8,702    73    5  

DSG-kassene til VAG

 8,022     Bærum     0
For moro skyld kan jeg jo sjekke "tempen" på dette forumet også - svarene ellers er ganske så tvetydige.

Noen som har noen mening om kvaliteten på DSG-kassene til VAG?  Har lest så mangt - men som vanlig så er det jo stort sett problemene som blir belyst på nettet - og ikke det som bare fungerer..


   #1
 22,342     Akershus     0
Det var noen barnesykdommer med disse. En jeg kjenner måtte bytte, og så har det funket.
  (trådstarter)
   #2
 8,022     Bærum     0
Mhm. I USA har VAG utvidet garantien til 10 år på DSG-kassene pga trøbbel, og i Kina har nesten 400.000 solgte biler blitt tilbakekallt pga problemer.

I Europa har man valgt å ikke tilbakekalle noen eksemplarer, ei heller utvide garantien.

Så vidt jeg skjønner er det primært 7trinns kassen med tørrlamellclutch som har skapt problemer pga varmgang.

Spørsmålet er om det er høyrisikosport å kjøpe en VAG m/DSG og drøye 100k km tilbakelagt...
   #3
 394     Strömstad     0
Faren min har värt med å utvikle styringssystemet til disse kassene, og har dermed hatt slik kasse på en del prototypebiler for en del år siden.
Jeg kjörer Passat som firmabil og er stort sett fornöyd med kassen. Når du setter den i revers tar det et örlite irriterende sekund för du kan gasse. Har ikke opplevd problemer med den
Signatur
   #5
 22,342     Akershus     1

Spørsmålet er om det er høyrisikosport å kjøpe en VAG m/DSG og drøye 100k km tilbakelagt...

Jeg har valgt å holde meg unna. Hvis jeg skal ha en slik bil vil jeg ikke betale mere enn at jeg kan bytte bilen uten å føle at jeg har lidd noe tap, Dvs jeg ville ikke gitt mye for en slik bil. En del av grunnen til det er at jeg ikke føler at Møllerfolka ivaretar mine interesser.
   #6
 352     Hordaland     0
Det er et problem med 7 trinns kassene med tørrplate clutcher brukt i varme land med mye køkjøring.  De små tørre clutchene og elektronikken blir overopphetet. Kassen henger for mye på girene med for mye sluring på lav fart. Dette gir ekstra varmeutvikling.  Jeg ville ha kjøpt en bil med de andre kassene med bedre kjøling selv her i Norge. Må ha olje kjøling i kassene for lang levetid.
   #7
 270     Eidsvoll     0
Jeg hadde en Superb 1,8TSI med 7-trinns DSG. Den var litt rykkete i starten, men etter litt misbruk gikk den seg til. Etter 170.000km med bykjøring og tilhenger på 1,5 tonn på vestlandsturer var den som ny!  :)

Men det er jo ingen tvil om at det har vært endel rart for andre med DSG.
Signatur

   #8
 340     1
var vell litt forskjeligt på den gamle 6trinn også..? men har ikke intrykk av at de var et stort problem på de jevne..?
mye ble bedre med bare opdateringer og oljeskift osv, og en del skifte av mechatronikken, men tror ikke så enormt mye totalhavari på de gamle hvertfall

Å kjøpe en bil som er gått over garanti og reklamasjonstiden og mer enn 100000km er risikosport uansett merke egentlig.. men en liten yaris er nok gjerne litt biligere å drifte;) men er ikke særlig gøy da..

KIA har så vidt jeg vet ikke DSG..?
   #9
 22,342     Akershus     0

Å kjøpe en bil som er gått over garanti og reklamasjonstiden og mer enn 100000km er risikosport uansett merke egentlig.. men en liten yaris er nok gjerne litt biligere å drifte;) men er ikke særlig gøy da..
Vel, det er stor forskjell på biler, hva med Freelander, eller hva den nå het. Den er det ingen som vil ha. Rav4 er omtrent feilfri i forhold.
   #10
 878     Sokna, Ringerike     0
Tja, Rav4 er vel ikke helt feilfri. Har vel litt problemer med clutch/turbo og svinghjul i utgavene med d4-d motoren ved rundt 100 000km.

Toyota hadde vel og en del motorhavari på 1,8 bensinmotoren til Avensis.

Toyota er ikke det det en gang var ;D. Tror ikke det er så stor forskjell på merkene i dag. De bruker mye av de samme delene, og låner motorer av hverandre
Signatur
   #13
 340     0
vag tilbyr vell et ganske så stort utvalg av serier, og er stort sett hele tiden i tet når de gjelder utvikling og teknologi.. så at de også kommer på noen lister er vell ganske så naturlig i så tilfelle..?:)

Mercedes står på mange lister de også.. vito var vell kåret til verdens dårligste bil en gang..

stort sett er alt som er simpelt å enkelt bygd, mer holdbart ofte.. som toyota var tidligere hvertfall..?

