ITW
   #271
 299     H-Fest     0
Når en bygger i skrånende terreng så er det mange som legger banketten/sålen dypt og med manglende kapilær brytende sjikt under leca kan det bli et kjempe problem når den blir våt. Vi som har praktisk erfaring har gravd opp rundt et hus og vi valgte å grave oss ned på eksisterende drenering og så fritt vann renne inn i rør. På andre siden hvor vi hadde kontroll var det lavere terreng og tørt i røret. Så dere som tror vi kun bygger hus i bunn av et svømmebasseng som skal dreneres i nivå må nok ut å erfare den praktiske virkeligheten først. Men det finnes sikker eksempler på hus med svømmebasseng effekten dere beskriver også.

Men om det da er tørt i røret der det er lavere vil jo vannet ha funnet en enklere vei enn singel grøfta det dreneringen går, og så lenge grøfta er lavere enn laveste punkt på bygg er det jo ikke noe problem.
Da har jo bakken selv funnet en vei til vannet eller misforstår jeg hva du mener nå?

   #272
 5,111     Sørnorge     0
Noen har kanskje som mål å sende grunnvannet sitt til kommunens renseanlegg?
HSt
   #273
 37,828     Lillestrøm kommune     1
Jeg vet ikke hvor vanskelig det er å forstå at om bankettmur støpes i forskjellig høyde på baksiden av et hus enn fremsiden så vil det her være naturlig nivå forskjell mellom disse. Drensledning legges ofte da under gulvnivå men ikke under gulv av banketten og det er fjell i forskjellig dybde

Hvis det sprenges ned 1m dypere i Bakkant og en kjøper maskinkult og fyller opp (utspregte madder er flådd fjell) så vil en få forholdene dere tror eksisterer under alle hus i Norge (og trolig økt utgiftene med noen 100k)

Når drensledning går langs banketten så vil denne fuktes ned på neste veggparti med deres løsning

Bygges alt korrekt så er det ikke et problem men det er gjerne summen av mange feil som til slutt lager et problem, slisse ned er en av disse mulige feilene.
ITW
   #274
 299     H-Fest     0
Da henger jeg med, ja ved 2 nivå er det straks mye vanskeligere.
Om det er grunnvann kan det jo fort komme ut av fjellet under dreneringen mot den lavereliggende muren.

Gravde ut en kjeller i sommer der det var drenert etter dybde på bygget over året før her rant det vann inn i kjelleren vi gravde ut da denne lå sikkert 1,5 meter under dreneringen på oversiden her var ingen fjell kun jord å leire.
Ble heller ikke bedre av at vi senket nivået i kjeller 40cm til

På siden av kjelleren der dreneringen var lagt var den nå også 50cm over nytt gulvnivå, når muren ble understøpt kunne vi se dreneringen på yttersiden selv om røret her var med hullet opp kom det masse vann her i singelen i grøfta å det rant godt inn med vann i kjelleren der.

Så selv om hullene var opp var det så mye vann i singelen at det hjalp ikke at hullene var opp, om det hadde vært bedre med hullene med vet jeg ikke.

TSt
   #275
 15,119     0
Dreneringen vil ikke ta unna før det står vann rundt røret. Derfor vil vi ha alt vann som har kommet inn i drensrøret ut.  Ellers finnes det heldigvis steder der det er separat overvannsledning men da må alle koble rett, kloakk på kloakk og overvann på overvann. Overvannsledningen i strøket hos meg ender i bekken nederst i gaten.  

Men hos ITW kommer det dessverre ikke til å bli bra før dreneringen ute er senket.  Det kan jo holde en stund men er vannpåvirkning for stor så vil en jo få problemer etterhvert. 
PR
   #277
 112     0
Hehe, morsom tråd!

Hva med gamle kjellere med såle som ikke er isolert under? betongen vil jo trekke opp fukt/grunnvann uansett da? Hjelper vel ikke stort med drensrør som gjør det tørt rundt såla da? Hindrer jo opptak i veggene selvfølgelig. Men såla vil vel alltid være fuktig?