#21
 372     Hedmark      0
T-bone: Ganske likt som hos oss. Hvor mye strøm bruker du i året?
Vi kjører med 60 grader på vannet, det kombinert med nye termostater til samtlige radiatorer gjør at forbruket ikke er så ille. Vi har i tillegg varmepumpe som varmer opp hoveddelen i 1 et, men greide oss fint en vinter uten denne også

   #22
 24,656     Akershus     0
Enig i at vedhugging kan være like grei trim som SATS. Smile

Imidlertid bør en vurdere hvordan det er med håndtering, transport, lagring osv i sitt tilfelle. Å kjøpe ved kommer fort i klasse med å kjøpe kWh.
Signatur
   #23
 896     Østfold     0
Jeg tror vi har rundt 33'-34' kWh i året. Litt usikker.

De fleste radiatorene er gamle. Har tenkt på å skifte termostater, men det har blitt med tanken.
   #24
 2,018     Strømmen     0
Har du vurdert "noe helt annet" Barsk, siden du bor i nærheten, så kom gjerne
oppom, så skal jeg vise deg varmefolie... har man et radiatorsystem fra 1970
så vil det uansett komme påkostninger, og da kan folie faktisk være et alternativ,
selvfølgelig sammen med en luft/luft varmepumpe..
Signatur
   #25
 372     Hedmark      0
Billigvvs.no har termostater til under 250,- stk hvis du har danfoss radiatorer ihvertfall.
Tror vi sparte mellom 5-10k kWh i året bare på det...
I tillegg etterisolerte vi og byttet vinduer, det sparte vi nok ytterligere 5-10 kWh på, hehe Smile

Er det noen som har tall på hvor mye dårligere virkningsgrad man får med 60 grader på vannet vs 27 med luft/vann varmepumpe?
   #26
 919     Norge     0
Jeg syns 300 for bergvarme inkl vbv i gulv i 1 etg og alt sammenkoblet, inkl radiatorer oppe høres greit ut.
Jeg hadde ikke stusset med ditt forbruk.

Kjør på!
   #27
 15     0
Huset er på ca. 240 m2 fordelt over to etasjer og bygget i 1970 og ligger utenfor Lillestrøm. Det er for det meste vegger, vinduer og tak fra byggeåret.

Opplever du trekk fra vinduer/dører, vegger og kontakter?

Jeg har hatt noen prosjekter(eldre hus) hvor jeg har isolert ytterveggene på innsiden med nye 5cm Glava+vindsperre(Isola Soft) før panel/gips, samt lagt dyttestrimmel og skummet lett. Enkelte ganger isolert tak eller lektet ned tak, men det har variert litt med hva som var hensiktsmessig. Totaleffekten av dette har vært at rommene har vært komfortabelt varme om vinteren og det har holdt med 1-2 panelovner(Mill) med termostat per rom uten at de trengte stå på så mye. Alle prosjektene har fått ny moderne peisovn(Scan) i stue som avletter panelovnene hvis det er ekstra kaldt ute.

Det som ofte gjør eldre hus plagsomt kalde, er at varmen forsvinner ut i alle sprekker som kommer med tiden, eller forsvinner oppover gjennom etasjeskillene og til loft. Bare ved å eliminere dette så blir huset mye lettere å holde varmt. Og bør være første tanke for å løse varmeproblematikken. Hvis man ikke er fornøyd etter å ha løst det, så kan man jo investere i bedre oppvarmingsløsninger. Det å kun investere i ny oppvarmingsløsning er ikke spesielt økonomisk eller miljøvennlig.

   #28
 1,724     Trondheim     0
Å betale 100K mer for en inverterpumpe høres ut som fullstendig galskap. Gevinsten er veldig liten. legg til en acc.tank isteden.
Det er mange som snakker om at det lønner seg ikke da strømprisen er så lav nå....Men nettleie går jo bare opp hele tiden, og den følger jo også strømforbruk. Jeg mener at man ska gå for en rimelig V/V løsning, strømpris kommer at gå opp, iaf periodevis. lånekostnader for 200000 er vel 1000-1200kr/mån (boliglån) DVs 12-14000/år. Har du 35000kwh i forbruk og kan halvere den (sannsynligvis sparer man noe mer) så Dekker man ganske store deler av merkostnaden (og i alle fall rentene) i lån. Da menre jeg det kan forsvares økonomisk med tanke på at man på sikt vil nokk spare en god del på det.
MVH
Sakke
T1
   #29
 782     0
Vi venter vel egentlig på at Nibe 3-12 KW for 230 volt i tre fase skal komme i salg. Når jeg har fått sett over spesifikasjonene er vi nok klare til å bestille. Det som er sikkert er at pumpen har inverter og ettersom vi har 230 volt IT system i huset er utvalget av inverterstyrte pumper begrenset.

Vi har delvis beregnet størrelsen selv, men har også fått en beregning fra Nibe. Min tanke er at man med inverterstyrt pumpe ikke er like avhengig av å treffe eksakt. Pumpen vil jo bare levere det som trengs. Maksforbruket og gjennomsnittlig forbruk i huset har jeg brukbar kontroll på ved at jeg har notert strømforbruk og oljeforbruk hver uke gjennom de to siste vinterne.

Vet du prisen for den varmepumpen vil ligge på ca. (da tenker jeg kun varmepumpen)?

Har fått to priser på Ecoforest 3-12 som også er for 230v, hvor begge tilbudene kommer godt over 300k inkludert alt. Selve varmepumpene ligger på 140 - 150k. Begge har forutsatt en energibrønn på 250 meter.

Ligger de fleste, tilsvarende, inverterstyrte pumper på ca. samme prisnivå?

Har på den andre siden fått tilbud på en on/off-pumpe på 12KWh på rett i overkant av 200k, inkludert alt. Med energibrønn på 180 meter. Er virkelig en inverterstyrt varmepumpe verdt ca. 100k mer totalt sett, eller vil du tro det er mulig å få tilsvarende varmepumper som nevnt over billigere?

Har ikke innhentet noen tilbud enda, men prisene ligger åpent ute hos Nibe i Sverige:
http://www.nibe.se/produkter/bergvarmepumpar/NIBE-F1255/
Er jo noe dyrere i Norge, men gir en idé om hva man snakker om.

Prisforskjellen mellom en invertstyrt pumpe og on-off pumpe hos Nibe (i Sverige) er jo bare noen tusenlapper.

Prisforskjellen på 180 meter og 250 meter energibrønn utgjør vel ca 25.000 så hvor det er blitt av de siste 75.000 kan man jo lure. Kan jo høres ut som noen tar seg godt betalt, gitt at tilbudene ellers er sammenliknbare med hensyn på utstyr levert ellers osv.
   #30
 92     akershus     0
Jeg bygde som sagt om fra sentralfyr til nibe bergvarme pumpe.Borret 180 meter 30 i leire og resten i fjell.Måtte ta inntakskablen da jeg bare hadde 3+25amper hoved sikring.Med støtte røyk jeg på 250000.Da er alt i sikringsskapet også modernisert til automater..lå på ca 23000 kr i oppvarmings kostnad per år før nå ca 12000 kr.Hus i nittedal byggeår 1960 . 150 kvd bo areal.Har økt inne tempen med ca 2 grader for komforten,til ca 21 i oppholdsrom.Angrer ikke en cm.Lyst til å ta en titt send pm.