#41
 310     0
Kunne man filtrert gammel motorolje i f.eks et kaffefilter og brukt det på sagkjedet? Det ville jo vært en kurant gjenbruksmetode for olje man ellers vil kaste


Det burde gå fint selv uten å filtrere den. Alternativt kan man blande en 50:50 miks av spillolje og en annen type olje, det være seg raps, solsikke eller for den del kjedeolje.

Det verste som kan skje er jo at kjedet må slipes litt oftere.... verre er det ikke.

   #42
 2     0
Om du verdsetter helsa di må du ikke bruke gammel motorolje og ihvertfall _ikke_ hydraulikkolje. Grunnen til at vi bruker dedikert olje og bensin er at en motorsagbruker tidvis står i en tåke av eksos og oljedusj, da ønsker vedkommende at de negative helseeffektene blir i det minste minimert. Mitt klare råd for de som på død og liv vil spare penger er å i det minste gå for en «matolje .
   #43
 4 901     Sørnorge     0
Poenget er mer tanken på å bruke olje man har enn å kaste den man har for å kjøpe nytt hvis den allerede har gjør nytten. Hva skjer egentlig med brukt olje man leverer inn? Brukes den til noe eller havner den i et hull i bakken med andre miljøgifter?
   #44
 2 433     Vestlandet     0
Olje kan gjenvinnes. Her i landet ser det ut som det er mest vanlig å bruke den til varmeproduksjon. Da i godkjente anlegg pga at en må sikre at alle organiske forbindelser brenner opp og blir til h20 + co2. Muligens andre tiltak også, på grunn av uorganiske forbindelser - som ikke vil bli brutt ned i forbrenning.