Sierra var vell bestselger flere år på rad på 80 tallet, men å si at de var en bra bil..? de blir nok å overdrive. 
   #14
 340     0
Er skeptisk selv til nyere biler med avanserte gearkasser å motorer faktisk, og er man det, og ikke føler man har råd til en større reparasjon, er de kanskje greit å velge noe litt mer enkelt å sikkert.

Men min erfaring er at dsg kassene ikke er så dårlige som sitt rykte, selv om de er langt fra feilfrie..
   #15
 3,234     Vestfold     1
Jeg kjøpte ny bil med bensin og DSG i fjor våres. Forleøpig veldig fornløyd med hvordan den fungerer. Den skal ha en varsling om den blir for varm etter instruksjonsboka. Foreløpig har ikke det skjedd for min del. Har da kjørt med både henger og mye lass.

Det som kan slites, og som nevnes er køkjøring i høyvarme, da vil jeg tro at det er lettere for varmgang. I køkjøring pleier jeg å heller styre den manuelt for å slippe for mye opp og nedgiring. Kjøkjøring er i det store hele ikke bra for hverken DSG eller annet girkasse med lamellclutch.

Satser på kassa holder. Med ny bil har jeg iallefall reklamasjonsmuligheter. Kjøpte ene og alene DSG fordi jeg synes den er svært behagelig og kjapp. Bilen går meget pent når man har 7gir å veksle mellom.
   #16
 336     Northwest     0

I forhold til ein Freelander er den feilfri ja.... ;)  Ref "Nesten feilfri"
Freelander (eldre modeller) får ikkje bruktkjøpforsiking på pga. myyyyykje feil på den.
Her er jo ei grei oppsummering
Alle andre Range/Landrovere er også bannlyst.
Audi var visst på lista også. Overraskande. ;)

Angående SAAB:
Oppgraderingen av veivhusventilasjonen var sterkt subsidiert av SAAB og kostet 300 kroner i deler. Det var veivhusventilasjon kombinert med for lang intervall på oljeskift som var problemet så det som står i artikkelen er det at hvis man ikke har kostet på bilen 300 kroner i deler så vil den ikke bli forsikret.

Motorgarantien ble også utvidet til 8 år for "problemmodellene".






   #17
 967     Stavangerområdet     0
Jeg har en 2007 2.0L (170Hk) Toruan med 6-trinns DSG kasse, kjørt 116k. Jeg er veldig fornøyd. Den skifter presis og jevnt og har veldig jevnt drag. Når det er sagt, så har jeg fått byttet alle dieseldysene (på garanti) og etter det syns jeg den er litt mer "nøkkete" når man slipper gassen. Om det er fordi kassa girer (for) sent ned, eller om det motoren som "limer" farten er jeg usikker på.

Forrige eier snakket han hadde problemer med at den ikke var presis; at den var hard. En programvareoppdatering av firmwaren i kassa og han fikk en ny bil sa han.

Nå vet jeg at det florerer rykter om at svinghjulet ryker etter en tid på disse. Et uavhengig verksted strekker seg så langt som "Det er ikke om den ryker, men når" og at de jevnlig bytter svinghjul. Møller avkrefter dette og sier at dette kun gjelder på 1.6l utgaven. Så får man tro dem man vil. NAF skriver at DSG kassene til VW kan ha problemer med sluring.
   #18
 2,297     Ski     0
Svinghjulene ryker på moderne oljebrennere fordi de er doble med noen fjærer i mellom for å ta bort viberasjoner fra oljebrenneren.
   #19
 5,741     0
Største problemet med VAG er vel forhandler/merkeverksted mange steder i Norge.
Møller var jo ute og sa at VAG var så pålitelig at det ikkje var behov for lengre garanti enn 1 år, snakk om sjølvmål!
Grunn nok i seg sjølv til aldri å handle bli der iallefall, i tillegg til at dei førsøkte å svindle meg med den einaste VAG bilen eg har hatt, så er Møller på svartelista for godt tenkjer eg.
Ikkje uten grunn dei ligg langt under midten på Autoindexen for verksted.
   #20
 5,741     0

Svinghjulene ryker på moderne oljebrennere fordi de er doble med noen fjærer i mellom for å ta bort viberasjoner fra oljebrenneren.

