#21
 61     0
Det er da 2 stk 18V batterier i serie på sagen.


Yay, kunden kommer hjem med fire! Men det er ikke forskrekkelig dyrt:
https://prohandel.no/produkt/makita/makita-duc353z-36v-18v18v-batteridrevet-borstelos-motorsag-350mm-14-tommer-kun-kropp
https://prohandel.no/produkt/batterier/makita-batteripakke-dc18rd-dobbel-port-lader-4-x-bl1850b-18v-50ah-batterier
Motorsag (litt større enn den Ryobi-en, du sparer noen få hundrelapper på å gå ned), fire 5 Ah-batterier og lader for 6500, og da har man betalt inngangsbilletten for å begynne å samle på driller til alle sine fire hender, sånn som alle Makita-makakene bare måååå ha det.
Tongue
Makita har også adaptre for å bruke 2x18V på 36V ...


DeWalt har en litt annen løsning: Ett og samme batteri kan tappes i serie til 54 V eller parallell til 18 V. Det betyr at du ikke trenger flere batterier enn at det rekker å lade mens du rekker å bruke det opp.
Men de tar seg betalt, ja: kr 8603,- hvis du skal supplere motorsag/lader/batteri med enda et batteri, men da tok jeg med et 9 Ah, det burde vel holde en stund:
https://www.staypro.no/verktoy/batteridrevne-verktoy/hageredskap/dewalt-dcm575x1-xr-flexvolt-kjedesag-med-batterier-og-lader-


Hitachi kommer også med 18 V <--> 36 V ... omtrent når de skifter navn.

   #22
 61     0


To dager igjen.

Dessuten, hvis folk ikke har skiftet hjul ennå, så har Jula rabatt på Ryobis muttertrekker + 2 Ah batteri + lader: https://www.jula.no/catalog/bil-og-garasje/biltilbehor/dekkverktoy/batteridrevne-mutterstrammere/muttertrekker-005107/ . Vet ikke om 2 Ah fôrer motorsaga lenge nok til at 5 Ah lades, men ... to batterier er ofte ganske essensielt. Men man betaler ganske mye for å få muttertrekkeren batteridrevet ... skjønt, på den andre siden, om jeg skal måtte trekke ledning ut til parkeringen, så kan jeg like gjerne trå på latmannsarmen.

   #23
 4 479     Sørlandskysten     0
2Ah batteriet er mest et nødbatteri. Typisk hvis du går tom når et tre er nesten kappet. Skummelt å gå fra et tre som er nesten ferdig kappet. Det kan falle om noen går forbi mens du lader. 2Ah holder til å felle et tre på 30cm, og kviste det. Noe mer bør du ikke satse på å rekke.
Lading av batteri tar dobbelt så lang tid som bruken, så hvis du tenker å lade mens du bruker, trenger du to ladere og tre batterier.
Hvis du skal bruke saga så nær strømuttak at du gidder å sette batteriene til lading mens du jobber, tror jeg du heller bør velge sag med ledning.

Muttertrekker med ledning har en utfordring med størrelsen. Den er ofte for stor til å komme til der man trenger den. Da er batteri bedre. Min neste kommer til å gå på luft.
Signatur