TSt
   #31
 7 543     0
Du må passe på at du bruker potensial frie releer / komponenter når du kobler noe sammen hvis ikke går det helt galt. I tilbehøret til Hörmann finner en "Innvendig bryter IT 1 med impulstast for åpning og lukking av porten" det er denne som Z-Wave enheten din må emulere. Husk at det må være koblet til fotoceller hvis dette ikke er standard på modellen din hvis en skal ha annen fjernbetjening.

   #32
 64     0
Kan lett bli mye styr, jeg har et enkelt opplegg som gir meg just presis det jeg trenger: i) av/på via mobilen (og evt. gammel fjernkontroll), ii) samt indikator for hvorvidt garasjedøren er åpen eller lukket. Jeg bruker en WeMo Maker ("discontinued", men finner her og der å få tak i, muligvis Elkjop.no), samt en enkel magnet-indikator fra Clas Olson. Fungerer som bare det, aldri noe feil eller rare målinger: "works always". Garasjen min er i nærheten av huset, og jeg har da helt ok wifi-kontakt (WeMo Maker er rett på nettet dvs. trenger ingen bridge eller noe sånt). Samt at garasjen ikke er av typen -20 grader på vinteren (er montert inntil huset). WeMo Maker'en står i garasjen (under tak altså).

WeMo Makere'en kan styres via WeMo-appen, eller rett fra iOs-åpningsskjermen via IFTTT-appen (widget) og dyp-klikk på appen. Dvs. trenger ikke å åpne Wemo og så velge WeMo Maker eller noe sånt - kun ett klikk. Åpnes eller lukkes garasjen, får jeg beskjed på telefonen her jeg sitter på jobben, f.eks. (mao. aktivt signal om status indukator lukket/åpnet endres)

Tidl. hadde jeg WeMo Makeren (WMM) innendørs (men da uten den magnet-indikatoren), jeg loddet WMM til den gamle garasjeport-bryteren, funket fint det også. Poenget med WMM er altså at den produserer et lite millisekund-5volt-signal som ut-signal når den aktiveres, altså det signalet som styrer stort sett alle garasjeportåpnere, bl.a.

WeMo Maker kostet ca. 500 kr., den magnet-indukatoren en femtilapp, og "dett var dett"
HSt
   #33
 26 320     Lillestrøm kommune     0
Bare husk at det er stor forskjell på fjernbetjening ned fjernkontroll (der en normalt ser porten) og å gjøre dette langt unna vis z-wave e.l så fotoceller må på plass. (Evt fjernbetjen åpne og la den du åpner for trykke på lukke fjær bryteren på innsiden av døren)