Dei ryker ofte på lågt turtall og høg belasting (dvs. oppoverbakker), det er vel akkurat slik kjøreskuleelever lærer å kjøre i dag?
   #21
 22,342     Akershus     0

Grunn nok i seg sjølv til aldri å handle bli der iallefall, i tillegg til at dei førsøkte å svindle meg med den einaste VAG bilen eg har hatt, så er Møller på svartelista for godt tenkjer eg.
Ikkje uten grunn dei ligg langt under midten på Autoindexen for verksted.
De burde ligge mye lavere, eller er verkstedene etter dem helt mafia? Jeg fikk store skader, faktisk så store at bilen ikke kommer til å blir reparert ordentlig, da forstillingen kollapset pga av en del som var tilbakekalt og skulle skiftes ASAP da den var feilprodusert. Helt utrolig hadde denne delen holdt i ti år på min bil før hele greia kollapset og bilen "buklandet". Møller tar intet ansvar, selv om bilen har vært på service der.
   #22
 10,486     Akershus     0

Spørsmålet er om det er høyrisikosport å kjøpe en VAG


Sikkert ikke, men er det nødvendig, da? Det fins jo så mye fint...


Jeg rygget litt henger med naboens touran med DSG. Det var den åpenbart ikke laget for. Jeg satt den i R, og så skjedde ingen ting før den fant ut at NÅ skal vi bakover. Da ble det litt drøyt, så jeg måtte bremse litt, og da mente kassa at det var på tide å slippe opp clutchen og stoppe helt. Da måtte jeg jo slippe bremsen igjen, hvorpå kassa etter en stund fikk det bråtravelt med å komme seg bakover igjen.

........

Jeg TROR i hvert fall det er DSG. Relativt ny touran.
Signatur
   #24
 2,297     Ski     0


Spørsmålet er om det er høyrisikosport å kjøpe en VAG


Sikkert ikke, men er det nødvendig, da? Det fins jo så mye fint...


Jeg rygget litt henger med naboens touran med DSG. Det var den åpenbart ikke laget for. Jeg satt den i R, og så skjedde ingen ting før den fant ut at NÅ skal vi bakover. Da ble det litt drøyt, så jeg måtte bremse litt, og da mente kassa at det var på tide å slippe opp clutchen og stoppe helt. Da måtte jeg jo slippe bremsen igjen, hvorpå kassa etter en stund fikk det bråtravelt med å komme seg bakover igjen.

........

Jeg TROR i hvert fall det er DSG. Relativt ny touran.


Vel, er ikke kun DSG man ikke kan rygge med ;-)
https://www.youtube.com/watch?v=epB9BiOX5hs

   #25
 10,486     Akershus     0
Den der kunne det blitt vanskelig å rygge på plass et par tonn henger når bremsen går på med.
Signatur
   #26
 967     Stavangerområdet     0

Vel, er ikke kun DSG man ikke kan rygge med ;-)
https://www.youtube.com/watch?v=epB9BiOX5hs


Artig video.

Jeg hadde Touranen (m/DSG) når det store snøfallet kom i Rogaland i vinter. 55 cm snø på 12 timer. Jeg skulle ut fra gårdsrommet og fant fort ut at hjulene hadde liten nytte når hele undersiden av bilen er et stort akebrett. Der stod jeg altså fast på flat mark. Problemet var at det var is mot bakken og at hjulene spant mot dette. Så da var det å få hjelp av noen snille naboer og prøve å få fart på bilen med ruggemetoden. Det var da jeg fant ut at rugging med DSG kasse er enten umulig eller en kreativ affære med girspaken.

Når bilen er i D, så må den litt opp i turtall før clutchen kobler inn hjulene. Men da går det så alt for fort og man spinner på isen. Javel. Trykk inn klutchen. Ånei, trykk på bremsa og vips er alt ruggemoment fra naboene effektivt tatt opp i bremsene. Jeg prøvde å veksle mellom D og N i ruggebølgene, men det ble like mye tull.

Konklusjon: Hjemmekontor til kommunen har fått brøytet. Hjalp ikke så mye, for tre andre naboer hadde klasket i hop og sperret gata uansett.
DSG-kassene til VAG - 2012-IMG-7976-1.jpg - Midas
   #29
 3,042     Akershus     0
DSG er et steg i riktig retning for autolatkasser, men jeg holder meg til manuell enn så lenge.
   #30
 336     Northwest     0

DSG er et steg i riktig retning for autolatkasser, men jeg holder meg til manuell enn så lenge.

Jeg synes det er veldig behagelig med automat. Til kjøring til og fra jobb med litt kø så gir automaten en betydelig økt komfort som mer enn oppveier for ulemper som marginalt høyere drivstofforbruk eller sportslighet.

