#41
 317     0
Kunne man filtrert gammel motorolje i f.eks et kaffefilter og brukt det på sagkjedet? Det ville jo vært en kurant gjenbruksmetode for olje man ellers vil kaste


Det burde gå fint selv uten å filtrere den. Alternativt kan man blande en 50:50 miks av spillolje og en annen type olje, det være seg raps, solsikke eller for den del kjedeolje.

Det verste som kan skje er jo at kjedet må slipes litt oftere.... verre er det ikke.

   #42
 2     1
Om du verdsetter helsa di må du ikke bruke gammel motorolje og ihvertfall _ikke_ hydraulikkolje. Grunnen til at vi bruker dedikert olje og bensin er at en motorsagbruker tidvis står i en tåke av eksos og oljedusj, da ønsker vedkommende at de negative helseeffektene blir i det minste minimert. Mitt klare råd for de som på død og liv vil spare penger er å i det minste gå for en «matolje .
   #43
 5 111     Sørnorge     0
Poenget er mer tanken på å bruke olje man har enn å kaste den man har for å kjøpe nytt hvis den allerede har gjør nytten. Hva skjer egentlig med brukt olje man leverer inn? Brukes den til noe eller havner den i et hull i bakken med andre miljøgifter?
   #44
 2 727     Vestlandet     0
Olje kan gjenvinnes. Her i landet ser det ut som det er mest vanlig å bruke den til varmeproduksjon. Da i godkjente anlegg pga at en må sikre at alle organiske forbindelser brenner opp og blir til h20 + co2. Muligens andre tiltak også, på grunn av uorganiske forbindelser - som ikke vil bli brutt ned i forbrenning.
   #45
 5 111     Sørnorge     0
Kjede mitt er nær slutten. Nå har kjedestrammeren kommet til maks. Noen som vet om sagkjeder er standardvare? Holder det å kjøpe et hvilket som helst 12" kjede, eller må noe spesielt til for å passe på ryobi?

En annen ting - finnes det lengre sverd som passer?

Og enda en sak, har noen erfaringer med automatiske kjedslipere? Jeg har slitt ut håndtaket på den manuelle fila. Det har gått bort mye tid på sliping, så kunne vært kjekt med noe som gjør bedre jobb på kortere tid.
   #46
 1 257     klippdalen     0
kjede kjøper du i samme spesifikasjoner som saga/sverdet tilsier. bør stå i instruksjonsboka, eller aller helst på sverdet.

å kjøpe lengre sverd går også ann. dog kan det bli hardt for ei slik lita batterisag Smile

   #48
 317     0
Sagkjeder er standard hyllevare hos felleskjøpet og andre som selger motorsager. Oregon har såvidt jeg vet spesielle hardmetall kjeder som ikke trenger å slipes (altfor ofte). Sverd er også hyllevare, men såfremt du ikke ønsker mindre er det ikke å anbefale å bytte disse annet enn på kraftige bensinsager.
TSt
   #49
 10 223     1
Det er forskjellige tykkelser på sverd sik at det er ikke bare lengden på leddene som må passe.