(trådstarter)
   #13
 81     0
Ja, virker som det skal! Bare å spørre om noe er uklart, men tegningen min tidligere i tråden er riktig.
   #14
 1 231     Bergen     0
Har du puttet releet inni en koblingsboks eller noe tilsvarende? Bilde?

Etter å ha lest denne tråden har jeg innsett at dette må jeg også bygge meg. Vurderer også å koble det med en Fibaro dørsensor som kan bekrefte at porten er åpen.
HSt
   #15
 27 578     Lillestrøm kommune     1
Nå tror jeg det er slik at leverandørene mener dere bør ha en fotocelle som ekstra sikkerhet hvis dere fjernbetjener porten uten å se den, dvs at fotocellen avbryter hvis den ser noe der. "Noe" kan være et lite barn eller et dyr.
   #16
 18     Hordaland     0
Uten at jeg har noen som helst formening om hvordan denne fungerer, så ser jeg at Kjell & Company har Aeon Labs Fjernstyring for garasjeport Z-wave i sitt sortiment. Den har alarm for å skremme vekk folk når porten går opp/ned. (eventuell fotocelle er vel normalt integrert med selve garasjeport motoren? I hvert fall er det slik på min.)
HSt
   #17
 27 578     Lillestrøm kommune     0
Ja, Chamberlain åpneren jeg har fått der fulgte fotocellene med fjernbetjeningsenheten. Som bryteren kobles fotocellen inn på riktige innganger på motoren (og igjen ikke 230V AC Wink)

   #18
 1 231     Bergen     0
Enig i at fotocelle er lurt. Jeg ble anbefalt (eller det var et krav) om å ha fotocelle siden jeg ville ha automatisk lukking (etter 3 min åpning). Porten er uansett flink til å kjenne om den møter motstand, og går da opp igjen.
   #19
 3     0
Har selv to aeon labs garage door opener nevnt over og kan anbefale de på det varmeste. Hovedenhet som man kobler til portmotoren og en tiltsensor som man setter på porten. Etter en kalibrering ved dermed enheten om porten er åpen eller lukket og kan vise det til z-wave sentralen.

   #20
 1 231     Bergen     0
Takk, den aeon tingen så veldig kjekk ut - essensielt samme dings som kombinasjonen av en fibaro relay switch og fibaro door sensor, og prisen er også tilsvarende. Da blir det nok heller til at jeg bestiller denne.

Er det nesten en standard på garasjeportåpnere at de har to tilkoblinger som man kan kortslutte og så tar garasjeportåpneren og tolker det som at man ønsker åpning/lukking?

Det slo meg ikke for noen dager siden at det kunne være så enkelt å fjernstyre garasjeporter fra datamaskin/mobil - jeg har sett for meg at man måtte få tak i noe sært og proprietært som kunne snakke trådløsprotokollen som Hõrmann bruker for å kunne styre porten min..