Kombinasjonen automat og cruisecontrol er også en sikker vinner når man skal på langtur.
Siste redigering: Friday, July 19, 2013 8:45:38 AM av Vidar1979
   #31
 3,042     Akershus     0
Motoreffekt og bunndrag kombinert med CC fungerer helt fint på manuelt også. Har ingen problemer med det på min bil (SAAB 9-5). Dog liker jeg ikke CC til annet enn motorvei og gjennomsnittsfartsmåling.
   #32
 22,342     Akershus     0

Kombinasjonen automat og cruisecontrol er også en sikker vinner når man skal på langtur.
På mye av veiene i vårt land funker det dessverre dårlig, på frifarts motorveier er det også tull, men det er av en annen grunn.
   #33
 340     0
Nye Mercedes Actros lastebil bruker gps for å bla lese terenget, foreksemplel til å velge rett gear før bakker osv.. 

Så tror nok at de vil komme mye mer avanserte gearkasser i tiden frammover..
Og ser ut til at flere å flere tar i bruk DSG systemet i dag.

Står vell DSG i Bugatti veyron..? ikke så mange av de på veien, men ser da ut som de klarer seg greit nok..?

mener å huske de var snakk om nye kasser skulle komme med 10 gear?

Standard automatkasser fra et hvilket som helst merke kan virke som uansett oftest er noe svakere en manuele kasser .
   #34
 10,486     Akershus     0

Standard automatkasser fra et hvilket som helst merke kan virke som uansett oftest er noe svakere en manuele kasser .


Varierer med merket, det.
Signatur
   #35
 340     0
ja de varierer selvsagt, men gjerne generelt.

noen merker kan ikke tilby moderne gearkasser, og tilbyr gammle trege sluromatic kasser med 3 eller 4 gear.. kanskje 5 i nøden..
disse er sikkert holdbare å fine vist man ikke bryr seg så mye om forbruk eller komfort.. skal man forbi en bil å to så er de kickdown å holde den til rødmerkinga, før den girer opp igjen til et alt for høyt gear.. ofte ikke veldig gunstige å dra tunge lass med disse heller, vist man har en normal motor.. tåler gjerne ikke alt for mye varme uansett..
   #36
 336     Northwest     0
Problemet med automat og tung last er det at temperaturen kan bli for høy, de som vet de ofte skal dra tungt med automat har jo muligheten til å betale et par tusen for å få montert en ekstra oljekjøler.

Ellers så er det nok av tilfeller av de som har kjørt istykker både svinghjul og clutch med manuelt gir og tung last. Eller at både svinghjul og clutch går pga slitasje. En bekjent betalte nylig 28k for clutch og svinghjul til S-max.

Det meste handler om preferanser og jeg må så at jeg foretrekker til og med "sluromat" fremfor manuell på biler i kategorien stor familiebil.
   #37
 10,486     Akershus     0
Pleier ikke produsentene lage bilene slik at de tåler lasten de er godkjent for?

Min bil ble uansett levert med automatoljekjøler i radiatoren, men i de tilfellene kunden bestilte bilen med hengerfeste og AC, ble de også utstyrt med egen radiator og tilhørende vifte til automatolja. Kanskje en grunn til at kassa mi fortsatt lever etter 562.000 km
Signatur
   #38
 967     Stavangerområdet     1

Det meste handler om preferanser og jeg må så at jeg foretrekker til og med "sluromat" fremfor manuell på biler i kategorien stor familiebil.


Men DSG er ikke sluromat, er det? Jeg trodde forskjellen mellom DSG og tradisjonell automat (sånn bortsett fra at den har to løp/clutch) var at tradisjonell automat er styrt og regulert av oljetrykk, mens nyere automatkasser er som manuelle kasser, men med elektronisk sjalting av girene.
   #40
 3,234     Vestfold     0
DSG er kanskje ikke like smooth på krypkjøring som tradisjonell automat, da den ikke har den samme "tregheten" på å komme i gang. Her blir det automatikk som selv må avgjøre hva brukern vil. Så da blir det fort litt enten drar vi, eller så drar vi ikke. Man har ikke noen clutch som kan finjustere like fint som på en manuell.

