#21
 139     0
Det er da 2 stk 18V batterier i serie på sagen.


Yay, kunden kommer hjem med fire! Men det er ikke forskrekkelig dyrt:
https://prohandel.no/produkt/makita/makita-duc353z-36v-18v18v-batteridrevet-borstelos-motorsag-350mm-14-tommer-kun-kropp
https://prohandel.no/produkt/batterier/makita-batteripakke-dc18rd-dobbel-port-lader-4-x-bl1850b-18v-50ah-batterier
Motorsag (litt større enn den Ryobi-en, du sparer noen få hundrelapper på å gå ned), fire 5 Ah-batterier og lader for 6500, og da har man betalt inngangsbilletten for å begynne å samle på driller til alle sine fire hender, sånn som alle Makita-makakene bare måååå ha det.
Tongue
Makita har også adaptre for å bruke 2x18V på 36V ...


DeWalt har en litt annen løsning: Ett og samme batteri kan tappes i serie til 54 V eller parallell til 18 V. Det betyr at du ikke trenger flere batterier enn at det rekker å lade mens du rekker å bruke det opp.
Men de tar seg betalt, ja: kr 8603,- hvis du skal supplere motorsag/lader/batteri med enda et batteri, men da tok jeg med et 9 Ah, det burde vel holde en stund:
https://www.staypro.no/verktoy/batteridrevne-verktoy/hageredskap/dewalt-dcm575x1-xr-flexvolt-kjedesag-med-batterier-og-lader-


Hitachi kommer også med 18 V <--> 36 V ... omtrent når de skifter navn.

   #22
 139     0


To dager igjen.

Dessuten, hvis folk ikke har skiftet hjul ennå, så har Jula rabatt på Ryobis muttertrekker + 2 Ah batteri + lader: https://www.jula.no/catalog/bil-og-garasje/biltilbehor/dekkverktoy/batteridrevne-mutterstrammere/muttertrekker-005107/ . Vet ikke om 2 Ah fôrer motorsaga lenge nok til at 5 Ah lades, men ... to batterier er ofte ganske essensielt. Men man betaler ganske mye for å få muttertrekkeren batteridrevet ... skjønt, på den andre siden, om jeg skal måtte trekke ledning ut til parkeringen, så kan jeg like gjerne trå på latmannsarmen.

   #23
 5 111     Sørnorge     1
2Ah batteriet er mest et nødbatteri. Typisk hvis du går tom når et tre er nesten kappet. Skummelt å gå fra et tre som er nesten ferdig kappet. Det kan falle om noen går forbi mens du lader. 2Ah holder til å felle et tre på 30cm, og kviste det. Noe mer bør du ikke satse på å rekke.
Lading av batteri tar dobbelt så lang tid som bruken, så hvis du tenker å lade mens du bruker, trenger du to ladere og tre batterier.
Hvis du skal bruke saga så nær strømuttak at du gidder å sette batteriene til lading mens du jobber, tror jeg du heller bør velge sag med ledning.

Muttertrekker med ledning har en utfordring med størrelsen. Den er ofte for stor til å komme til der man trenger den. Da er batteri bedre. Min neste kommer til å gå på luft.
   #24
 5 111     Sørnorge     0
En oppdagelse som antagelig gjelder alle motorsager: Det tar mindre energi om man ikke har begge sider av sverdet inni stammen. Altså så fort man har et kutt som er så dypt at kjedet går inni stammen på returveien får den mer friksjon og bruker mer energi. For batterisager har dette betydning for hvor mye man rekker å skjære før batteriet er tomt. Ved å endre litt på vinkelen man holder sverdet, og på et vis skjære seg rundt stammen i steden for igjennom, kommer man igjennom langt flere kutt før man går tom for batteri. Også går det fortere fordi kjedet ikke bremses. (Dog i mange situasjoner kan det være skummelt å skjære seg rundt fremfor igjennom.)
   #25
 767     0
Er det noen som har testet uoriginale batteri? bestilte ett 5ah, men tar vel en uke å to i posten sikkert. kostet drøye 300kr, så er litt spent om det kan sammenlignes med originalt.
Har egentlig god erfaring med no brand batteri fra Kina til andre ting.
   #26
 5 111     Sørnorge     0
Har uorginalt 4Ah. Valgte 4Ah fordi jeg da kom under 350kr-grensa. Hvor fant du 5Ah under 350kr?
Uten at jeg har gjort noen måling er følelsen at mitt uoriginale 4Ah varer vesentlig kortere enn originalt 5Ah, og ikke fult så lenge som dobbelt av originalt 2Ah. Men hvis 4Ah-batteriet får hvile litt etter å ha gått tomt, hopper plutselig batteriindikatoren opp til halvfullt igjen, og da kan det brukes litt videre. Jeg tror det betyr at sagen trekker mer strøm enn batteriet egentlig er dimensjonert for

   #28
 5 111     Sørnorge     0
Etter hva jeg kan se ligger 5Ah på 420-460 der. Jeg fant et 2,5Ah til 308.
Bildene tyder på at disse batteriene kommer fra samme sted som mitt 4Ah. Kjøpte det på ebay for 285.
TSt
   #29
 10 222     0
Det er nesten umulig å vite, det er varmeledning inne i batteriene som er avgjørende hvor godt de holder. En del leverandører har stoff som får faseovergang rundt max ønsket temp i batteriet for å hindre for varme celler. Skil kommer med ny oppladbar serie på nyåret med denne teknologien på de dyreste batteriene.
   #30
 1     0
Har kjøpt et uorginalt batteri på oppgitt 5Ah til Ryobi.
Kraften i dette batteriet var ikke like bra som Ryobi sine orginalbatterier. Merker dette spesielt på strømkrevende maskiner som for eks motorsagen og kappsagen til Ryobi.

Uorginal batteriet fungerer greit til borrmaskinene..

Veldig positivt overrasket over 18V motorsagen til Ryobi.