommerdekk eller vinterdekk). Det kan likevel benyttes dekk av forskjellig fabrikant og mønsterutforming.
Signatur
   #5
 10 486     Akershus     3
Jeg holder en knapp på lekkasje mellom dekk og felg, alternativt ventilen.

På noe 35" til en offroadbil jeg har sleit jeg med lekkasje mellom dekk og felg. En grei løsning der var å legge på tykk vulkaniseringstape på felgen, før dekket ble presset på plass. Dette var pga. rust på stålfelg. Hvis det er alufelg, bør dårlig klarlakk fjernes, så må det pusses og lakkeres.
Signatur
HSt
   #6
 35 475     Lillestrøm kommune     1
Ventil som lekker kan være ventilinnmaten som ikke er skrudd godt nok inn. Når jeg byttet til nye vinterhjul/felger hadde jeg lekkasje som kom og gikk. Med dekktrykkvarsel fikk jeg stadig feil. Det var merkeforhandler som hadde levert dekkene. Når jeg svingte innom Vianor for å spørre om hjelp gikk de rett på denne feilen. (Ventil inn/utskruingsverktøy ligger nå i bilen).
   #7
 1 060     Jevnaker     1
Jeg holder en knapp på lekkasje mellom dekk og felg, alternativt ventilen.

På noe 35" til en offroadbil jeg har sleit jeg med lekkasje mellom dekk og felg. En grei løsning der var å legge på tykk vulkaniseringstape på felgen, før dekket ble presset på plass. Dette var pga. rust på stålfelg. Hvis det er alufelg, bør dårlig klarlakk fjernes, så må det pusses og lakkeres.

Sliter også med lekkasje på offroadbilen. Men der er det som regel kvister mellom dekk og felg Tongue


Ventil som lekker kan være ventilinnmaten som ikke er skrudd godt nok inn. Når jeg byttet til nye vinterhjul/felger hadde jeg lekkasje som kom og gikk.  Med dekktrykkvarsel fikk jeg stadig feil. Det var merkeforhandler som hadde levert dekkene. Når jeg svingte innom Vianor for å spørre om hjelp gikk de rett på denne feilen. (Ventil inn/utskruingsverktøy ligger nå i bilen).Ventil hender at ikke er skrudd helt inn ja. Ventil inn/utskruingsverktøy har de på biltema.
Signatur

   #8
 10 486     Akershus     1
Sand og gjørme kan også være en utfordring.

Her riktignok med litt pysete 31" dekk. Blir fort litt sølete når man blir dratt sidelengs med 8 psi i dekkene Smile
Bildekk lekker - kan det fikses? - 2015-10-25 14.53.44.jpg - frodes
Signatur
   #9
 1 060     Jevnaker     0
Har litt mindre redskap enn deg jeg da Tongue
SJ413 med 30x9,5-15, bur og kjempesvart rullgardin på sjåfør Tongue Ikke no anna. Ikke sperrer, heving eller noe annet tull Tongue Satser heller på riktig fart og sporvalg Wink

Her fra bilen var "nybygd". Har vel brukt mindre enn 25000 på bilen totalt inkludert 6 år med drivstoff(nå kjører jeg ikke så mye da).
Bildekk lekker - kan det fikses? - 4858_110064697664_589740_n.jpg - petterg
Signatur
  (trådstarter)
   #10
 5 111     Sørnorge     0
Det er bilenes originale alufelger. De har fått noen riper opp igjennom årene, så kanskje det som gjør at de lekker?
Jeg har prøvd såpevann på ventilene, uten å se noe som lekker. Men hvis de lekker periodisk skal det godt gjøres å se akkurat når det skjer. Litt påfallende at begge er venstrehjul på begge. Det burde jo indikere at jeg har kjørt på noe på venstre side på en eller annen liten vei. Gir det noen god indikasjon sprute såpevann over hele hjulet, eller må hele hjulet senkes i vann for å finne noe? Kanskje pumpe det litt ekstra først i håp om å presse ut noe?

Jeg visste ikke at regelen med like dekk på samme aksel ikke lenger gjaldt. Men å kjøre med dekkmønster som ikke blir symmetrisk om bilens senter gir så elendige kjøreegenskaper at det ikke er aktuelt å prøve, selv om det ene hjulet ikke engang er synlig slitt. Det er ille nok å kjøre med nye dekk som har spesifisert "outside" og ikke spesifisert rotasjonsretning, eller om ett dekk er skjevslitt og motsatt dekk ikke er skjevt.