Uansett, så har jeg kjørt DSG i over et år, og jeg kan ikke si det er noe som helst problem for meg nå. Det blir som med alt, en vane, og øvelse gjør mester. Har lukeparkert med henger og jeg, og det gikk helt fint med DSG! Det blir riktig nok aldri så fint følende som en kan gjøre det manuelt, men hvor ofte trenger man dette i det store hele? Kassa girer langt raskere og kjappere enn jeg noen gang vil, så den gjør jo da bedre jobb i 99% av tilfellene for min del.
   #41
 2,265     0
Har biler med dobbeltclutch-system en justering av hvor raskt den sjalter clutch ut/inn?
Min erfaring fra traktor med elektronisk gir, er at det sitter en justeringsknott lett tilgjengelig som justerer hvor raskt clutchplatene slår inn (automatisk tilpasset belastning). Man kan da justere fra "sluromat" til "slå hue i bakruta".
   #42
 967     Stavangerområdet     0
Aha. Jeg har hørt flere som klager på DSG og småkjøring, uten at jeg helt har fått med meg hva de klager på.

Jeg driver med daglig køkjøring med min Touran (*sukk*), uten at jeg syns den er hakkete. Men jeg merker det når jeg skal rygge. Da kan den ta godt med tid og turtall før den bestemmer seg å sjalte inn clutchen og da gjerne raskt med påfølgende hopp av bilen.

Jeg har ingen justeringsmulighet på innkobingstiden. Men som tidligere sagt, forrige eier hadde problemer med at den "hoppet i gir" og fikk ny programvare. Etter det var den silkemyk i forhold.
   #43
 1,429     Enebolig     0

Nå vet jeg at det florerer rykter om at svinghjulet ryker etter en tid på disse. Et uavhengig verksted strekker seg så langt som "Det er ikke om den ryker, men når" og at de jevnlig bytter svinghjul. Møller avkrefter dette og sier at dette kun gjelder på 1.6l utgaven. Så får man tro dem man vil. NAF skriver at DSG kassene til VW kan ha problemer med sluring.


Vrøvl! Min 2005 Touran med 1.9TDI fikk byttet svinghjul av forrige eier på rundt 100 000. Fordelen er selvsagt at jeg ennå ikke har hørt om noen som må bytte det to ganger. Men det har en svakhet på flere modeller. Fikk en gang forklart at det er et dobbelt svinghjul som er montert sammen med gummi, og at det er gummien (noe med vulkaniseringen, tror jeg) som svikter på første generasjon av disse. Men generelt måtte dere brukt hagle for å true meg til å kjøpe er bil som ikke har DSG-kasse eller tilsvarende nå som jeg ha kjørt den Touranen et års tid! Det burde være obligatorisk på alle biler.

Edit: Når det gjelder fartsholder (eller cruise control for dere som ikke kan norsk Wink ) så er den også uvurderlig med en DSG-kasse, men ikke så god med manuell kasse. Særlig fordi DSG-en bremser mye bedre på girene enn den manuelle når gassen slippes. Jeg har ca. to timers kjøring hjemmefra og til hytta, og så lenge det ikke er veldig mye trafikk, pleier jeg å være borti gass og bremse én eller to ganger på hele den veien. Mye av veien er motorvei, og da setter jeg den på 125 på speedometeret, som er 115 i virkelig fart (politiet pleier som regel å begynne å bry seg fra 116 og oppover på 100-veier ifølge en kjenning som kjører UP).  Veldig mye bedre enn å trampe takten til veien med beina og røre i dieselen med den dumme pinnen biler uten automatgir har der automatgirvelgeren skulle vært...
   #44
 336     Northwest     0
@Pallantir: Det er vrøvl at svinghjulet ryker på VAG biler med DSG men på din VAG med DSG så røk svinghjulet på 100 000 km.
   #45
 1,429     Enebolig     0
Kanskje en liten misforståelse der: Det jeg kalte vrøvl, var Møllers uttalelse om at det kun gjelder 1.6-versjonen. For det gjør det ikke. Den ryker absolutt ikke på alle, men det er en standardfeil, på samme måte som det var en ren risikosport å kjøpe Tiptronic-girkassene på 2.5 TDI Passat og A6 (eller var det 2.8? Husker ikke helt modellen). Motorens dreiemoment var kraftigere enn det kassa tålte. En nabo har hatt VAG-biler i 30 år, og han kjører nå en A6 med den kassa. Han sa at han kjøpte den fordi han fikk den billig pga. standardfeilen, for ingen vil kjøpe dem. Og at han selv aldri ville kjøpt den hvis han ikke kunne fikse girkassa selv den dagen den ryker (han sa ikke "hvis den ryker"). IF har den på unntakslistene sine for bruktforsikring.

