#21
 84     Svelvik     0

Du nevner isolasjon i fugene lengre oppe, dette er noe man kun gjør på isoblokkene, ihvertfall da jeg holdt på med slikt.

Du skriver også at denne betongen er det mest isolerende steinmateriale, det er vel ikke helt riktig. Rockwool isolerer mye bedre.

Ytong gir tykke vegger, Uverdi på 0,2 og 40 cm tykk vegg bankes lett av bindingsverk.

Man kan sikkert få til fine hus med Ytong, det er forsåvidt ikke noe feil med materialet, men da må man komme unna heft og fuktvandringsproblemene man hadde før.

når jeg snakker om steinmaterialer så mener jeg steinmaterialer som du kan mure med, rockwool er isolasjonsmateriale ikke murstein.
Ikke noe tvil at bindingsverk trenger mindre veggtykkelse for samme u-verdi, men det bedre inneklima for du bare med mur...
Hvis man bygger veggen som det skal har du ikke noe fuktvandringsproblemer. heftproblemer er gammeldags, finnes masse avanserte pussprodukter som fungerer.

   #22
 84     Svelvik     0


det stemmer helt hva du sier, men problemene med puss og plugg er jo løst idag. dessverre her ytong fremdeless denne dårlig rykten og det er vaskelig og få dette ut av hodene. Selv om probleme måtte jo skyldes på puss og plugg, ikke ytong. men ser man seg rundt i europa så er dette et av de mest brukte materialene.
Hva er det som gjør at problemene med puss er løst idag? Brukes det andre midler enn datidens mørtel, med bedre bindende egenskaper? Eller brukes det en form for primer som ikke var kjent da?

Nå er jo Norge et land med tidvis mange kuldegrader. Skulle det komme inn fuktighet bak puss med dårlig vedheft vil frostsprengning antagelig medvirke til at denne løsner. På en lecamur har jeg aldri opplevd dette, mener du at dette ikke vil skje med porebetong idag?

Jeg bifaller alt som kan medvirke til et enkelt, trygt og rimelig byggesystem, men ytong klinger ikke helt bra i mine ører. Brannsikkert er det garantert, der har det velkjente egenskaper. Sikkert veldig enkelt å montere, er det bare å lime er det helt suverent. Dette med kondens har jeg ikke hørt før, men er det et problem ville jeg ikke tatt sjansen på å bruke et slikt produkt i mitt hus.

det ble brukt i gamle dager feil puss. Også i Tyskland. Man brukte en ganske hard puss hvor det blir for store spenninger. idag brukes en ganske myk og fleksibel puss som er tilpasset ytongs egenskaper. Det er også ganske kald i sørtyskland eller Østerike, fungerer der også.
   #23
 18     0
Henter opp en gammel tråd fra arkivet.

Er det noen som har erfaring med bygging med porebetong? Hva er status i 2017, er det en god måte å bygge på?
   #25
 18     0
Tilbygg på to etasjer. Lurer litt på om porebetong muliggjør litt egeninnsats, og hvordan det er med tanke på pris vs bygge i tre.
   #26
 348     0
Det korte svaret er ja på om det er en god måte å bygge på.

Teknisk og økonomisk murer man med kun en type ytterveggsblokk. Den må være 50 cm tykk. Da er du ferdig med veggkonstruksjonen når blokka er satt.

Økonomisk importerer man byggevarer fra Baltikum. Blokkene veier 24,3 kg/stk, 8,3 stk pr m2 vegg, 24 stk på pallen.

Alle forstår at når man murer med helblokk og gjør yttervegg ferdig er det både enkelt og overkommelig med relativt mye egeninnsats - penger spart. Teknisk er det enkelt å mure eller heller lime kan man si, 2-3 mm fugetykkelse.

Du får lese deg opp her inne på 2017-stoff om emnet.
Signatur
   #27
 18     0
Takk for svar. Dersom en ønsker en fasade med kledning, er det nødvendig å pusse blokkene før utlekting og kledning?

Jeg ser mange fordeler, men hva er bakdelene ved bruk av porebetong?

HSt
   #28
 36,582     Lillestrøm kommune     1
Siporex er ikke lufttett så vil tro at det er lurt med puss, harte at det blåser opp gjennom en siporex dekke når det ikke ligger svillmembran under en innervegg. Ellers vær klar over at Siporex suger mye vann så det er puss-systemene som sørger for at de ikke suger vann i en yttervegg når det er pusset fasade.
   #29
 348     1
Porebetong er lufttett. Porene er lukkede. Vegg av porebetong med limte stussfuger er lufttett. Det er bortkastede penger å pusse yttervegg dersom denne skal utlektes og dekkes med vanntett fasadeskikt. Puss er gjennomfarget og fins i mange farger.

Element til etasjeskille legges i lim. Det støpes i sporene mellom elementene. Elementene er 25 cm tykke. Potte tett.

Bakdel nr 1 er regn under muring. Regnet forsinker kun arbeidet. Våte blokker tørker igjen og er like fine. Drar du et drag med lim med kosten fra golvet og oppover 1. skift av veggblokkene, hindrer du vesentlig at stående vann innendørs skal trekke opp i veggene, om vannet ikke først finner en vei ut av andre åpninger. Kjøp deg 2 Biltema-presenninger 14477 (6 x 10) til 5000 og du har løst problemet.

Bakdel nr 2 er muring i minusgrader. Det planlegger selvbyggere seg bort fra.
Signatur
HSt
   #30
 36,582     Lillestrøm kommune     1
Det blåste i hvertfall gjennom byggeplank i Siporex når et hus ble trykktestet, de fant lekkasjene til å være fra innerveggene som sto rett nedpå Siporex dekket, uten svillemembran e.l. det var påstøp med varmerør mellom så selve gulvene var tette. De konkluderte med at hadde de lagt svillemembran ut i påstøpen så ville det vært tett også under innerveggene.

Når de inkluderte kjelleren i trykktestingen så gikk det bra, det var det Jackon thermomur i vegger i kjeller.

Siden Siporex suger så skrekkelig med vann må ikke det bety at luft kan gå inn samme veien og ut på andre siden ?

Dvs vannet går mellom de lukkete cellene ?