Og når det gjelder Touran, sitat VG: http://www.vg.no/bil-og-motor/artikkel.php?artid=10041814:


Volkswagen byttet alle

Volkswagen har allerede byttet svinghjul på nesten alle solgte Touran-modeller fra 2004 og 2005, til sammen rundt 1.200 biler. Nå gjenstår bare et tjuetalls biler. Også noen få Passat- og Sharan-modeller fra samme årgang er rammet av feilen, forteller informasjonsansvarlig for Volkswagen, Jan Erik Haugen.

- Vi har hatt det vi kaller en aksjon, igangsatt av fabrikken. Det innebærer at eierne er tilskrevet og reparasjonen har vært gratis, sier Jan Erik Haugen.

- Dette innebærer at Volkswagen har endret konstruksjonen av svinghjulet til det bedre?

- Så vidt jeg kan skjønne er dette nå et overvunnet problem. Slike ting skjer fra tid til annen, og her har alle fått byttet delen kostnadsfritt, sier Haugen.
   #46
 1,012     0
kammerat av meg kjøpte en brukt 2006 passat av møller,med ca 160k på telleren,dette var en 130hk tdi,han hadde vel ikke bilen en måned,før den måtte inn og skifte svinghjul,han fikk det på garantien,mener det kostet rundt 25k og skifte delene.

ang det med svinghjul,gjelder ikke dette alle diesel og bensinturbo bilene da?
   #47
 3,042     Akershus     0
Det jeg har hørt så gjelder det diesel da svinghjulet er konstruert for å absorbere en del vibrasjoner fra motoren. Samme konstruksjon finnes ikke på bensin. Dog så er jeg ingen VAG-ekspert og kjenner kun til problemet gjennom en kompis som har fått regningen på denne jobben.
   #48
 2,265     0
Et uoffisielt gjett kan tilsi at 3-sylindra (Ford 1-liter?) kan ha dobbeltmassesvinghjul for å kompensere for usymmetrien i motoren?

Noen dobbeltmassesvinghjul har fjærer og andre gummideler. Felles er at begge kan ryke.
   #49
 967     Stavangerområdet     0

Et uoffisielt gjett kan tilsi at 3-sylindra (Ford 1-liter?) kan ha dobbeltmassesvinghjul for å kompensere for usymmetrien i motoren?

Noen dobbeltmassesvinghjul har fjærer og andre gummideler. Felles er at begge kan ryke.


Hvorfor er det mer usymmetri i en 3-sylinders motor enn 4? Dersom vinkelen mellom sylindrene er 240 grader, burde det vel ikke være så langt unna en rekke-4-er, vel? Vet ikke hvordan det er i dag, men på enkelte modeller (før generelt?) så ble jo to og to synlindre tent samtidig, altså med 360 grader mellom tenninger.
   #50
 10,486     Akershus     0
i en 3-syl vil ikke stemplenes bevegelser motvirke hverandre. R4 er i grunn ikke ypperlig det heller. Boxer 4 eller R6 er ...
Signatur
   #51
 967     Stavangerområdet     0
Dette er ikke DSG, men VAG relatert. Min erfaring med Møller er at de ikke nødvendigvis er de flinkeste til å oppsøke kunder dersom noe må byttes:

En av dieseldysene på Touranen røyk midt på motorveien med påfølgende (ufrivillig) tauing til Møller. Først skulle de ha 10k for jobben. Så fant de ut at det var en garantijobb (bilen var da 5,5 år gammel). En måned senere fant de så ut at de skulle bytte resten av dysene også. Det var visst en produksjonsfeil i dysene fra Bosch.

Så: Dersom du har Touran Diesel 2.0L 1997-ish, så kan det være en ide å sjekke opp om denne har feil i dysene og skal byttes. Jeg tror de snakket om at fabrikkgarantien var utvidet til 7 år på denne type feil.
   #55
 340     0
dobbeltmasse svinghjul er ikke noe nytt og heller ikke bare for diesel.. men gjerne lettere de tar kveld raskere på en diesel pga generelt høyere dreiemoment.
Tror vag begynte med dette på utvalgte modeler på tidlig 90 talllet? da både bensin og diesel.

kommer litt an på hvordan bilen kjøres også.
chipping drar også ned holdbarheten kraftig..

Tror problemet med svinghjul er noe som går igjen på de fleste merker..?
Mitt inntrykk er at vag er gode på å lage effektive motorer som har max moment på veldig lavt turtall, så at noen andre merker med "gammeldagse" seige dieselmotorer, merker gjerne ikke så mye til problemet..?

Noen som vet om de lages ettermarkeds enkle svingjul for DSG?
   #56
 1,429     Enebolig     0
z3011, å chiptrimme en bil med DSG-kasse er ikke bare å be om trøbbel. Det er bokstavelig talt å bestille et girkassehavari innen 50 000 (mener jeg å huske, det kan ha vært 75 000). Jeg har fra en kjenning som importerer trimchip at nærmere 90 % av chiptrimmede biler med DSG-kasser raste kassa i løpet av den perioden, fram til folk forsto at det var noe man bare ikke måtte gjøre.
   #57
 340     0
Igjen kommer det mye an på bruken.. og selfølgelig velge en seriøs tuner som har program spesielt utviklet til disse.
Er ikke så inne på dette, men programmer som samarbeider med kassen og som ikke øker dreiemomentet på for lavt turtal foreksempel.
Bruker man fornuft så holder de ofte i de lengste:)
   #58
 1,429     Enebolig     0
Det må være første gang jeg ser ordet "fornuft" brukt i en diskusjon av chiptuning av en bil med DSG-kasse!  ;D Problemet er at man ikke kan overskride dreiemomentet i det hele tatt på grunn av virkemåten til en sånn kasse, og da er det ingen vits i å tune.
   #59
 1,495     Nordpolen     0

Det må være første gang jeg ser ordet "fornuft" brukt i en diskusjon av chiptuning av en bil med DSG-kasse!  ;D Problemet er at man ikke kan overskride dreiemomentet i det hele tatt på grunn av virkemåten til en sånn kasse, og da er det ingen vits i å tune.

Tipper at det er slik med DSG som med andre kasser, det brukes samme kasse på samme motorer men som det tas ut forskjellige effekter tilpasset marked/avgifter, trimmes det innenfor disse rammene så går det bra.
   #60
 967     Stavangerområdet     0
Er det noen som vet om sport modus i DSG kassene også endrer momentuttaket av motoren, eller om det kun er turtallsregulering? "Girer senere og tidligere på turtall"
   #61
 3,234     Vestfold     0
Dobbeltmasse svinghjul er nok langt fra kun et VAG problem. På Peugeot Diesel (som sitter i en haug merker) sliter med det samme. Jeg synes det er helt utrolig at man skal gjøre om en av de meste solide delene i en motor til noe herk som kan ryke når som helst. Jeg vil heller ha en motor som vibrerer litt mer, enn noe som skal koste 30K i ny og ne.
   #62
 1,429     Enebolig     0
Julenissen, ifølge min ekspert er det ikke så enkelt. Det er faktisk stor forskjell på hva DSG-kassene tåler, det er bare tatt høyde for de originale kreftene i motoren.

Midas, det går kun på girkassa, hvis man skal tro på en ganske pålitelig kilde: www.cars.about.com/od/thingsyouneedtoknow/a/ag_howDSGworks.htm

In Drive, the transmission shifts to higher gears early in order to minimize engine noise and maximize fuel economy, while Sport mode holds the lower gears longer in order to keep the engine in its powerband. Sport mode also provides more aggressive downshifts with less accelerator pedal pressure, and in some cars, including most DSG-equipped VWs and Audis, engaging Sport mode also causes the car to react more aggressively to the accelerator pedal.
   #63
 340     0
Leste litt om det tidligere, og noen av tingene som å forandre på parameter ved inn og utkobling, kombinert med høyere trykk på hver clutch.. annen å bedre olje..  finnes mange ting som hjelper til at kassen holder lengre å tåler efektøkningen mye bedre en hva de gjør med "billig" chipper som selges overalt og monteres av ca hvemsomhelst i disse dager..

Også å holde momentet over et lengre register, samtidig at man kan ved ofte gå ned noe i drivstofforbruk, er også noe som bør være et pluss. men alt som går rundt, går sundt eller noe..

DSG systemet er på ingen måte et dårligt system, å er nok noe av de "beste" man kan få i dag sånn sett.. men at de kunne hatt større marginer på hva de tåler av maksimal motorefekt, hadde nok gjort ting litt anerledes.. men vekt å miljø å div spiller nok inn, og selvsagt økonomi;)

Svinghjulsproblemet er ikke så veldig relatert til kun DSG, desuten kommer de nok noe nytt på den kanten snart også sansynligvis

Tror Mitsubishi/Fuso faktisk bruker dette i lette lastebiler nå om dagen?
   #64
 1,429     Enebolig     0
Enig i at systemet er suverent, men det er helt klart lite margin på dem. Men så lenge min funker som normalt på min 1.9TDI, er jeg fornøyd med det. Har jeg behov for å kjøre fort, tar jeg motorsykkelen...  Cool
   #65
 967     Stavangerområdet     0
Er det noen her som har erfart at svinghjulet ryker på DSG-kassene? Er det noen forvarsler man kan merke før det skjer?

Jeg har 2007 2.0L touran med DSG. Bilen har fått nylig byttet samtlige dyser. Nå etter det opplever jeg at bilen til tider oppfører seg litt underlig. På enkelte turtall (2000-ish) og med svakt pådrag, virker det som den "vingler" og hopper opp og ned et par hundre omdreininger i et lite nøkk, men uten at den sier at den skifter gir. Bilen nøkker en del når dette skjer og med riktig turtall og pådrag, kan den bli ganske så ujevn.

Siden turtallet hopper litt opp og ned, så antar jeg dette er klutching fra DSG kassa. Men jeg har ikke opplevd slik vingling før. Før dysebyttet var DSG-kassen silkemyk uten slike hopp.
   #66
 1,429     Enebolig     0

Er det noen her som har erfart at svinghjulet ryker på DSG-kassene?


De aller fleste som har kjørt dem over 100 000, ja. Jeg trodde det i hovedsak var 1.9-modellen, men det er godt mulig at toliteren også er utsatt. Men det du nevner der, høres mer ut som en av dysene som ikke opererer optimalt.
   #67
 383     Østlandet     0
Midas, jeg også synes min er litt anderledes etter dyseoppgradering (07 2 liter 170hk touran) :\
fått noe anelse hva det kan være?
   #68
 967     Stavangerområdet     1

Midas, jeg også synes min er litt anderledes etter dyseoppgradering (07 2 liter 170hk touran) :\
fått noe anelse hva det kan være?


Samme motor som meg. Jeg holder på å sjekke det opp. Er det noe som har kommet med dyseskiftet, så mener jeg det er Møller som må fikse det. Problemet er at jeg har særdeles dårlig erfaring med å gå tilbake til Møller med en hunch og en følelse. Da finner de nada og fakturerer deg 750+mva.

Jeg har en USB til ODBII adapter for å koble seg på databussen i bilen (som jeg brukte flittig på min forrige Passat). Håpet å ta noen plott av turtall, gir, fart og modus mens jeg kjører for å se om jeg ser det på kurvene. Men den virker ikke lengre Sad Må se om jeg klarer å fikse den.

*edit* Og ja, bilen er gått 120 eller så
   #70
 3,234     Vestfold     0
Er bare snakk om penger detta. Hvorfor gjøre noe. Folk klager og irriterer seg over at ting ikke virker, men de tar ikke ansvar eller kunden serøst og kommer med svada istedenfor.

   #71
 1,429     Enebolig     0
Alle bilmerker har sine problemer. Men noen merker har færre enn andre, og noen blir mer populære på grunn av det. Honda har færrest feil, men er forblitt noe av et nisjemerke, aner ikke hvordan. VW er akkurat midt på treet, men lager tydeligvis flere biltyper som folk vi ha. De fleste sjekker ikke feilstatistikken før de handler, men ser på hva de liker. Min Touran kjøpte jeg blant annet fordi det allerede var byttet svinghjul på den, og det var ikke noen andre kjente standardfeil med den. Så langt har den vært svært billig i vedlikeholdet. Litt bremseklosser, et fjærbeinslager, et par fjærer og en demper er vel alt så langt på halvannet år. Med Renaulten jeg hadde for et par biler siden var det omtrent forbruket i måneden...  >:(

Et morsomt faktum er at Skoda har færre feil enn VW, og Audi har flere. Årsaken er ganske enkel: Først kommer en funksjon på Audi, og kjøperne får noe nytt og kult, men fungerer samtidig som alfatestere. Et år senrer kommer funksjonen til VW, og da er de verste feilene luket ut, så de er betatestere. To år senere kommer funksjonen endelig til Skoda. Kjøperne er de siste som får den, men da bare fungere den.  ;D Jeg holder meg i midten med VW, Audi hadde aldri vært aktuelt. Jeg opererer mer på statistikk enn typen "jeg har da aldri hatt noe galt med min bil". Eneste gang jeg ikke gjorde det, var med Renaulten. Det angret jeg på helt til jeg endelig fikk solgt svineriet... Fransk bil? Aldri mer.
   #72
 967     Stavangerområdet     0
Hvor får man tak i slik statistikk? Fruen har nettopp kjøpt seg ny bil (det ble en Toyota Yaris Hybrid), og jeg var på let etter statistikker om biltyper som en del av forarbeidet.

NAF hadde en gang i tiden en oversikt over merke og type med en omtale om hva som er typiske feil. Men den er ikke å oppdrive nå. Nå pusher de kun disse testene sine med selgersvada på hjemmesiden. Og autoindex er bare en kundetilfredshetsundersøkelse. Hva eier syns om bilholdet, ikke hva som faktisk er galt...